едно питане за икона отворен прозорец
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Re: едно питане за икона отворен прозорец
swing написа:Забелязах че стъклото на задната врата не работи както трябва ,не се вдига автоматично като задържаш бутона ,а спира и пак трябва да го натискаш ,така няколко пъти докато го дигнеш или свалиш . Може от това да идва проблема и да дава грешка ,записах час в дарукар !
Предната Е60-тка имаше точно такъв проблем с прозореца на задната лява врата и ми даваше грешка.
Така и не го оправих

Иначе самата врата се разглобява много лесно.
Сподели наистина какво е произтекло от сервиза.
noiseless написа:Пиши, какво са ти казали в Дару, моля!
нещо трицифрено

Оправиха проблема в дарукар , след диагностициране и инициализиране
(това ми казаха )също ги помолих да видят от къде скърца шибания волан (от време на време) те казаха че са направили смазване ,но накрая се оказа че скърца повече от преди и не спира вече втори ден ,
обясниха ми че проблема бил в рейката (иначе тя си работи без проблем) трябвало да я рециклирам
!!! Някой справял ли се е с това скърцане ,аз го чувам горе при волана ?

swing написа:Оправиха проблема в дарукар , след диагностициране и инициализиране(това ми казаха )също ги помолих да видят от къде скърца шибания волан (от време на време) те казаха че са направили смазване ,но накрая се оказа че скърца повече от преди и не спира вече втори ден ,
обясниха ми че проблема бил в рейката (иначе тя си работи без проблем) трябвало да я рециклирам
!!! Някой справял ли се е с това скърцане ,аз го чувам горе при волана ?
Правилно са ти казали за рейката - и моя волан скърца и моята рейка е за рециклиране.
Tool - Fear Inoculum
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Аз все си мислех, че скърцат пластмасите около волана вътре в купето? 

Тя тази премиум рейка много рано взе да скърца и при мен преди 80К.
Чува се като че ли гума се трие в стъкло.
И аз си мислех че е някакво уплътнение в горната част .
Нека който е патил да каже
Чува се като че ли гума се трие в стъкло.
И аз си мислех че е някакво уплътнение в горната част .
Нека който е патил да каже
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Emooo написа: Правилно са ти казали за рейката - и моя волан скърца и моята рейка е за рециклиране.
В една друга тема го написах, само че ставаше дума за зимното скърцане - и с чисто нова рейка от БМВ пак скърца. Ако някой се съмнява да дойде да чуе зимата сутрин. При мен започна да скърца след като я смених. Така че ако е от рейката и нова няма да оправи работата, освен ако не е нещо за регулиране при поставянето

noiseless написа:Аз все си мислех, че скърцат пластмасите около волана вътре в купето?
И аз така си мисля, но аз вратата не си разглобих сам, та камо ли да легна да си разглабям под волана

малко сме офтопик, ама не се сдържах...
какво точно са смазвали тия про-та?
какво общо има рейката със скърцане горе при волана? какво ти обясниха бмв-гурутата?
при проблем с рейката се усеща потропване и почукване в предницата долу ниско.
доколкото си спомням имаше преди време колеги, които се оплакваха от подобно скърцане. почти съм сигурен, че рейката няма нищо общо.
ето една тема, която започна колегата Emooo миналата година: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... D#p2805127
swing написа:също ги помолих да видят от къде скърца шибания волан (от време на време)те казаха че са направили смазване ,но накрая се оказа че скърца повече от преди и не спира вече втори ден
какво точно са смазвали тия про-та?
swing написа:обясниха ми че проблема бил в рейката (иначе тя си работи без проблем) трябвало да я рециклирам!!! Някой справял ли се е с това скърцане ,аз го чувам горе при волана ?
какво общо има рейката със скърцане горе при волана? какво ти обясниха бмв-гурутата?
при проблем с рейката се усеща потропване и почукване в предницата долу ниско.
доколкото си спомням имаше преди време колеги, които се оплакваха от подобно скърцане. почти съм сигурен, че рейката няма нищо общо.
ето една тема, която започна колегата Emooo миналата година: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... D#p2805127
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Скърцане на волана => Дару => "нова рейка!!" => жът по голямата пързалка
Единственото в което Дару са евентуално прави, е че при рециклирането ще ти се смени хидравличното масло (20 лв), което вероятно ще премахне скърцането. всичко друго ще бъде безмислен труд и $$$
Сега това не значи че рейката ти не е износена и за рециклиране... но износването и рециклирането не е в директна връзка със скърцането.
Скърцането е най-често от маслото на рейката, и дори си има официална присадка в сервизите на БМВ която се слага и на нови рейки в маслото за да спре скърцането, но дори и тя не помага винаги.
В интерес на истината има различни видове скърцане - някои се решават с присадка на маслото, други със смяна на маслото, трети със смазване на захващането на волана за пръта, четвърти със смазване на карето на пръта долу при двигателя. има и едно силно виене, което път е от хидравличната помпа.
Но нито едно скърцане не е следствие или признак за износване на на рейката. износената рейка хлопа и трака при неравности, и има луфт във волана, както каза @ндро.
Аз имах скърцане и писах подробно в другата тема. Изчезна след смяна на маслото, в интерес на истината при рециклиране, но конкретната причина бе смяната на маслото.

Единственото в което Дару са евентуално прави, е че при рециклирането ще ти се смени хидравличното масло (20 лв), което вероятно ще премахне скърцането. всичко друго ще бъде безмислен труд и $$$

Сега това не значи че рейката ти не е износена и за рециклиране... но износването и рециклирането не е в директна връзка със скърцането.
Скърцането е най-често от маслото на рейката, и дори си има официална присадка в сервизите на БМВ която се слага и на нови рейки в маслото за да спре скърцането, но дори и тя не помага винаги.
В интерес на истината има различни видове скърцане - някои се решават с присадка на маслото, други със смяна на маслото, трети със смазване на захващането на волана за пръта, четвърти със смазване на карето на пръта долу при двигателя. има и едно силно виене, което път е от хидравличната помпа.
Но нито едно скърцане не е следствие или признак за износване на на рейката. износената рейка хлопа и трака при неравности, и има луфт във волана, както каза @ндро.
Аз имах скърцане и писах подробно в другата тема. Изчезна след смяна на маслото, в интерес на истината при рециклиране, но конкретната причина бе смяната на маслото.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
da6ip написа:Скърцане на волана => Дару => "нова рейка!!" => жът по голямата пързалка![]()
...
да де... при тях като влезе клиент и има заучени фрази... "турбина, колектор, рейка..."
който се хване, го пускат по пързалката и му взимат парите

един път се опитаха и мен да ме лашнат така с фразата "господине, нещата не изглеждат никак добре, турбината ви има "незнам какъв си луфт" и е за смяна"... аз не им повярвах, проверих я на друго място и карах 100 000 км с нея, преди да я рециклирам.
Незнам какво направиха тея абдали ,но сега скърца постояно и 3 пъти по силно, ходих,,,,,,,а те ми викат скърца ви рейката ние смазахме всичко останало !
swing написа:а те ми викат скърца ви рейката ние смазахме всичко останало !
хахаха

както вече казахме - рейката тропа, почуква, усеща се луфт и така нататък, но... девизът е "да вземем парите на клиента!"

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
д***а тия е60-ки постоянно нещо скърца, тропа, подчуква 

swing написа::mhihi: Kолега при мене рейката е бетон няма луфтове ,тропане перфектнна
обаче скърца нали?

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4