Притрисане при студен старт

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Re: Притрисане при студен старт

Мнение от iceblast » 03 Яну 2013, 14:31

bordo_77 написа:
iceblast написа:Ако е много студено може да се счита и за нормално. Тук всички имаме различна дефиниция на притрисане, може просто да се вталяваш.

П.П. Това ДДЕ не знам колко може да ми се вярва, аз купих 6 свещи и ги смених, като уж бяха изгоряли 3 според ДДЕто, а като свалих колектора всички бяха здрави, и си смених свещити за тоя, който духа :)

Старите свещи, не могат да греят като новите, за това се сменят комплект. Добре си направил като си сменил шест броя, това си е консуматив.

Винаги сменям 6 в комплект :) Но и старите добре си грееха, защото имаше един студен ден, -16 градуса беше и колата запали чудесно, но като сменях нещата по мотора реших и тях да сменя като съм я разглобил.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от bezdomnia » 03 Яну 2013, 17:07

Колегиии ,като гледам е често срещан проблем при всеки един от нас.Все ме навежда мисълта ,че просто горивата са ни такива.Хубавото е че има спасение, а то е CASTROL TDA добавка за горивото). И аз не вярвах, ноо явно това е лекарството.просто много хора се оплакват със студеният старт и неравномерната работа на мотора. Надявам се само да не дърпам дявола за опа6ката :) :lol: :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 03 Яну 2013, 18:47

TDAто за дюзите или за студеният старт. Но е и задвете, но ти кое имаш предвид. Аз имам една дюза на 0.70.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от bezdomnia » 03 Яну 2013, 20:11

И за двете колега. Слагаш и караш :lol:

Потребител
Аватар
Кара: гумите да свирят
Мечтае да кара: и да пушат

Мнение от Bobo_0833 » 16 Яну 2013, 14:29

Здр колеги аз см с 530д и при мен го има това тресене и при загрят мотор (ръчка) като вкл на свободна след подаване на газ спира... дюзите са наред но ме навежда на мисълта, че може да е от тампон на мотора... ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 16 Яну 2013, 16:34

Тампон на двигателя най-лесно се усеща като е на свободна или паркинг като сложиш ръката си до скоростния лост трябва да усещаш съвсем слаби вибрации, клонящи към нула, това при напълно загрят мотор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M3

Мнение от PECO78 » 01 Апр 2013, 0:35

тия коли много страдат от релето за подряване и от изгорели свешти трябва да се проверя една по една и задалжително релето да ли падава на сички едновремено когато има проблемс тези работи колата сутрин пуши одзад бяло

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 02 Апр 2013, 0:19

PECO78 написа:тия коли много страдат от релето за подряване и от изгорели свешти трябва да се проверя една по една и задалжително релето да ли падава на сички едновремено когато има проблемс тези работи колата сутрин пуши одзад бяло

Ами тя моята прави големите кълбета отзад през първите 1-2 минути след запалване... Но пак казвам, не ми вади никакви грешки. Как точно да процедирам?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PECO78 » 02 Апр 2013, 0:25

vgza написа:
PECO78 написа:тия коли много страдат от релето за подряване и от изгорели свешти трябва да се проверя една по една и задалжително релето да ли падава на сички едновремено когато има проблемс тези работи колата сутрин пуши одзад бяло

Ами тя моята прави големите кълбета отзад през първите 1-2 минути след запалване... Но пак казвам, не ми вади никакви грешки. Как точно да процедирам?

Смениси двигателя с нов и ще се оправи на 100 процента........маитапя се няма на идея тогава какъв ти е проблема,явно се нуждаеш от по голям специялис

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 03 Апр 2013, 18:07

извинявам се малко за :OT:

мале, мале, мале.... колега от последните ти няколко поста забелязвам, че се изказваш като последна инстанция от Върховния касационен съд :clap: недей така моля те, че може някой от новите колеги да го вкараш във филма...

колкото до колегата с притрисането - на диагностиката в ДДЕ-то неминуемо ще запише грешка ако подгревна свещ е изгоряла, а ако диагностицирате с ОПС дори и за релето, иначе релето го изкарва с ИНПА като 6 изгорели свещи. Колата е достатъчно интелигентна, че да покаже какво и има ако някои от стойностите не са в ред. А иначе пробвай с друга бензиностанция и чистене на ДПФ и т.н. има достатъчно писано по тая тема...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PECO78 » 03 Апр 2013, 20:49

sawion написа:

извинявам се малко за :OT:

мале, мале, мале.... колега от последните ти няколко поста забелязвам, че се изказваш като последна инстанция от Върховния касационен съд :clap: недей така моля те, че може някой от новите колеги да го вкараш във филма...

колкото до колегата с притрисането - на диагностиката в ДДЕ-то неминуемо ще запише грешка ако подгревна свещ е изгоряла, а ако диагностицирате с ОПС дори и за релето, иначе релето го изкарва с ИНПА като 6 изгорели свещи. Колата е достатъчно интелигентна, че да покаже какво и има ако някои от стойностите не са в ред. А иначе пробвай с друга бензиностанция и чистене на ДПФ и т.н. има достатъчно писано по тая тема...

браво научи си си урока пиша ти шест

Предишна

Назад към Е60/Е61