Глухо пукане от волана
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne
Re: Глухо пукане от волана
///M_Martin написа:Предполагам че имам същият проблем като колегата.Появи се от няколко дни и даже тема мислех да пускам но някой ме е изпреварил![]()
Става въпрос че се чува едно "чукане","подрънкване" или нещо от сорта.Все едно си забравил нещо под таблото и пука/дрънка- един много гаден звук.
Не се чува от въртене на волана и каране направо.При мен се чува ако се движа с ниска скорост по неравностите.Толкова много ме дразни че мислех да разглобя таблото но ме гони параноя после да не скърца.
Ако някой е имал такъв проблем нека сподели как го е решил че току виж съм я разглобил и сменил и волана в бързината
ЕДИТ:Забравих да спомена че всичко по окачването и рейката е ок,проверил съм всичко преди няколко дни така че и аз споделям не е от окачването в никакъв случай
здрасти на всички! от съвсем скоро съм собственик на е61 535д и това е първото нещо следкато карах колата за първи път което ми се наби и е супер дразнещо!
Точно както колегата го описъл с бавна скорост по неравности без въртене на волата - вседно си забравил нещо в жабка под волана и хлопа яко....
Някой намерил ли е източника?
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Проверих стаб. щанга, която е над двигателя, едната резба е заминала. Da6ip беше писал, че е сменял елемента, други бяха писали, че са преправили резбата... Някой от вторите да сподели резултат? От колко време е така и дали пак са се появили проблеми?
Мерси
Мерси
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
netmurder написа:vgza написа:Извинявай, но на какво си презатегнал болтовете?
На тези двете щанги които са вътре в коша... единия болт е за ботуша, а другия в центъра на самия кош...

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Изчакай да се разбие хубаво и да рухне,така ще се види какво е.Иначе най-много да смениш нещо здраво.На джипа рециклирах кормилните щанги за 200 лв,а бяха 2 тампона за 20 лв.
На е34ката смених 2 главини за 300лв,а бученето се оказа от гумите.Разбирачи страшни са по сервизите.
На е34ката смених 2 главини за 300лв,а бученето се оказа от гумите.Разбирачи страшни са по сервизите.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
aero написа:Щангата не е ли една цяла, а и центъра на коша не мисля, че е там
щангата е една цяла но е захваната с 4-ри болта-по един на ботушите и два в средата на щангата,които стоят захванати за преградата между мотора и купето.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
И от разпорната щанга в коша ли се оказа "ключа от палатката"? 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
ICE написа:И от разпорната щанга в коша ли се оказа "ключа от палатката"?
поне при мен-Да
- nik0las
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535i Msport - Jb4 tunne
Вече мога да кажа от първа ръка че проблема беше в разпънката при мене!
Трябва да се натегнат 2та болта откъм купето!
Трябва да се натегнат 2та болта откъм купето!
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
vgza написа:Проверих стаб. щанга, която е над двигателя, едната резба е заминала. Da6ip беше писал, че е сменял елемента, други бяха писали, че са преправили резбата... Някой от вторите да сподели резултат? От колко време е така и дали пак са се появили проблеми?
Мерси
При мен бяха заминали и двете резби. Пренавиха ми нови с по-големи болтове. карам повече от година така и нямам проблеми.
Тези щанги се махат при смяна на масло и филтри. След това майсторите забравят да ги затегнат хубаво и от там се получава проблема.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2