Демпферна шайба ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
Re: Демпферна шайба ?
за тея испанските някои чувал ли е нещо ,става дума за IJS предлагат се от EVRO 07
Колеги, има ли някакви признаци, че демпферната шайба е почнала да умира?
Tool - Fear Inoculum
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
шумен мотор и претрисване при гасене на мотора
bezdomnia написа:шумен мотор и претрисване при гасене на мотора
При мене има едно скръцване точно в момента на угасване на двигателя. Мислех че някой ремък прескръцва но дали може да е демпферната шайба?
Tool - Fear Inoculum
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
незнам мойта преди да сдаде багажа когато гасях мотора и тресеше...сега вече не тресе защото е скъсана идеята на тази шайба е да обира тези вибрации
При мен хидравлика се обади на два пъти преди да се скъса и видимо при запален мотор като че ли се измества по малко напред.Сваляй кората от долу взимай фенер и огледалце и виж да не се напукала гуматаEmooo написа:Колеги, има ли някакви признаци, че демпферната шайба е почнала да умира?

За евро 07, не съм чувал добри отзиви, но след като колегите казват, че си купуват неоригинални и берат ядове и не се вслушвате в думите, успех 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Emooo написа:da6ip написа:Също така сервизът откри някаква малка пластмасова перка в маркуча на входа на турбото, която явно е там за да завихря въздуха. Проблемът е че от 4 витла едно се държеше на косъм, а още едно беше на 50% отчупено. Ако бях карал още 1000 км така, нищо чудно турбото и оттам цилиндрите да бяха станали на таратор.
Кажи нещо повече за тази пластмасова перка. За пръв път чувам. Това част от конструкцията на турбото ли е? Има ли го в Реал ОЕМ на схема? Не вярвам малка пластмаса да направи поражения на двигателя - може би точно поради тази причина е пластмасова перката, а не метална.
Доколкото разбрах се намира при номер 5, в тръбата на входа на турбото. Самата перка я няма на тази схема:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
С диаметър 6-7 см, изцяло от пластмаса, с 4 витла с размер всяко като монета от 50 стотинки. Може би не се върти, по-скоро стои фиксирана и въздухът се завихря като минава през нея. В сервиза казаха че много рядко са виждали такова нещо там. Има номер на него и се разбрахме да проверят дали се продава отделно.
Принципно каквото и да пуснеш в турбината, при 150 хил. оборота неминуемо става мазало, така че това че е пластмаса не ме успокоява.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
При мен спираше да се върти като е на климатик и ми светкаше зареждането......Спирам климатика и почва да върти.....Смених я с няква за 400 лв и имаше яки вибрации и ревеше много след 3000 оборота....Взимайте си само оригинална шайба !
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
До автора на темата: Здравко какво стана , смени ли шайбата, и ако си ,каква взе, сподели мнение де, къде я смени , колко? 

Днеска се бях заел да прегледам моята ДШ. Най-добре се вижда ако се свали кората под двигателя на канал. Аз успях да я погледна без да се завирам отдолу. Накарах моята жена да бръкне между радиатора и двигателя (там влиза само тънка ръка) и с джобно огледалце и фенер се вижда много добре.
Видимо при мене няма напуквания на гумата и се надявам това да е признак че всичко е ОК.
Още немога да разбера как някакво такова търкало струва 900лв - сигурно немеца не е пропуснал да сложи и в него електроника
Видимо при мене няма напуквания на гумата и се надявам това да е признак че всичко е ОК.
Още немога да разбера как някакво такова търкало струва 900лв - сигурно немеца не е пропуснал да сложи и в него електроника

Tool - Fear Inoculum
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
Emooo написа:Днеска се бях заел да прегледам моята ДШ. Най-добре се вижда ако се свали кората под двигателя на канал. Аз успях да я погледна без да се завирам отдолу. Накарах моята жена да бръкне между радиатора и двигателя (там влиза само тънка ръка) и с джобно огледалце и фенер се вижда много добре.
не става дума за напуквания... моята няма никакви напуквания,но в една хубава неделя ..нещата стават винаги в почивен ден

Emooo написа:Днеска се бях заел да прегледам моята ДШ. Най-добре се вижда ако се свали кората под двигателя на канал. Аз успях да я погледна без да се завирам отдолу. Накарах моята жена да бръкне между радиатора и двигателя (там влиза само тънка ръка) и с джобно огледалце и фенер се вижда много добре.
740лева я купих моята с малко отстъпка и нови болтове 4бр за 24лв или 28лв не съм сигурен колко точно колко струваха

- Didaka_Madafaka
- Потребител
-
- Кара: E60
- Мечтае да кара: Lamborghini LP700-4
- Детайли за колата: BMW 525 d E60 M-Packet 2005 г.
Ако има немци тука .. Интерсувам се как се казва на немски тази Демпферна шайба ? 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Didaka_Madafaka написа:Ако има немци тука .. Интерсувам се как се казва на немски тази Демпферна шайба ?
Schwingungsdämpfer

55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4