Е60 CIC Retrofit

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Re: Е60 CIC Retrofit

Мнение от MadChicken » 25 Апр 2013, 19:18

Само управлението на климатика и покрай него никакво преправяне на окабеляването му. Декорацията отпред е същата като на фейслифт с MASK вместо CCC, т.е. еднослотовия вариант, но ти си с профешънъл нави, така че не спестяваш от това. Другото е същото и е еднакво трудно. Като цяло спестяваш хамалогията по климатика.

П.С. Ползваме ли вече USB-то? :D
Only dead fish follow the stream...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 25 Апр 2013, 19:42

Още не. Чакам да ми се обадят кога може да го кодираме. Благодаря за всичко :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '13 Bmw F10 520d

Мнение от Man0Lov » 25 Апр 2013, 20:59

Еее браво за ентусиазма колега! Много добре е станало. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 535d, F11 535d
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от Dyankov » 07 Май 2013, 22:46

Браво наистина се е получило много добре и аз се замислям да го направя понеже по колата имам всички контролери и джунджурии само ми трябва тоя главен юнит дето си го писал, дисплей и няколко кабела, в най-скоро време ако заделя някой лев може да последвам примера ти...
Евала! много ми хареса :clap: :yes:

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 10 Юли 2013, 23:05

Според мен резултата е зашеметителен, да не говорим за разделителната способност на екрана (уникална), картата също ( подробна с 3д згради) :bowdown: ЕВАЛА това ще ми е следващия проект!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 11 Юли 2013, 15:58

Супер се е получило :clap: Евала за ентусиазма :bowdown: Нищо общо с навито преди фейса

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 11 Юли 2013, 15:59

Съвсем скоро ъпдейт по темата :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 12 Юли 2013, 12:04

Ако ти изпадне някой изгоден CIC втора ръка, имай ме предвид.

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 12 Юли 2013, 13:17

Няма нищо изгодно в тая работа :) Просто кефа уж цена няма...Всяко едно нещо свързано с CIC се плаща - като се почне от картата за навигацията и се приключи с активирането на всичките екстри вътре. Хората навън доста пари праят от тая работа. Няма да коментирам колко е сложна цялата работа и може да прозвучи нескромно, ама в БГ още не съм видял някой да може да ги прави тея неща, освен ако колата не си дойде оригинално с CIC - там е по-лесно. За всички, които им е хрумнало да си слагат CIC мога да им пожелая успех само, защото лесно е да го сложиш, ама после се почва забавното :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 12 Юли 2013, 22:35

Ясно, значи няма да се напрягам :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmb » 13 Юли 2013, 20:41

MadChicken написа:Няма нищо изгодно в тая работа :) Просто кефа уж цена няма...Всяко едно нещо свързано с CIC се плаща - като се почне от картата за навигацията и се приключи с активирането на всичките екстри вътре. Хората навън доста пари праят от тая работа. Няма да коментирам колко е сложна цялата работа и може да прозвучи нескромно, ама в БГ още не съм видял някой да може да ги прави тея неща, освен ако колата не си дойде оригинално с CIC - там е по-лесно. За всички, които им е хрумнало да си слагат CIC мога да им пожелая успех само, защото лесно е да го сложиш, ама после се почва забавното :)

всичко се прави за 1час стига да има кинти собственика на колата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 13 Юли 2013, 21:03

wmb написа:
MadChicken написа:Няма нищо изгодно в тая работа :) Просто кефа уж цена няма...Всяко едно нещо свързано с CIC се плаща - като се почне от картата за навигацията и се приключи с активирането на всичките екстри вътре. Хората навън доста пари праят от тая работа. Няма да коментирам колко е сложна цялата работа и може да прозвучи нескромно, ама в БГ още не съм видял някой да може да ги прави тея неща, освен ако колата не си дойде оригинално с CIC - там е по-лесно. За всички, които им е хрумнало да си слагат CIC мога да им пожелая успех само, защото лесно е да го сложиш, ама после се почва забавното :)

всичко се прави за 1час стига да има кинти собственика на колата

А ако колата е с Logic 7 ???
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 13 Юли 2013, 21:45

Само ъпдейта на 3-те модула на CIC-а с ICOM отнема 2 часа, колега. Софтуера е общо близо 700мб. Сложи още час и половина за инсталация на картата през USB (с DVD-та отнема цяла вечност). Монтажа с разглабянето, добавянето на емулатора (аз лично го запоявам) и сглобяването е още поне час и половина. Кодирането става и за 10 мин, ако не ти пука за глезотийките и просто го default-неш. Ако пък случайно решиш да си активираш ConnectedDrive и BMW Live фунциите, за които трябва отделен FSC код и Combox модул вместо TCU/ULF става интересно.
Тоя 1 час го пиши някъде другаде или поне не в тази тема.

П.С. С много "кинти" ставаш поредния много глупав клиент с две леви ръце...

П.С. 2 - В определени ситуации се налага ъпдейт на Lоgic 7 модула за да работи с CIC, но това си е добра идея по принцип и се прави само ако е по-стар и неъпдейтван модула. Иначе си е просто въпрос на кодиране.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 13 Юли 2013, 23:19

Дори да го кодираш през абритус или autologic пак 1 час няма как да стигне . Колегата MadChicken e прав, най вече след като той е минал през това и то с положителен край.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmb » 16 Юли 2013, 7:30

MadChicken написа:Само ъпдейта на 3-те модула на CIC-а с ICOM отнема 2 часа, колега. Софтуера е общо близо 700мб. Сложи още час и половина за инсталация на картата през USB (с DVD-та отнема цяла вечност). Монтажа с разглабянето, добавянето на емулатора (аз лично го запоявам) и сглобяването е още поне час и половина. Кодирането става и за 10 мин, ако не ти пука за глезотийките и просто го default-неш. Ако пък случайно решиш да си активираш ConnectedDrive и BMW Live фунциите, за които трябва отделен FSC код и Combox модул вместо TCU/ULF става интересно.
Тоя 1 час го пиши някъде другаде или поне не в тази тема.

П.С. С много "кинти" ставаш поредния много глупав клиент с две леви ръце...

П.С. 2 - В определени ситуации се налага ъпдейт на Lоgic 7 модула за да работи с CIC, но това си е добра идея по принцип и се прави само ако е по-стар и неъпдейтван модула. Иначе си е просто въпрос на кодиране.

не ти говоря за ъпдейтите а за монтажа и кодирането,
а когато колата е била с ССС и сложиш СIС ще ъпдейтнеш колата с ICOM точно никога
за час и половина трябва да си свалил цялото таблото,

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61