Съпоставка на 530i и535d LCI
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
- Мечтае да кара: 300 hp+
Re: Съпоставка на 530i и535d LCI
Лятото карам скутера предимно, така че жената ще е с БМВ-то. А тя кара до кафето,мола и евентуално до магазина
по-глоеми преходи евентуално уикенда, когато мръднем някаде заедно и с приятели.
Зимата ще ходя до работа с него което е 10 км на ден ,жената е с Крузера така че не предвиждам над 15 к годишно.Което в голяма степен мисля че обезмисля поставянето на такава уретба...

по-глоеми преходи евентуално уикенда, когато мръднем някаде заедно и с приятели.
Зимата ще ходя до работа с него което е 10 км на ден ,жената е с Крузера така че не предвиждам над 15 к годишно.Което в голяма степен мисля че обезмисля поставянето на такава уретба...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
VGZ написа:Лятото карам скутера предимно, така че жената ще е с БМВ-то. А тя кара до кафето,мола и евентуално до магазина![]()
![]()
Е в този случай взимай 550 поне да знаеш, че ще си правиш кефа. За 15к годишно няма смисъл да слагаш уредби и т.н. То мойта сега зимата в големите студове за да вклучи на газ трябва да м ина около 10км

- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
- Мечтае да кара: 300 hp+
bangelov написа:И аз бях като теб само че за 320 e90 LCI дали да е дизел или бензин, но в крайна сметка се спрях дизел, който е на малко КМ. Лично мое мнение ако си намериш дизел на малко КМ примерно 70-80к е по-добрия избор, дори и да караш малко км на година 10-15к. Причината защо мисля така е следната: когато колата ти е на малко КМ предполага се че няма да влагаш много пари в ремонти, единствено в гориво и обслужване, отделно от това продажбата на такава кола ще е по лесна и на по-добра цена от бензина. Ако колата е над 150-180 к км аз не бих взел дизел, тогава се насочи към бензина, понеже поддръжката ще компенсира горивото.
Мисля че с този пост обобщи казаното до тук...НО пак това НО дизелов екземпляр на 70-80 к струва над 25-26к евро

Това 550 ще го санувам тази вечер... този звук когато го сриташ по педалите......

- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Наистина страхотен звук. Кара те да настръхнеш. Мой приятел продава такава и имам наблюдения.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
VGZ написа:Когато чуя за 550 се сещам за 25/100 разход и ми идва да се засиля и да си разбия главата в някоя стена... иначе оооо да искам разбира се "8 братя" под капака..
Обърни се към колегата Cinder. Лятото мисля беше публикувал среден разход откакто е взел колата на над 10 000км. и беше съвсем малко под 20/100. Той със сигурност може да ти каже колко гори градско(зависи от градското)и извънградско. Но аз мога да ти нахвърля, че може да гори 10, може и 30. От теб зависи.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Не се е променил много от лятото, но аз карам предимно градско.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Ами като се съпостави 18л средно на 550и и 9л на 535д това прави едни 20лв повече на 100км.
Тоест ако караш 10к годишно са си 2000лв.
Тука едни срамни мисли за 550 на газ ми минават...
Тоест ако караш 10к годишно са си 2000лв.
Тука едни срамни мисли за 550 на газ ми минават...

Като смяташ годишни разходи си прибави много тлъст данък на автомобила + по-скъпа гражданска.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2