Изчезна ми angel eysa

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Re: Изчезна ми angel eysa

Мнение от Ivel » 01 Юни 2012, 11:18

До колкото разбрах и двамата сме с бели лед литайски крушки. Като ги свързваш , стегни буксите и ги изолирай . На мен в найси кар не ги бяха изолирали с изолирбанд и на мястото където се свърВат 2 те кабелчета се измъкна , удари късо и крушката замина. :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 01 Юни 2012, 14:28

Ivel написа:До колкото разбрах и двамата сме с бели лед литайски крушки. Като ги свързваш , стегни буксите и ги изолирай . На мен в найси кар не ги бяха изолирали с изолирбанд и на мястото където се свърВат 2 те кабелчета се измъкна , удари късо и крушката замина. :ranting:

Значи аз наистина купих 10w LED крушки. Но проблема с габаритите ми се появи 2 дена преди да ги получа. Аварията е в лайт модула и по-точно в единия чип. Ето от тука http://tony-sjd.com/advanced_search_res ... =&x=12&y=3 го поръчах. Казаха , че утре ще е при мене. Имаше го и в Ebay.
Относно кабелите и буксите на китайските LED крушки , всичко ми е до болка познато. Монтирал съм и 3w и 5w LED. Първата ми работа е да стисна с клещи всички кабелни обувки , да са стегнати. И като закача преходниците , клемите ги завивам с изолирбанд. Учудва ме как е изгоряла крушката при тебе :dunno: Аз съм обърквал поляритет на LED-а и крушката просто не светва. Обръщам кабелите и си светва. Твоите майстори какво с свързвали...?
Иначе новите 10w LED за ринговете съм ги монтирал на фаровете. Дори им бях пуснал ток през буксата на фара да видя как светят :yes:
Когато всичко е наред ще снимам и ще покажа.
Последна промяна batzlati на 01 Юни 2012, 21:20, променена общо 1 път

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 01 Юни 2012, 19:48

Ако обърнеш поляритета още в началото на пластмасовата букса преди canbus модула няма проблем, но на колегата по-горе не са му ги направили правилно. При него проблема е че клемите след canbus модула не са били изолирани и са допряли маса и дотам със светодиода. За това е хубаво да се изолират клемите!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batzlati » 01 Юни 2012, 21:07

:yes:
Разбрах. Ще го имам в предвид и това за напред.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batzlati » 03 Юни 2012, 20:30

Проблема е отстранен! Моят човек жичкаджията е уникален :bowdown:
Ето и резултата:

P1000741.JPG

P1000742.JPG

Снимах посред бял ден. Но на живо определено е по-добре.
И като обобщение - според майстора лайт модула като цяло е поправим на 90%. Чиповете се сменят без проблем.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от netronix » 23 Юни 2012, 11:36

Браво колега, супер полезна информация. И на мен ми предстои същото начинание.

Първо искам да пробвам дали не е заминала самата лампа. При мен не работи левия. Понякога ми изписва грешка и за лампата, която е за задната скорост. А в повечето време не я изкарва. Явно нещо се е*ава този ламп модул. В багажника осветлението също не ми работи. Извадих крушката и мерих, но там нямаше захранване. Отдавна седеше така, но дойте времето да ги оправя, че скоро ще остана без светлини, както тръгнаха едно по едно. Обаче това с габарита и задната скорост почнаха в един и същи ден, и за това си мисля че е нещо от този модул.

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: параход

Мнение от parakozov24 » 05 Окт 2012, 23:07

batzlati написа:Проблема е отстранен! Моят човек жичкаджията е уникален :bowdown:
Ето и резултата:

P1000741.JPG

P1000742.JPG

Снимах посред бял ден. Но на живо определено е по-добре.
И като обобщение - според майстора лайт модула като цяло е поправим на 90%. Чиповете се сменят без проблем.

колега на мен неми свети левия оранжевия габарит,той дадали е на същия модул?
понякога светят само 2 диода много слабо,понякога всички но пак много слабо едва се вижда.
и лесно ли се стига до този модул,има ли много за разглабяне?
Благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batzlati » 10 Окт 2012, 11:20

Лайт модула се намира под кормилото , долу в ляво , закачен на подкалника. Ако нямате майстор , който да разбира от такава електроника , по-добре да не се бъзика. Самия модул е съвкупност от доста интегрални схеми , всяка от които управлява определена светлинна верига. Ако някой не е наясно какво точно прави , при бъзикане вероятността да прецака модула е мн. голяма.
Ако има възможност да се пробва с друг лайт модул , да е сигурно , че проблемите идват или не идват от модула.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 10 Окт 2012, 15:38

С тези диоди проблема не е в лайт модула, а в самият чип на диодите, има тема :yes:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e61 535d
Мечтае да кара: BMW 8 Series

Мнение от vzidarov » 10 Сеп 2017, 22:30

Здравейте колеги!

Преди месец станах горд собственик на BMW e61 535d и съм нов във форума.
Зачетох тази тема, знам, че е сравнително стара, но днес и на мен ми изписа, че дясната паркинг светлина не свети. Ще я карам тези дни на диагностика, но искам да ви попитам в случай, че се окаже лайт модула, можете ли да ме насочите към добър жичкажия, който може да запои този чип? Става въпрос за София или Перник.

Благодаря предварително!
Наздраве! :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 12 Сеп 2017, 8:57

Ако ти е изгоряла само едната паркинг светлина 100% проблема не е в лайт модула.
Преди да ходиш на диагностика просто смени крушката или свали тази която е изгоряла и провери дали наистина е така.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Сеп 2017, 10:14

vzidarov написа:Здравейте колеги!

Зачетох тази тема, знам, че е сравнително стара, но днес и на мен ми изписа, че дясната паркинг светлина не свети. Ще я карам тези дни на диагностика, но искам да ви попитам в случай, че се окаже лайт модула, можете ли да ме насочите към добър жичкажия, който може да запои този чип? Става въпрос за София или Перник.

Благодаря предварително!

На 99 процента модула записва късо съединение и спира подаване на напрежение към съответната крушка.
Това се оправя точно да 10 мин като нищо не се разпоява и сменя.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Сеп 2017, 11:06

vzidarov написа:Здравейте колеги!

Благодаря предварително!

Размени първо крушките. Ако остане проблема, на една диагностика ще си каже. Ако много време е стояла с изгоряла крушка, на диагностика за нула време се оправя като се ресетне. Най-вероятно по инсталацията всичко е наред.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e61 535d
Мечтае да кара: BMW 8 Series

Мнение от vzidarov » 13 Сеп 2017, 9:34

Благодаря колеги за отговорите. В петък ще я карам да я закачим и ще пиша какъв е бил проблема.

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 13 Сеп 2017, 11:55

Закарай я при някой, който се занимава с БМВ, че с Делфи няма да ти го оправят ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61