Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Армеец или Алианц за Каско?
jordanpar написа:Говорейки за кражба никой не иска да плаща ей така.Наскоро познат с 550и изгоря.Уж сериозна компания,уж тва онова,а първо извадиха от хиляда дола вода за да не платят,а после предложената сума бе направо смешна,а както се сещате като за 550 стойността на каското не беше никак малка.Така че.......
Аз знам няколко случая и то на колеги от форума, които са си получавали застрахованата сума, разбира се с лекото занижение заради изминалото време.
bordo_77 написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Да, но мен не ме интересуват на първо място щетите за това и онова, а как стоят нещата в тези компании относно кражбите. За Армеец само хубави неща съм чувал, макар и техните да ги крадат.
Ами писах ти как стоят нещата при мен. Няма основание да не платят но не го правят. Измислиха си че Тойотата нямала аларма, а при огледа не са го констатирали и не са ме накарали да поставя такава. Сигурно ако имаше аларма щеше да ги спре апашите. Съдим се в момента.
Добре де, при тебе е така, но знам за поне 3 случая на платени коли при кражба в Армеец. И то все БМВ-та, макар някои да са по-стари. Явно нещата са различни навсякъде или по-скоро при различните случаи.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
BMWPOWERRR_ACM написа:jordanpar написа:Говорейки за кражба никой не иска да плаща ей така.Наскоро познат с 550и изгоря.Уж сериозна компания,уж тва онова,а първо извадиха от хиляда дола вода за да не платят,а после предложената сума бе направо смешна,а както се сещате като за 550 стойността на каското не беше никак малка.Така че.......
Аз знам няколко случая и то на колеги от форума, които са си получавали застрахованата сума, разбира се с лекото занижение заради изминалото време.bordo_77 написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Да, но мен не ме интересуват на първо място щетите за това и онова, а как стоят нещата в тези компании относно кражбите. За Армеец само хубави неща съм чувал, макар и техните да ги крадат.
Ами писах ти как стоят нещата при мен. Няма основание да не платят но не го правят. Измислиха си че Тойотата нямала аларма, а при огледа не са го констатирали и не са ме накарали да поставя такава. Сигурно ако имаше аларма щеше да ги спре апашите. Съдим се в момента.
Добре де, при тебе е така, но знам за поне 3 случая на платени коли при кражба в Армеец. И то все БМВ-та, макар някои да са по-стари. Явно нещата са различни навсякъде или по-скоро при различните случаи.
Не само при мен е така, но това е друга тема. Четете общите условия ако трябва с лупа и чак тогава подписвайте полицата.
А може ли да ми обясните как застрахователя оценява определена кола ?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Мисля по принцип о Шваке. Ако така се произнасяше. Да кажем е 50 по него, ако искаш всичко да е 6, плащаш си процента по него. Ако искаш по-ниска сума, ще ти вземат парите, но при щета за един фар да кажем, те ще ти платят 80% от цената на фара. Всичко е едно такова мътно...
И Уника уж някои хора хвалят, но...

Питам защото колата ми я оцениха миналата година за 36 000 лв , а сега 33000 ,като каското ми към армеец сега е 1900лв ,защото имам няколко заведени щети. Най-евтиния вариант ,който ми предлагаха беше да се застрахова за 25-26000 лв ,но не помня от коя фирма
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
BMWPOWERRR_ACM написа:Мисля по принцип о Шваке. Ако така се произнасяше. Да кажем е 50 по него, ако искаш всичко да е 6, плащаш си процента по него. Ако искаш по-ниска сума, ще ти вземат парите, но при щета за един фар да кажем, те ще ти платят 80% от цената на фара. Всичко е едно такова мътно...
Използват Шваке за справочник,ако автомобила не е бил застрахован при тях.Ако е бил,всяка следваща година намаляват застр.стойност с 10% ако не се пазариш....По-ниската сума практически няма отношение колко ще ти платят от фара.Изобщо май застр.сума,освен върху премията,няма пряко отношение върху обезщетенията.При настъпило застр.събития ти плащат ориг.част само ако автомобила е под 3 год,някои компания май изискват минимална застр.сума около 50к лв и под 3год.Имаш примерно 10год ЕС класа или Е65,няма как да получиш повече от 50% от стойността на един фар при инцидент...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
BMWPOWERRR_ACM написа:Мисля по принцип о Шваке. Ако така се произнасяше. Да кажем е 50 по него, ако искаш всичко да е 6, плащаш си процента по него. Ако искаш по-ниска сума, ще ти вземат парите, но при щета за един фар да кажем, те ще ти платят 80% от цената на фара. Всичко е едно такова мътно...
тея УНИКА са мошеници ..платиха ми 2300 евро по малко , вече не искам да ги виждам и чувам
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз затова бях твърдо против Каското, защото си виках по-добре да внимаваш да не я вземат, пък за другото пази боже и толкова. Всичко това заради МНОГОТО изпатили все при РАЗЛИЧНИ компании, от които пък други са доволни. Но сега някак ми се струва добре да прежаля някакви пари и да имам някакво спокойствие, макар при кражба или големи щети пак да съм вътре.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
BMWPOWERRR_ACM написа:Аз затова бях твърдо против Каското, защото си виках по-добре да внимаваш да не я вземат, пък за другото пази боже и толкова. Всичко това заради МНОГОТО изпатили все при РАЗЛИЧНИ компании, от които пък други са доволни. Но сега някак ми се струва добре да прежаля някакви пари и да имам някакво спокойствие, макар при кражба или големи щети пак да съм вътре.
Без каско вика, баща ти дали няма да застрахова М5цата я си помисли

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Бях против Каското, преди да си купя тази кола. Сега по-скоро заради нея ще го правя. Ако питаш него, от Каско смисъл няма никакъв защото пак ще имаш главоболия и толкова. Доста е ходил по застрахователи макар и на темата автобуси. Но той няма глас в цялата работа за Каското така или иначе, пък и за колата защото парите са си мои и ми е казал да се спасявам.

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
В Алианц каското със сигурност ще е по скъпо, но е по добре..
- без ограничения за увредени детайли без документ за събитието - за пример в Армеец имаш право на 3 детайла на паркинг, останалото само ако имаш документ за събитието.
- имаш право на оригинални части за коли до 8г, това важи и за фактурите ако прилагаш.., за пример в Аремеец - до 3г
- Ако си самокатастрофирал и колата е в движение - документ за събитието не се иска - В Армеец едва ли..
- За кражбите немога да коментирам - всичко е мн относително
И сега някой ще каже, ама то там мн скъпо.. скъпо, ама като взимат повече и дават повече.
- без ограничения за увредени детайли без документ за събитието - за пример в Армеец имаш право на 3 детайла на паркинг, останалото само ако имаш документ за събитието.
- имаш право на оригинални части за коли до 8г, това важи и за фактурите ако прилагаш.., за пример в Аремеец - до 3г

- Ако си самокатастрофирал и колата е в движение - документ за събитието не се иска - В Армеец едва ли..
- За кражбите немога да коментирам - всичко е мн относително
И сега някой ще каже, ама то там мн скъпо.. скъпо, ама като взимат повече и дават повече.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Алианц с оригинални части-по-скъпо но съм много доволен 

- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Определено Армеец, защото плащат по-добре от другите. Вече няколко години подред си правя и ГО и каско при тях и нямам оплаквания.
- bmwss
- Потребител
-
- Кара: 530 xd
- Детайли за колата: 530 xd, LCI
преди няколко месеца бях в същата ситуация.. и накрая реших ДЗИ. Принципно между армеец и алианц-твърдо ЗА Алианц. Но когато ходих да разпитвам за моето е60 се оказа че тъй като ги крадат, ще ми слагат допълнително устройство за проследяване за което да доплатя мисля беше 300 лв, отделно при тях каското беше най-скъпо (говорим за една и съща застрахователна стойност), но предишната кола ми беше при алианц и ... нямам оплакване оттях,даже напротив 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
В Армеец май вече не те задължават да слагаш устройство.