Двутактово масло в дизел - пробвали ли сте?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Двутактово масло в дизел - пробвали ли сте?
Anthony_J написа:Благодаря и на двамата. А намират ли се по бензиностанциите, че не ми се занимава с онлайн поръчки?
Колега ПРОТЕК-а и ТДА-то на Кастрол не съм го мяркал по бензиностанциите, ТДА-то може и да го има някъде но ПРОТЕК-а едва ли. Иначе в София може да ги вземеш ако минаваш през Гео Милев в магазина на Митака, или пък в магазина за масла в изгрев под моста за метрото зад Петрол бензиностанцията, а и със сигурност в повечето авто магазини близо то теб ще ги има.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ок, благодаря отново. Ще си взема със сигурност, защото досега нищо не съм добавял. С двутактовото масло не ми се рискува.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
ТДА има в Метро.Аз си го купувам от официалният представител на Кастрол-Мотобул 

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Като карах френска кола, в един форум за тяхна марка и друг за дъщерна такава се изписа прекалено много. Накрая се наложи, темите да се заключат, поради факта, че нямаше логично научно обяснение, а само квартални теории. При желание, може да се пусне линк към темите. 

Ами не е точно така колега, виж в темата за добавките черно на бяло скийншоти на стойност на дюзите преди и след употреба на добавка.
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
a1n написа:Ами не е точно така колега, виж в темата за добавките черно на бяло скийншоти на стойност на дюзите преди и след употреба на добавка.
дай линк плс
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Някакво развитие по темата ? Някой пробва ли да сипе двутактово масло ? 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
двутактовото масло се слага с цел смазване на гориво нагнетателната помпа(гнп) поради това че са ни много хубави горивата.при е 60 няма гнп а е команреал и си мисля че е излишно.една добавка на един резервоар с нафта е 100 пъти по-добре от масло

- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
- Мечтае да кара: 300 hp+
Привет колеги,
Аз към момента карам Toyota Lend Cruiser 120 D4D , имам го от 80к когато беше на 80к км.Купих го от ТМ Auto София , с увещанията че е проверен , перфектен , обслужен и.т.н . Точно след 10 к км колата започна да трака сутрин много странно , ужасен метален звук който със загряването на колата намаляваше. И тъй като мислях че всичко би трябвало да е ОК с колата, реших че може би е нормално ( да подчертая това се случва първата зима в която я карам , лятото нямаше или по-скоро не беше толкова осезаемо тракането). Следващия етап беше пушенето , отначало леко изпушване при натискане в последствие димна завеса. Най-страшно стана в Гърция пътувайки по тъмно се налага кикдаун изпреварване , при което поглеждайки в огледалото установявам че задния автомобил го няма зад мен все едно някой пусна димка (фаровете на колата не можеха да пробият дима).
Леко , леко докарах колата обратно в България и от там в Toyota.
Закачиха колата на топъл двигател и 2 от дюзите имаха доста отклонения.Предложиха ми да я оставя там и да я пробваме на студен ДВГ, съгласих се. И така на другия ден при студен ДВГ същите 2 дюзи показаха още по-голямо отклонение , с добавка тратата на границата и една в норма.
Свързах се с приятел от другата Toyota-Запад , да ми провери историята на колата, по-обстойно. Както се досещате преди продажбата са били сипане 5 добавки за прочистване на дюзите (явно с мимолетен ефект) , да не говорим че обслужването което ми бе обещано не е било направено.....но както и да е. При въпроса ми колко ще ми струва манипулацията (смена на 4 дюзи) ми бе обявена сума от 1600 лв на дюза ..... без труд.
Свързах се с познат и ми доставиха дюзите на половин цена , и от там право в Toyota-Пазарджик . Какдето ми бе взето 4 пъти по-малка сума за труд от тази в София , и хората ме оставиха да седя до колата докато се извършва всичко, (принципно нямам навика да стоя на главата на майсторите ,но след тези лъжи от офицялния представител на марката , някак не ми е спокойно "да дойда да взема кола след xxx време" така че ща -неща седя и гледам кой , какво и как прави по колата ми.
Докато беше разглобена ми бяха изчистени изпускателите и ЕГР-а който бяха с доста голям нагар.
Момчето каза че съм имал късмет, и съм бил на косъм от пробиване на бутало , от "пикаеща" дюза.
И всичко това от читавата ни нафта...... След случката сипвам на всеки резервоар
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4408
А за напред мисля да ползвам
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5192
Не за друго но цената е по-изгодна , а мисля че има същия ефект.
Вече 100к след тази случка нямам проблем с колата .
Това което съм забелязал като разлика с добавката е:
- По-тиха и равномерна работа.
- По-добро ускорение
- Никакво пушене (дори и при кикдаун)
- За разхода не съм сигурен ,може би има някакъв минимален процент икономия.
Не искам да правя реклама , просто споделям с вас опита си с " Официялните представители и сервизите им" ,калпавата нафта в България и добавката която според мен действа.
Дано съм бил полезен на някой.
Аз към момента карам Toyota Lend Cruiser 120 D4D , имам го от 80к когато беше на 80к км.Купих го от ТМ Auto София , с увещанията че е проверен , перфектен , обслужен и.т.н . Точно след 10 к км колата започна да трака сутрин много странно , ужасен метален звук който със загряването на колата намаляваше. И тъй като мислях че всичко би трябвало да е ОК с колата, реших че може би е нормално ( да подчертая това се случва първата зима в която я карам , лятото нямаше или по-скоро не беше толкова осезаемо тракането). Следващия етап беше пушенето , отначало леко изпушване при натискане в последствие димна завеса. Най-страшно стана в Гърция пътувайки по тъмно се налага кикдаун изпреварване , при което поглеждайки в огледалото установявам че задния автомобил го няма зад мен все едно някой пусна димка (фаровете на колата не можеха да пробият дима).
Леко , леко докарах колата обратно в България и от там в Toyota.
Закачиха колата на топъл двигател и 2 от дюзите имаха доста отклонения.Предложиха ми да я оставя там и да я пробваме на студен ДВГ, съгласих се. И така на другия ден при студен ДВГ същите 2 дюзи показаха още по-голямо отклонение , с добавка тратата на границата и една в норма.
Свързах се с приятел от другата Toyota-Запад , да ми провери историята на колата, по-обстойно. Както се досещате преди продажбата са били сипане 5 добавки за прочистване на дюзите (явно с мимолетен ефект) , да не говорим че обслужването което ми бе обещано не е било направено.....но както и да е. При въпроса ми колко ще ми струва манипулацията (смена на 4 дюзи) ми бе обявена сума от 1600 лв на дюза ..... без труд.

Свързах се с познат и ми доставиха дюзите на половин цена , и от там право в Toyota-Пазарджик . Какдето ми бе взето 4 пъти по-малка сума за труд от тази в София , и хората ме оставиха да седя до колата докато се извършва всичко, (принципно нямам навика да стоя на главата на майсторите ,но след тези лъжи от офицялния представител на марката , някак не ми е спокойно "да дойда да взема кола след xxx време" така че ща -неща седя и гледам кой , какво и как прави по колата ми.
Докато беше разглобена ми бяха изчистени изпускателите и ЕГР-а който бяха с доста голям нагар.
Момчето каза че съм имал късмет, и съм бил на косъм от пробиване на бутало , от "пикаеща" дюза.
И всичко това от читавата ни нафта...... След случката сипвам на всеки резервоар
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4408
А за напред мисля да ползвам
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5192
Не за друго но цената е по-изгодна , а мисля че има същия ефект.
Вече 100к след тази случка нямам проблем с колата .
Това което съм забелязал като разлика с добавката е:
- По-тиха и равномерна работа.
- По-добро ускорение
- Никакво пушене (дори и при кикдаун)
- За разхода не съм сигурен ,може би има някакъв минимален процент икономия.
Не искам да правя реклама , просто споделям с вас опита си с " Официялните представители и сервизите им" ,калпавата нафта в България и добавката която според мен действа.
Дано съм бил полезен на някой.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Колега, аз ползвам 2рата добавка на бардал вече 3 резервоара, и може да има минимална промяна, но не усещам голяма разлика. Но разхода като че ли ми е с малко надолу.
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
За динамиката мога да кажа че колата се държи все едно е с Shell V-Power (само с него усещам разлика в динамиката на колата).
За работата също. С добавката както и с V-Powera-а , двигателя е по-тих и спокоен.
След тази случка тествах абсолютно всички бензиностанций , както и доста добавки.
При мен най-голям ефект имаше тази първата ,втората мисля да я ползвам заради по-доброто съотношение на цена- ефект (с уговорката че ефекта е същия като на първата).
Сега когато започнаха студовете , студения старт е безпроблемен. Преди смяната на дюзите беше страшно.....
Слагам добавката като превенция , за което и мисля че е.
За вече възникнали проблеми ,или поява на симптоми има други като примерно:
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4280
Тази съм я слагал 2 -пъти през около 30к км , пак превантивно , но мисля че тязи е от тези ударните за "отпушване на дюзи", не мога да споделя има ли ефект при вече появили се симптоми .
Но след 100к изминати с евтиния дизел на Лукойл с добавка (и периодични сипвания на V-Power когато нямам добавка), смея да твърдя че колата работи и върви перфектно.
Забравих в горния пост да спомена че от Toyota-Изток ( на Цариградско шосе ) , също казаха да пробвам с ударна доза от тяхната добавка "много ефикасна " по думите им с 1 флакон на 20-30 л , колата щяла да се оправи .
Но след 2 процедури ефекта беше нулев.
За работата също. С добавката както и с V-Powera-а , двигателя е по-тих и спокоен.
След тази случка тествах абсолютно всички бензиностанций , както и доста добавки.
При мен най-голям ефект имаше тази първата ,втората мисля да я ползвам заради по-доброто съотношение на цена- ефект (с уговорката че ефекта е същия като на първата).
Сега когато започнаха студовете , студения старт е безпроблемен. Преди смяната на дюзите беше страшно.....
Слагам добавката като превенция , за което и мисля че е.
За вече възникнали проблеми ,или поява на симптоми има други като примерно:
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4280
Тази съм я слагал 2 -пъти през около 30к км , пак превантивно , но мисля че тязи е от тези ударните за "отпушване на дюзи", не мога да споделя има ли ефект при вече появили се симптоми .
Но след 100к изминати с евтиния дизел на Лукойл с добавка (и периодични сипвания на V-Power когато нямам добавка), смея да твърдя че колата работи и върви перфектно.
Забравих в горния пост да спомена че от Toyota-Изток ( на Цариградско шосе ) , също казаха да пробвам с ударна доза от тяхната добавка "много ефикасна " по думите им с 1 флакон на 20-30 л , колата щяла да се оправи .
Но след 2 процедури ефекта беше нулев.
Последна промяна VGZ на 17 Дек 2013, 22:46, променена общо 1 път
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Първата е по-скъпа ама я дават зимно време по 2л на 1000л а за лятото по 1л на 1000л гориво. С една опаковка зимно време може да се карат 7 зареждания а лятото 14. И дори и повече да се сипва смятам че пак е по-изгодна от втората. Аз ползвам PROTEC Common Rail уж за нея има добри отзиви, но разбрах че небило препоръчително да се ползва редовно. Има ли нещо вярно ?
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
Всеки твърди различно, аз за 100к км нямам проблеми...да чукна на дърво.
Със скапаната ни нафта прадпочитам да слагам на всеки резервоар , предишния собственик не беше слагал никога ,и на няма и 90к км резултата беше на лице.
ПП. Вече си мисля че за България ,покупката на дизел е до голяма степен, чисто безумие.
Незнам за новите бензинови двигатели, с тези пиезо инжектори как им се отразяват бензините в родината ни , и до колко са и те читави като цяло.
Но силно ще се замисля дали да взема отново дизел.
Макар че и 535и е почти на същия хал като и 535д.....
В България не е нито да имаш , нито да нямаш...
Със скапаната ни нафта прадпочитам да слагам на всеки резервоар , предишния собственик не беше слагал никога ,и на няма и 90к км резултата беше на лице.
ПП. Вече си мисля че за България ,покупката на дизел е до голяма степен, чисто безумие.
Незнам за новите бензинови двигатели, с тези пиезо инжектори как им се отразяват бензините в родината ни , и до колко са и те читави като цяло.
Но силно ще се замисля дали да взема отново дизел.
Макар че и 535и е почти на същия хал като и 535д.....
В България не е нито да имаш , нито да нямаш...
XENUM IN&OUT CLEANER е най-добрата добавка която съм ползвал на два автомобила ефекта е впечатляващ.За последен път го споменавам защото излиза че правя реклама което не е целта ми .Ако някой друг е пробвал нека да ме обори.
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3