Проверка реален пробег Е60/61- начини

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: Проверка реален пробег Е60/61- начини

Мнение от da6ip » 04 Апр 2013, 9:26

oci написа:Колегата anzak е прав понеже и аз знам как се връщат километри по модулите НАВСЯКЪДЕ и тези сервизните гориво и т. са още по лесни, мотор и скорости също се връщат и се вписват километрите от таблото и CAS-a, и мога да ти ги нашаря през какъвто процент искаш даже те като се записват никога не са на кръглото чисто, просто калкулаторите ги пресмятат плюс минуси и т.н, преди години имаше подобна тема в друг под форум и беше 10-ки страници ала бала, така, че не се лъжете по "реалните" километри.
Идвали са при мен коли на над 700000 км и не можеш да я различиш по интериор и външен вид по кола на "160000" на колкото ги купуваме ние в България, просто Българите сме старателни :mhihi:
Просто ако колата е хубава тя си личи.

Ок, след като си доста запознат с материята, можеш ли да дадеш примери какво може да се гледа и провери ако км ги е връщал някой аматьор, който е пропуснал нещо?

Ясно е че ако пипа професионалист няма хващане. Въпросът е да се хване ако е станал някакъв пропуск?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 04 Апр 2013, 9:38

da6ip написа:
oci написа:Колегата anzak е прав понеже и аз знам как се връщат километри по модулите НАВСЯКЪДЕ и тези сервизните гориво и т. са още по лесни, мотор и скорости също се връщат и се вписват километрите от таблото и CAS-a, и мога да ти ги нашаря през какъвто процент искаш даже те като се записват никога не са на кръглото чисто, просто калкулаторите ги пресмятат плюс минуси и т.н, преди години имаше подобна тема в друг под форум и беше 10-ки страници ала бала, така, че не се лъжете по "реалните" километри.
Идвали са при мен коли на над 700000 км и не можеш да я различиш по интериор и външен вид по кола на "160000" на колкото ги купуваме ние в България, просто Българите сме старателни :mhihi:
Просто ако колата е хубава тя си личи.

Ок, след като си доста запознат с материята, можеш ли да дадеш примери какво може да се гледа и провери ако км ги е връщал някой аматьор, който е пропуснал нещо?

Ясно е че ако пипа професионалист няма хващане. Въпросът е да се хване ако е станал някакъв пропуск?

Аматьор не бих казал, а ми връщането си има цена заради риска понеже намесата е в еепрома на всеки модул и когато ровиш там има риск и затова си има и съответната цена и най-често борсаджийте са стиснати и пари не им се дава грам за новия внос и там се връщат в таблото и CAS-a, тогава може да се хване по километрите в другите модули.
Също така обикновенно носят само табло и CAS за връщана, а колата не отива и след това ако не са изчистени грешките в зависимост от Софуера са който се прави диагностика програмата вади по кода на грешката при каква температура на мотора е записана, обороти и километраж и др.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 04 Апр 2013, 9:43

laviatan написа:Добре - а като се Ъпдейтне софта на колата - не записва ли някъде на колко км. е била колата при тази интервенция или и това се манипулира . Извинявам се за може би тъпия въпрос :oops:

Принципно аз като сменям софтуера на моторната електроника винаги записвам реалния километраж, за разлика от колеги които слагат 0 км все едно колата е за първи път програмирана и тогава :dunno: , Но дири и да са записани километрите ще и се смени софта още веднъж в най-лошия път с префлашване и тогава е ще е толкова километри колкото искаш или ще е на 0 км все едно и е първото програмиране.
На по-старите е46, е39 там пък това е още по-лесно там с БМВ Скенара само сменяш в таблото и после в компа пак през буксата ти дава километрите на таблото и ги прехвърляш в компа и си готов за 5 минути :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 04 Апр 2013, 9:48

oci написа:Аматьор не бих казал, а ми връщането си има цена заради риска понеже намесата е в еепрома на всеки модул и когато ровиш там има риск и затова си има и съответната цена и най-често борсаджийте са стиснати и пари не им се дава грам за новия внос и там се връщат в таблото и CAS-a, тогава може да се хване по километрите в другите модули.
Също така обикновенно носят само табло и CAS за връщана, а колата не отива и след това ако не са изчистени грешките в зависимост от Софуера са който се прави диагностика програмата вади по кода на грешката при каква температура на мотора е записана, обороти и километраж и др.

:yes:
значи принципно ако се докара кола при която е "пестено" или объркано нещо при теб или твой колега с подобен опит, вие можете да откриете такива грешки и несъответствия (ако са останали)?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 04 Апр 2013, 9:57

oci написа:Аматьор не бих казал, а ми връщането си има цена заради риска понеже намесата е в еепрома на всеки модул и когато ровиш там има риск и затова си има и съответната цена и най-често борсаджийте са стиснати и пари не им се дава грам за новия внос и там се връщат в таблото и CAS-a, тогава може да се хване по километрите в другите модули.

Колега 3 неща забравих да питам, които са интересни, и благодаря предварително :yes: :

1. Ако колата е нов внос и инспекции/ремонти са правени при БМВ, всичко това е записано в ключа със дата и километри. Предполагам ако такава кола се връща, всичко в ключа се изтрива? Т.е. изтрита инфо от ключа предполага манипулация?

2. В този случай, същото инфо е записано и в централната система на БМВ. Могат ли в Камор или Дару да извадят тази информация по ВИН и да стане ясна манипулацията?

3. Може би тъп въпрос, но: Логически погледнато, ако колата е поддържана в БМВ и данните за тези инспекции от ключа и от Камор съвпадат (т.е. примерно смяна на масло преди 5 месеца на 175 хил км. при сегашни 185 хил), тогава това значи че със 100% сигурност няма манипулация?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 04 Апр 2013, 11:06

Ключовете не се трият до колкото знам аз. Трябва да им се подменят чиповете. Ключа помни километрите и записва само по-големи стойности, т.е. на ключа ако имаш 200к а на таблото 100к, ключа ще си седи на 200к докато и таблото не ги изравни, което пък от своя страна означава, че колата в един момент отново ще е на "реални" километри :mhihi: Ключа е много интелигентен начин да се провери колата, но е хубаво да се ползва най-старият ключ, този, който е най-износен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 04 Апр 2013, 11:24

iceblast написа:Ключовете не се трият до колкото знам аз. Трябва да им се подменят чиповете. Ключа помни километрите и записва само по-големи стойности, т.е. на ключа ако имаш 200к а на таблото 100к, ключа ще си седи на 200к докато и таблото не ги изравни, което пък от своя страна означава, че колата в един момент отново ще е на "реални" километри :mhihi: Ключа е много интелигентен начин да се провери колата, но е хубаво да се ползва най-старият ключ, този, който е най-износен.

за "километрите" в ключа си прав, но аз говоря за друго - за запазената информация за смяна на масло и ремонти.
ключът съдържа информация за всички ремонти правени в официален сервиз.
ако колата се представя на 160 хил., а в ключа е записана смяна на масло преди 3 месеца на 280 хил. км., тогава има проблем :mhihi:
та точно тази иформация предполагам се трие, или поне се трие частично - примерно оставят се ремонтите до 120 хил.км., и се казва на купувача: Ами след 120 хил. колата сигурно е поддържана в неофициален сервиз, и затова няма информация.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 04 Апр 2013, 14:30

Koлеги, с Инпа разглеждах няколко е60ки в едно от менютата като вляза ми изписва дата на последна диагностика и километрите, на които е била колата в този момент. Така от 3 е60ки резултата беше следния: I-около 450 000км година и половина по рано от датата на диагностика, II- около 500 000км , III- 650 000км
Колите по километраж бяха в порядъка на под 200 000км. Не знам до колко са меродавни тези показания, но това е опита ми с километрите. Иначе по интериор и екстериор не забелязахме износване.. Технически 2 от автомобилите бяха с разбити рейки, като единия с пукнат колектор 535Д ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 05 Апр 2013, 9:03

Сподели го това меню да видим и ние.

@da6ip, това което казваш е така, но реално ключа като бъде забоден, няма смисъл да му гледаш последното обслужване ами направо километрите дали отговарят, ако има разлика, значи колата като е била на ХХХ (по-голямата стойност в ключа) е била върната с YYY (която стойност е > от ХХХ-УУУ, но само господ знае с колко :mhihi: ).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 05 Апр 2013, 9:44

iceblast написа:Сподели го това меню да видим и ние.

.

В инструмент клустер по спомен излиза като се порови човек :yes:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Мнение от vesko4114 » 05 Апр 2013, 10:43

Според мен най-достоверно е с номер на рамата да се провери в оторизиран дилър. Там излиза историята водена от съответния такъв в държавата, където е карана и обслужвана машината, а системата е международна поне в Европа. Почти 100% от колите в този клас са карани докато са били гаранционни в оторизирани сервизи, а и след това. Ако има голяма разлика от показанието на километража, с това кога последно е влизала по-добре не купувайте даденият екземпляр. Това е мое мнение. То е ясно, че всичко е манипулируемо, но една хубава кола може да те грабне бързо, докато един "свлеч" няма как ... :driving: :driving: :driving:
...............................

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 05 Апр 2013, 22:03

Пробвал ли си да практикуваш това с кола нов внос например в Дару Кар? Скептично съм настроен към това колко отзивчиви ще бъдат. Аз чакам кола, която идва от представителство на БМВ върната от лизинг, която уж трябва да е на 129к, но да ти кажа пак не съм на 100% сигурен, макар че колата е на 5г.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 06 Апр 2013, 11:29

iceblast написа:Пробвал ли си да практикуваш това с кола нов внос например в Дару Кар? Скептично съм настроен към това колко отзивчиви ще бъдат. Аз чакам кола, която идва от представителство на БМВ върната от лизинг, която уж трябва да е на 129к, но да ти кажа пак не съм на 100% сигурен, макар че колата е на 5г.

Карал съм 2 коли в официален сервиз бмв е46 330цд,едната беше на 112 000 по километраж,когато в дару и вкараха ключа в кодечетецът излезе инфо че колата е била в официален сервиз за последно 2007 год и е била на 343000 км (случката става 2011 януари) естествено колата се оказа тотален "кенеф" и се отказах ,втората която същност и купих гледахме ключа и последния официален сервиз беше ноември 2010 на 160000км аз я взех януари 2011 и показваше 168000км по километраж ,незная доколко това е миродавно но определено втората кола изглеждаше в пъти по добре...и на мен ми е интересно докъде може да се разчита на тази инфо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 06 Апр 2013, 17:22

Значи и аз ще се възползвам като дойде колата :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от timichime » 05 Сеп 2015, 22:38

Здравейте колеги.Нов съм в групата и незнам дали точно тук е правилно да пиша за което се извинявам предварително.И аз се опитвам да разбера дали това което ми го показва от време на време са върнати мили или нещо друго.По някога когато сложа ключа на колата и я запаля часовникат и датата са ми занулени и също ми показва за ного кратко това(mls -640000) и под него изобразен часовник и срещо него (00/2000).Силно се надявам да не са върнати мили защото са ного 640000 + 130000 които си ми ги показва постояно прави 770000 обърнати в км са 1232000.Прикачил съм и снимка незнам дали ще се качи успешно.Даите мнение.Благодаряви предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61