Проблем с телефон, bluetooth, iDrive

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Проблем с телефон, bluetooth, iDrive

Мнение от Plam4o » 22 Дек 2014, 16:03

Здравейте колеги, имам следния проблем надявам се тук да е точното място където да го коментирам.
Колата е BMW E60 2005г. в подлакътника имам място за така наречения снап ин адаптер. След закопуването на такъв и телефон към него колата не ми индикира никакъв признак за връзка с адаптер (дори телефона не започва да се зарежда). Снап ин адаптера го пробвах на друго бмв и работи(поне въпросният телефон започна да се зарежда)
Колата ми е с голямата навигация също така в секцията телефон нямам подраздел Bluetooth.
Ще съм благодарен ако някой сподели мнение.

Поздрави и весели празници.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Дек 2014, 16:12

Преместих темата в правилния раздел. По същество - вероятно са деактивирали адаптера софтуерно като са го извадили, за да не дава грешка. Или ти е развален/липсва блутут модула. Може да го възстановиш, само установи дали всички компоненти са налице.
Never mistake motion for action...

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 24 Дек 2014, 10:40

Plam4o написа:Здравейте колеги, имам следния проблем надявам се тук да е точното място където да го коментирам.
Колата е BMW E60 2005г. в подлакътника имам място за така наречения снап ин адаптер. След закопуването на такъв и телефон към него колата не ми индикира никакъв признак за връзка с адаптер (дори телефона не започва да се зарежда). Снап ин адаптера го пробвах на друго бмв и работи(поне въпросният телефон започна да се зарежда)
Колата ми е с голямата навигация също така в секцията телефон нямам подраздел Bluetooth.
Ще съм благодарен ако някой сподели мнение.

Поздрави и весели празници.

Е като нямаш блутут от къде да дойде захранването на снап-ин адаптера?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 03 Фев 2015, 1:05

Извинявам се, че ползвам на колегата темата, но искам да попитам нещо :
При мен случая е следния. Имам телефон в подлакътника... Един такъв никакъв на който пише BMW... Имам Bluetooth в менюто... Тръгвам да pair-вам смартфона с колата и правя следното. Пускам от менюто да чака намиране... Пускам си моя телефон да търси Bluetooth устройство. Намират се. Пиша си пин кода. Пиша го и на колата после. Дава ми, че са pair-нати. След това отивам в Comunication и ми дава, че нямам сим карта. Някой може ли да каже аз ли не правя нещо как трябва. Или незнам вече.

Между другото. Като се пробвах за първи път да свържа телефона ми с колата. Ми излязоха 2 връзвани устройства преди това. Т.е. някой или се е пробвал да върже телефон или е връзвал...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivanchy » 06 Юни 2015, 11:48

Здравейте колеги искам и аз да си проверя екстрите на автомобила но как кажете какво е това ВИН

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 08 Юни 2015, 8:24

Only dead fish follow the stream...

Предишна

Назад към Е60/Е61