530d fuel filter- грешка
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Re: 530d fuel filter- грешка
Най-голямата разлика бе, че сутрин като е студена, не дими като преди от зад. Преди смяната, като се натисне студена малко /дори доста/ повече, си бе като нафтова печка до като загрее. Майстора ми каза, че дори и на работещ двигател, тези свещи пак подгряват. Не зная дали е вярно. Но при същото управление, щом не дими, значи има истина. Що се отнася до паленето, колата си пали като преди. Но 6 цилиндъра е нормално и пир условие, че сутрин се пали все над 10-12 градуса. Ако питаш мене, първо смени това реле и подгревните свещи, щото те са полезни при студената работа на двигателя.
Но, нека и тези, които са в час повече от нас любителите, да се обадят.
Така е, подгревните свещи няма да работят, но ще чукат клапаните доста.iceblast написа:Ако релето не ти работи много вероятно свещите да не се включат изобщо, което ще означава, че ако стане по-студено ще палиш по-трудно и първата минута колата ще се тресе.
hol1gans написа:Колеги миналата седмица ми се появи грешка за горивния филтър, изтрих го и гледам, че пак ми се появи. Грешката е само 48... Fuel filter. Да сменям ли горивния филтър или от другаде може да е проблема, защото преди 13000 е сменян и съм карал само с ОМВ нафта с добавка.
Между другото тази грешка вече е дискутирана в друга тема.Филтъра лесно дава грешка особено ако се добавят химии в горивото.Аз например като ползвам добавки за гориво после сменям филтъра защото всичката мръсотия отива там.Имам спомен за някакво реле което играе роля за подгрева на горивото или филтъра което като се прецака дава грешка горивен филтър.Не става въпрос за подгревно реле за свещште.Филтъра не е скъп така че ако се смени и изчезне грешката става ясно че не е от него .По нататъка се търси това със подгрева.
Май два пъти съм го изпратил
Последна промяна memorex на 09 Дек 2013, 7:00, променена общо 1 път
atanasov_aa написа:Най-голямата разлика бе, че сутрин като е студена, не дими като преди от зад. Преди смяната, като се натисне студена малко /дори доста/ повече, си бе като нафтова печка до като загрее. Майстора ми каза, че дори и на работещ двигател, тези свещи пак подгряват. Не зная дали е вярно. Но при същото управление, щом не дими, значи има истина. Що се отнася до паленето, колата си пали като преди. Но 6 цилиндъра е нормално и пир условие, че сутрин се пали все над 10-12 градуса. Ако питаш мене, първо смени това реле и подгревните свещи, щото те са полезни при студената работа на двигателя.Така е, подгревните свещи няма да работят, но ще чукат клапаните доста.iceblast написа:Ако релето не ти работи много вероятно свещите да не се включат изобщо, което ще означава, че ако стане по-студено ще палиш по-трудно и първата минута колата ще се тресе.
Колега, ако колата ти седи постоянно в гараж, няма да имаш нужда нито от свещи, нито от реле, но имаш ли студени стартове в диапазона 0 градуса и надолу, свещите и релето са необходимост, защото спирането и гасенето са най-стресиращите действия за един двигател.
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2