Разлика във LCI фарове
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Re: Разлика във LCI фарове
batzlati написа:Аз пък съм супер доволен от светлините. Би-ксенона е много силен и изключително адаптивен. Сам се включва сам си превключва на дълги/къси , следи завоя и в зависимост от това колко бързо се върти волана , толкова бързо завиват фаровете. Не ангажира вниманието.
Тези преимущества са безспорни. Това което ме притеснява е разстоянието което покриват фаровете. По "окомер" не хвърлят достатъчно напред.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Ми не знам при тебе как е колега
Да не би самите крушки вече да са избледнели (остарели) и да не светят достатъчно силно. Или да са се позамърсили (прашлясали) лупите от вътре и да пропускат по-малко светлина? Или на дълги лещите да не се "отварят" достатъчно? Някакъв механичен проблем...?
При мен светлините са супер.

При мен светлините са супер.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
petio написа:Тези преимущества са безспорни. Това което ме притеснява е разстоянието което покриват фаровете. По "окомер" не хвърлят достатъчно напред.
Просто трябва да ги настроиш.
Отгоре на фара има две бели гнезда за шестограм 6мм - вътрешното регулира височината на фара.
В темата "Сервизни документи Е60/61" има и pdf "настройка на фарове" - виж там.
Разбира се, не е гот и да ги вдигнеш прекалено нагоре..

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Аз също съм страшно доволен от адаптивния биксенон. Сравнен с ксенона на Е39 е много по-добре. Гледам, че фаровете ми са посъбрали малко прах отвътре, не на лупите, а на стъклото. Това дали може да се почисти сравнително лесно?
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
"Сравнително лесно" - едва ли
Не знам как и с какво може да се бръкне , за да се почисти стъклото /пластмасата/.
Някой колега беше писал , че е мил фаровете с дейонизирана вода и имало добър ефект. В такъв случай обаче предварително разкачи всичката електроника от фара , че после да няма мокри кърпи

Не знам как и с какво може да се бръкне , за да се почисти стъклото /пластмасата/.
Някой колега беше писал , че е мил фаровете с дейонизирана вода и имало добър ефект. В такъв случай обаче предварително разкачи всичката електроника от фара , че после да няма мокри кърпи

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Благодаря ти. Аз надали ще рискувам да го правя сам, по-скоро ще отида в сервиз, но ме вълнуваше дали е много сложна процедурата 

Не знам ди предлагат услугата в сервиз. Виж темата "миене на стопове отвътре". Цялата работа е спер лесна, пълниш, друсаш и изливаш. След като постигнеш задоволителен ефект от плакненето подсушаваш и монтираш.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Благодаря, ще я погледна. А отварянето на фара няма ли да влоши херметизацията му?
- Anthony_J
- ентусиаст
-

- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
petio написа:Моите са завиващ ксенон на LCI кола и мога да кажа, че това са едни от най-слабо светещите фарове на дълги, които съм карал. Имам адаптивни светлини и асистент за дългите. На дали има някакво значение де. Когато присветна на някого всичко светва наоколо (и напред де) все едно има светкавица. Като остане само ксенона е кежава работа. Ако може да се активира на дълги да свети и вътрешния фар според мен работата ще се оправи. Дайте мнения по въпроса, че съм се замислил тия дни.
Могат да се активират. Моите са от преди фейса завиващи, биксенон и също на дълги не се включваха вътрешните халогени. Но след разходка до Бургас с помощта на колегата (MadChicken) светнаха и вътрешните халогени на дълги светлини . А разликата е осезателна поне при мен. Та щом при мен стана и при фейсовите фарове ще подлежи на програмиране.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
На LCI не може да се направи това колега, поради простата причина, че на LCI фара няма крушка на вътрешната лупа. Крушката която седи там е за angel eyes.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Е, как да няма? При мен вътрешната светва при маневриране или завой.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Имах предвид, че няма крушка за дълги светлини
Крушката на вътрешната лупа е за angel eyes и светлината за завой при маневриране. Няма как да свети като дълги светлини.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Да, с това съм съгласен. Аз също казах по-горе, че надали ще има особен ефект ако свети заедно с биксенона на дълги 

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3