Съвет за Е60 3л. бензин

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Re: Съвет за Е60 3л. бензин

Мнение от Kalin Kulev » 13 Ное 2012, 20:37

E34 написа:За тази цена, която е направо обидна, не мога да разбера как нормален човек би помислил, че ще вземе читава кола?! Разбира се има и изключения, но тези изключения се задържат максимум 2-3 дни по обявите ;) Според мен тази бангия трябва да се закара на подробна диагностика и ако щетите и възлизат до 6000лв, си заслужава. Една нормална, здрава и под 200к оригинални километра колица не би трябвало да е под 20хил лв., другото си е ташак или голям късмет (изключение).

Абе разбирам те, ама цените доста паднаха и продължават да падат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 14 Ное 2012, 0:03

Kalin Kulev написа:Абе разбирам те, ама цените доста паднаха и продължават да падат.

Не са паднали, просто хората не си продават колите, ако не са на зор. А 99% от обявите поне на тези модели са от джамбази, внесли някакви тотални щети и следователно обявили смешни цени. За жалост обаче купувача гледа тези цени и като му кажеш реалната цена на колата си оня мига на парцали и вика "Ама в мобилето са по 12-15хил!" Аз бях се засилил да продавам моята, но след като видях какви цени са стигнах до заключението, че първо ще я докарам до тотална щета и после ще я подарявам, нито шапката ми е червена нито брадата бяла, та да ме мислят за дядо Коледа :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 14 Ное 2012, 9:02

E34 написа:но след като видях какви цени са стигнах до заключението, че първо ще я докарам до тотална щета и после ще я подарявам, нито шапката ми е червена нито брадата бяла, та да ме мислят за дядо Коледа :mhihi:

:mhihi: Предвид как бързо се натрупват хилядите при истинска поддъжка, че и някоя глезотия тук-там, всеки човек с редовен автомобил ще е напълно луд да продава. Парадоксалното е че ниските цени на Горубляне точно това доказват - заради това което трябва да се налее след покупката, само на такива нива може изобщо да стане тази покупка.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 14 Ное 2012, 9:26

Малко в друга посока тръгва темата. Не си прав за цената. Времето е такова, колите си остаряват, цените си падат - нормално е.
Не една обява е имало на подобни цени 16-17 + това всеки знае, че цената винаги се сваля и т.н.
Все пак стават 10 годишни автомобили. В момента карам е46. Има такива за 4 000 има и за 14 000 и то не говоря за М и т.н. ами нормални коли
за каране.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 14 Ное 2012, 10:12

Абе те остаряват, ама за 16-17к, ще ме прощавате, това са си гробници за мен. Всеки, който си взема висок клас кола (дори и да е стара, си е висок клас), на най-ниската възможна цена, си надскача възможностите според мен и ще си сърба попарата после.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 14 Ное 2012, 11:10

хора в немското мобиле влизали ли сте пълно е с коли по 6-7-8к евро
а че тук цените се вдигат изкуствено е съвсем друг въпрос и аз гледам обяви от доста време и мога да ви кажа поне 4 530д които бяха около 15к сега са на 19-20к и т.н говорим за коли 2003-2004 колко да струват?
има много хора които са дали за техните 40-50к лева преди 2-3 години ама ако са ги взели с идеяата че никога няама да им паднат цените на колите е няама как да стане :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 14 Ное 2012, 11:23

:yes:
Последна промяна memorex на 14 Ное 2012, 20:37, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 14 Ное 2012, 11:31

320iPower написа:мога да ви кажа поне 4 530д които бяха около 15к сега са на 19-20к

Това и аз го забелязвам. Няма какво да се чудиш, това са хора, които ги купуват и после препродават с цел печалба. Имам познати, които се занимават с това и цял ден висят в мобиле.бг и дебнат за евтини коли. Пример мога да дам и от този форум - колегата madpetio беше пуснал едно Е60 530д за 6500 евро. Продаде се на следващия ден. Два дни по късно беше пуснато от автокъща в друг град за 16500 лв. Продаде се след една седмица. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 14 Ное 2012, 12:04

memorex написа:Има една статия в последния в.Галерия относно БМВ който иска може да хвърли едно око.Извинявам се за оф-топика ама може да си направите някой изводи

:lol: сподели за какво става дума с две думи че да знам дали да търся будка за вестници :mrgreen:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 14 Ное 2012, 13:32

E34 написа:
Не са паднали, просто хората не си продават колите, ако не са на зор. А 99% от обявите поне на тези модели са от джамбази, внесли някакви тотални щети и следователно обявили смешни цени. За жалост обаче купувача гледа тези цени и като му кажеш реалната цена на колата си оня мига на парцали и вика "Ама в мобилето са по 12-15хил!" Аз бях се засилил да продавам моята, но след като видях какви цени са стигнах до заключението, че първо ще я докарам до тотална щета и после ще я подарявам, нито шапката ми е червена нито брадата бяла, та да ме мислят за дядо Коледа :mhihi:

За съжаление цените се определят от търсенето предлагането, а не от това колко ни струват на нас и колко ни се иска да струват. В момента ситуацията е такава, че ако наистина искаш или трябва да си продадеш колата се съобразяваш с измамниците, които предлагат боклуците си на "реални километри", защото 99% от търсещия запомва да преглежда офертите от към най ниската цена.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 14 Ное 2012, 14:50

Kalin Kulev написа:
E34 написа:

За съжаление цените се определят от търсенето предлагането, а не от това колко ни струват на нас и колко ни се иска да струват. В момента ситуацията е такава, че ако наистина искаш или трябва да си продадеш колата се съобразяваш с измамниците, които предлагат боклуците си на "реални километри", защото 99% от търсещия запомва да преглежда офертите от към най ниската цена.

Обаче от друга страна така може да си купиш евтина кола на реални километри, защото продавача ще трябва да се съобразява с пазара. Така аз купих моята, така че това, което ще загубиш от продажбата ще спечелиш от покупката (освен ако не се набуташ от горубляне :mhihi: )
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 14 Ное 2012, 14:51

Я кажете ако колата ми е 03 мес 05 година, и на предните дискове пише 03 05, оргиналните ли са :mhihi:
Изображение

Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 14 Ное 2012, 15:39

Естествено че цените са паднали.И то ужасно много са паднали.Преди 2 години като си купих Е60 в българското мобиле имаше средно по 60-80 оферти,сега са над 200.Преди 2 години и Ф10 го нямаше още,а сега новата петица се продава и тя като автомобил втора ръка и то все още в гаранция!!!!Над 70 процента от немското мобиле са коли до 4 годишна възраст.Това означава само едно-все повече 5-8 годишни баварки излизат на пазара и цената ще пада все повече.Е39тките продаващи се по 9-10К лева са обречени да стоят с години.Българина си е свикнал на голия си гъз да закача по два чифта пищови и ако е тръгнал с 10 бона за кола,ще вземе назаем и ще купи за 15 някое Е60.Пък после ще му мисли как ще му бере гайлето.Аз моята я взех за 25К,хвърлил съм само по нея 5К лева /това гориво,застраховки и консумативи не ги броя в тези суми/,и ми е стъпала на 30К,но сега ако 19К ми дадат я давам съвсем достойно.
Но да се влюбваш в колата си и да ставаш маниак по нея и да не осъзнаваш че това е един железен кенеф,който постоянно му върви масрафа е пресилено.Особено за слаб модел като Е60.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 14 Ное 2012, 16:03

Проблема е че хората пазаруващи е60 е че не осъзнават, въпреки че цената пада, поддръжката на автомобила не пада. Поддръжка на автомобил с толкова много екстри и чаркове и електроника няма нищо общо като едно Рено за 15к лв. Ако се набуташ с мъртво е60 за 15к и трябва да го правиш е страшно - не само защото е скъпо ами някой неща просто не се правят без пълна подмяна на скъпи части с цена сравнима с тази на която си купил колата.
Tool - Fear Inoculum

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 14 Ное 2012, 16:13

Такава е съдбата на всичко с много електроника и напреднали години на употреба.Ако някой тук си мисли че един хюндай IX35 е по-евтин за поддръжка,или новата КИА спортидж,само защото марките звучат евтино,просто само много здраве мога да му пожелая.Но са два пъти по скъпи от цената на обсъжданото Е60 за началните години на производство.Тук говорим за падане цените не за поддържка,а при старата вече петица те ще стават все по силно изразени.Е60 е морално стар автомобил и гледам ввече във всяка трета някакъв сополанко я кара.Така че който ще продава да продава докато е време и да взима Ф10,те също паднаха до поносими цени.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61