Е60 CIC Retrofit
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: Е60 CIC Retrofit
Само управлението на климатика и покрай него никакво преправяне на окабеляването му. Декорацията отпред е същата като на фейслифт с MASK вместо CCC, т.е. еднослотовия вариант, но ти си с профешънъл нави, така че не спестяваш от това. Другото е същото и е еднакво трудно. Като цяло спестяваш хамалогията по климатика.
П.С. Ползваме ли вече USB-то?
П.С. Ползваме ли вече USB-то?

Only dead fish follow the stream...
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Още не. Чакам да ми се обадят кога може да го кодираме. Благодаря за всичко 

- Man0Lov
- младши ентусиаст
-
- Кара: '13 Bmw F10 520d
Еее браво за ентусиазма колега! Много добре е станало. 

- Dyankov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d, F11 535d
- Мечтае да кара: e60 M5
Браво наистина се е получило много добре и аз се замислям да го направя понеже по колата имам всички контролери и джунджурии само ми трябва тоя главен юнит дето си го писал, дисплей и няколко кабела, в най-скоро време ако заделя някой лев може да последвам примера ти...
Евала! много ми хареса

Евала! много ми хареса

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Според мен резултата е зашеметителен, да не говорим за разделителната способност на екрана (уникална), картата също ( подробна с 3д згради)
ЕВАЛА това ще ми е следващия проект!

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Супер се е получило
Евала за ентусиазма
Нищо общо с навито преди фейса

- MadChicken
- Legendary
-
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Ако ти изпадне някой изгоден CIC втора ръка, имай ме предвид.
- MadChicken
- Legendary
-
Няма нищо изгодно в тая работа
Просто кефа уж цена няма...Всяко едно нещо свързано с CIC се плаща - като се почне от картата за навигацията и се приключи с активирането на всичките екстри вътре. Хората навън доста пари праят от тая работа. Няма да коментирам колко е сложна цялата работа и може да прозвучи нескромно, ама в БГ още не съм видял някой да може да ги прави тея неща, освен ако колата не си дойде оригинално с CIC - там е по-лесно. За всички, които им е хрумнало да си слагат CIC мога да им пожелая успех само, защото лесно е да го сложиш, ама после се почва забавното 

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Ясно, значи няма да се напрягам 

MadChicken написа:Няма нищо изгодно в тая работаПросто кефа уж цена няма...Всяко едно нещо свързано с CIC се плаща - като се почне от картата за навигацията и се приключи с активирането на всичките екстри вътре. Хората навън доста пари праят от тая работа. Няма да коментирам колко е сложна цялата работа и може да прозвучи нескромно, ама в БГ още не съм видял някой да може да ги прави тея неща, освен ако колата не си дойде оригинално с CIC - там е по-лесно. За всички, които им е хрумнало да си слагат CIC мога да им пожелая успех само, защото лесно е да го сложиш, ама после се почва забавното
всичко се прави за 1час стига да има кинти собственика на колата
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
wmb написа:MadChicken написа:Няма нищо изгодно в тая работаПросто кефа уж цена няма...Всяко едно нещо свързано с CIC се плаща - като се почне от картата за навигацията и се приключи с активирането на всичките екстри вътре. Хората навън доста пари праят от тая работа. Няма да коментирам колко е сложна цялата работа и може да прозвучи нескромно, ама в БГ още не съм видял някой да може да ги прави тея неща, освен ако колата не си дойде оригинално с CIC - там е по-лесно. За всички, които им е хрумнало да си слагат CIC мога да им пожелая успех само, защото лесно е да го сложиш, ама после се почва забавното
всичко се прави за 1час стига да има кинти собственика на колата
А ако колата е с Logic 7 ???
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- MadChicken
- Legendary
-
Само ъпдейта на 3-те модула на CIC-а с ICOM отнема 2 часа, колега. Софтуера е общо близо 700мб. Сложи още час и половина за инсталация на картата през USB (с DVD-та отнема цяла вечност). Монтажа с разглабянето, добавянето на емулатора (аз лично го запоявам) и сглобяването е още поне час и половина. Кодирането става и за 10 мин, ако не ти пука за глезотийките и просто го default-неш. Ако пък случайно решиш да си активираш ConnectedDrive и BMW Live фунциите, за които трябва отделен FSC код и Combox модул вместо TCU/ULF става интересно.
Тоя 1 час го пиши някъде другаде или поне не в тази тема.
П.С. С много "кинти" ставаш поредния много глупав клиент с две леви ръце...
П.С. 2 - В определени ситуации се налага ъпдейт на Lоgic 7 модула за да работи с CIC, но това си е добра идея по принцип и се прави само ако е по-стар и неъпдейтван модула. Иначе си е просто въпрос на кодиране.
П.С. 2 - В определени ситуации се налага ъпдейт на Lоgic 7 модула за да работи с CIC, но това си е добра идея по принцип и се прави само ако е по-стар и неъпдейтван модула. Иначе си е просто въпрос на кодиране.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Дори да го кодираш през абритус или autologic пак 1 час няма как да стигне . Колегата MadChicken e прав, най вече след като той е минал през това и то с положителен край.
MadChicken написа:Само ъпдейта на 3-те модула на CIC-а с ICOM отнема 2 часа, колега. Софтуера е общо близо 700мб. Сложи още час и половина за инсталация на картата през USB (с DVD-та отнема цяла вечност). Монтажа с разглабянето, добавянето на емулатора (аз лично го запоявам) и сглобяването е още поне час и половина. Кодирането става и за 10 мин, ако не ти пука за глезотийките и просто го default-неш. Ако пък случайно решиш да си активираш ConnectedDrive и BMW Live фунциите, за които трябва отделен FSC код и Combox модул вместо TCU/ULF става интересно.
не ти говоря за ъпдейтите а за монтажа и кодирането,
а когато колата е била с ССС и сложиш СIС ще ъпдейтнеш колата с ICOM точно никога
за час и половина трябва да си свалил цялото таблото,