Впечатления и мнения за зимни гуми
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Впечатления и мнения за зимни гуми
Миналата зима бях с дънлоп уинтър спорт м3, сравнително доволен съм
. Разбира се имаше моменти на помощ от приятел
, та се чудя по каталожни данни дават 225/50/17, но с м тех окачването колата ляга по корем в повечето случай, един колега по горе кара на 225/55/17, дали ще има ефект от 1 сантиметър повдигане на колата и съответно дали с по-ниското окачване ще е възможно да се кара нормално с по-високите гуми
.

- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Никакви грижи нямам с 225/55/17 

...............................
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Още един глас за nokian wr-g2, макар че бях доста по доволен от стария W+ пак на нокиян,а най - доволен от хакапелитата!сега съм в чужденка какво да взема на новия кон при положение, че ходя на ски и се катеря доста по горите!!??? Ето и новия тест на зимни гуми на адак
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Най-добрият за мен! Такива гуми вероятно ще купувам за зимата.vesko4114 написа:Според мен Нокиан WRG2 е доста добър ..
Размер 225х50R17, може и да взема 225х55R17, нищо че не го дават по станарт. Но пък тук имаме такива коловози и дупки, че ми се изправят косите направо...

- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
Нокиан са с много добро съотношение като цена/качество, от по-скъпите марки имам добри впечатления от Dunlop i Michelin
Размер 225/50/17 ми се струва подходящ за зимата, обмислях и вариант с 16ки, но нещо не мога да си представя колата с тях.
Има ли смисъл от рънфлат гуми за този сезон, все пак смяната на гума в зимни условия е доста неприятна ситуация?
Някой има ли специални предпочитания към определен модел/марка гуми в зависимост от това дали се налага повече градско/извънградско шофиране?
В последните няколко седмици си търся гуми в онлайн магазините и забелязвам доста сериозна разлика в цените на някои от тях за едни и същи гуми. Открих една доста стара тема, в която бяха обсъждани различни магазини. Ако модераторите не са против може да направим един нов списък и авторът на темата да го добави в началото.
Размер 225/50/17 ми се струва подходящ за зимата, обмислях и вариант с 16ки, но нещо не мога да си представя колата с тях.

Има ли смисъл от рънфлат гуми за този сезон, все пак смяната на гума в зимни условия е доста неприятна ситуация?
Някой има ли специални предпочитания към определен модел/марка гуми в зависимост от това дали се налага повече градско/извънградско шофиране?
В последните няколко седмици си търся гуми в онлайн магазините и забелязвам доста сериозна разлика в цените на някои от тях за едни и същи гуми. Открих една доста стара тема, в която бяха обсъждани различни магазини. Ако модераторите не са против може да направим един нов списък и авторът на темата да го добави в началото.
Голямата разлика в цените на едни и същи гуми идва от това че тези с по-ниската цена 99% са със стара дата на производство (над 1 година)
Tool - Fear Inoculum
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Ако гумата е съхранявана добре няма проблем че са с по-стар ДОТ.
Специално на Мишелин му дават 10год. гаранция ако са съхранявани добре
П.П.Говорим за чисто нови гуми,съхранявани в складове с подходящите условия
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
martin_g60 написа:Ако гумата е съхранявана добре няма проблем че са с по-стар ДОТ.
Това е така, но аз лично не бих купил гума по-стара от 2 години. Първо, не знам как са я съхранявали за тези 2 години и цената и е като на такава, току що свалена от поточната линия едва ли не

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Cinder написа:martin_g60 написа:Ако гумата е съхранявана добре няма проблем че са с по-стар ДОТ.
Това е така, но аз лично не бих купил гума по-стара от 2 години. Първо, не знам как са я съхранявали за тези 2 години и цената и е като на такава, току що свалена от поточната линия едва ли неИии второ, в нашата мила родина, е крайно вероятно да си причиниш някаква щета на гумата, а застрахователите гледат ДОТ-а, така че, колкото по-нова, толкова по-добре.
Това с ДОТ-а е вярно за застрахователите но в крайна сметка всеки си решава сам.Аз съм не бих взел по-стари гуми особенно зимни,просто казвам какво твърдят тези от Мишелин.
- Cinder
- ентусиаст
-
Тези точки указват къде трябва да е вентила, до колкото съм запознат аз 

- Cinder
- ентусиаст
-
vanko242 написа:Cinder написа:Тези точки указват къде трябва да е вентила, до колкото съм запознат аз
...градска легенда е това. бял, жълт и червен цвят са.....и всеки означава нещо!
Означават да, ама май ти си слушал градските легенди

http://www.tireteam.com/blog/view/what-are-these-red-and-yellow-dots-on-my-tires
Потърси малко в Google и ще разбереш за какво са

- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
Cinder написа:vanko242 написа:Cinder написа:Тези точки указват къде трябва да е вентила, до колкото съм запознат аз
...градска легенда е това. бял, жълт и червен цвят са.....и всеки означава нещо!
Означават да, ама май ти си слушал градските легенди![]()
http://www.tireteam.com/blog/view/what-are-these-red-and-yellow-dots-on-my-tires
Потърси малко в Google и ще разбереш за какво са
...ммм да, признавам не съм доразбрал за цветовете. ще изтрия мнението по-горе.
...там където гумата пасва с джантата, но отвътре на гумата има цветни точки. това е маркировката която Ви трябва.
червен цвят - клас А, и В – малки козметични дефекти – гумата е с гаранция
жълт цвят - клас С – нарушен е състава на каучуковата смес – без гаранция, бързо износване или дисбаланс , не отговаря на изискванията за този модел....
зелен цвят - клас D – вътрешни дефекти!
.....какво означават цветните точки, които са отвън на гумата?
червена - трябва да съвпада с отметката L на алуминиевият диск при монтажа на гумата.
бяла - трябва да бъде на 180 градуса от отметката L на алуминиевият диск при монтажа на гумата.
жълта - използва се при металните дискове. трябва да съвпада с вентила.
...относно линиите в протектора(което аз имах впредвид, но не бях разбрал правилно):
те имат една единствена и основна цел - вътрешно заводска идентификация на гумите, за да са сигурни самите производители, че използват правилните съставки за производство на гумите според географските и други особенности.......
.....при първа възможност ще сложа и снимки.
..то пък и какво ли общо има с темата....уф?
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
Малко да съживя темата
След дълго търсене и избиране се спрях на Nokian WR A3 за тази зима
Старите WR G2 остават свободни, ако ми остане време да ги снимам ще ги кача в Продава през уикенда

След дълго търсене и избиране се спрях на Nokian WR A3 за тази зима

Старите WR G2 остават свободни, ако ми остане време да ги снимам ще ги кача в Продава през уикенда
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Аз заложих тази зима на Nokian Wr D3!Представили се отлично в тестовете за тази зима.Доста време се оглеждах за тях и най- накрая намерих от къде да ги поръчам.Сега чакам доставката
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
колеги колко от вас карат със спортното окачване зимата ,имат ли проблеми и с колко високи гуми карате?