Изчезна ми angel eysa
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Изчезна ми angel eysa
До колкото разбрах и двамата сме с бели лед литайски крушки. Като ги свързваш , стегни буксите и ги изолирай . На мен в найси кар не ги бяха изолирали с изолирбанд и на мястото където се свърВат 2 те кабелчета се измъкна , удари късо и крушката замина. 

- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Ivel написа:До колкото разбрах и двамата сме с бели лед литайски крушки. Като ги свързваш , стегни буксите и ги изолирай . На мен в найси кар не ги бяха изолирали с изолирбанд и на мястото където се свърВат 2 те кабелчета се измъкна , удари късо и крушката замина.
Значи аз наистина купих 10w LED крушки. Но проблема с габаритите ми се появи 2 дена преди да ги получа. Аварията е в лайт модула и по-точно в единия чип. Ето от тука http://tony-sjd.com/advanced_search_res ... =&x=12&y=3 го поръчах. Казаха , че утре ще е при мене. Имаше го и в Ebay.
Относно кабелите и буксите на китайските LED крушки , всичко ми е до болка познато. Монтирал съм и 3w и 5w LED. Първата ми работа е да стисна с клещи всички кабелни обувки , да са стегнати. И като закача преходниците , клемите ги завивам с изолирбанд. Учудва ме как е изгоряла крушката при тебе

Иначе новите 10w LED за ринговете съм ги монтирал на фаровете. Дори им бях пуснал ток през буксата на фара да видя как светят

Когато всичко е наред ще снимам и ще покажа.
Последна промяна batzlati на 01 Юни 2012, 21:20, променена общо 1 път
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Ако обърнеш поляритета още в началото на пластмасовата букса преди canbus модула няма проблем, но на колегата по-горе не са му ги направили правилно. При него проблема е че клемите след canbus модула не са били изолирани и са допряли маса и дотам със светодиода. За това е хубаво да се изолират клемите!!!
- batzlati
- младши ентусиаст
-

Разбрах. Ще го имам в предвид и това за напред.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
Проблема е отстранен! Моят човек жичкаджията е уникален
Ето и резултата:
Снимах посред бял ден. Но на живо определено е по-добре.
И като обобщение - според майстора лайт модула като цяло е поправим на 90%. Чиповете се сменят без проблем.

Ето и резултата:
И като обобщение - според майстора лайт модула като цяло е поправим на 90%. Чиповете се сменят без проблем.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Браво колега, супер полезна информация. И на мен ми предстои същото начинание.
Първо искам да пробвам дали не е заминала самата лампа. При мен не работи левия. Понякога ми изписва грешка и за лампата, която е за задната скорост. А в повечето време не я изкарва. Явно нещо се е*ава този ламп модул. В багажника осветлението също не ми работи. Извадих крушката и мерих, но там нямаше захранване. Отдавна седеше така, но дойте времето да ги оправя, че скоро ще остана без светлини, както тръгнаха едно по едно. Обаче това с габарита и задната скорост почнаха в един и същи ден, и за това си мисля че е нещо от този модул.
Първо искам да пробвам дали не е заминала самата лампа. При мен не работи левия. Понякога ми изписва грешка и за лампата, която е за задната скорост. А в повечето време не я изкарва. Явно нещо се е*ава този ламп модул. В багажника осветлението също не ми работи. Извадих крушката и мерих, но там нямаше захранване. Отдавна седеше така, но дойте времето да ги оправя, че скоро ще остана без светлини, както тръгнаха едно по едно. Обаче това с габарита и задната скорост почнаха в един и същи ден, и за това си мисля че е нещо от този модул.
- parakozov24
- Потребител
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: параход
batzlati написа:Проблема е отстранен! Моят човек жичкаджията е уникален![]()
Ето и резултата:
колега на мен неми свети левия оранжевия габарит,той дадали е на същия модул?
понякога светят само 2 диода много слабо,понякога всички но пак много слабо едва се вижда.
и лесно ли се стига до този модул,има ли много за разглабяне?
Благодаря предварително
- batzlati
- младши ентусиаст
-
Лайт модула се намира под кормилото , долу в ляво , закачен на подкалника. Ако нямате майстор , който да разбира от такава електроника , по-добре да не се бъзика. Самия модул е съвкупност от доста интегрални схеми , всяка от които управлява определена светлинна верига. Ако някой не е наясно какво точно прави , при бъзикане вероятността да прецака модула е мн. голяма.
Ако има възможност да се пробва с друг лайт модул , да е сигурно , че проблемите идват или не идват от модула.
Ако има възможност да се пробва с друг лайт модул , да е сигурно , че проблемите идват или не идват от модула.
С тези диоди проблема не е в лайт модула, а в самият чип на диодите, има тема 

- vzidarov
- Потребител
-
- Кара: BMW e61 535d
- Мечтае да кара: BMW 8 Series
Здравейте колеги!
Преди месец станах горд собственик на BMW e61 535d и съм нов във форума.
Зачетох тази тема, знам, че е сравнително стара, но днес и на мен ми изписа, че дясната паркинг светлина не свети. Ще я карам тези дни на диагностика, но искам да ви попитам в случай, че се окаже лайт модула, можете ли да ме насочите към добър жичкажия, който може да запои този чип? Става въпрос за София или Перник.
Благодаря предварително!
Наздраве!
Зачетох тази тема, знам, че е сравнително стара, но днес и на мен ми изписа, че дясната паркинг светлина не свети. Ще я карам тези дни на диагностика, но искам да ви попитам в случай, че се окаже лайт модула, можете ли да ме насочите към добър жичкажия, който може да запои този чип? Става въпрос за София или Перник.
Благодаря предварително!
Наздраве!

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Ако ти е изгоряла само едната паркинг светлина 100% проблема не е в лайт модула.
Преди да ходиш на диагностика просто смени крушката или свали тази която е изгоряла и провери дали наистина е така.
Преди да ходиш на диагностика просто смени крушката или свали тази която е изгоряла и провери дали наистина е така.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
vzidarov написа:Здравейте колеги!
Благодаря предварително!
Наздраве!
На 99 процента модула записва късо съединение и спира подаване на напрежение към съответната крушка.
Това се оправя точно да 10 мин като нищо не се разпоява и сменя.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
vzidarov написа:Здравейте колеги!
Благодаря предварително!
Наздраве!
Размени първо крушките. Ако остане проблема, на една диагностика ще си каже. Ако много време е стояла с изгоряла крушка, на диагностика за нула време се оправя като се ресетне. Най-вероятно по инсталацията всичко е наред.
- vzidarov
- Потребител
-
- Кара: BMW e61 535d
- Мечтае да кара: BMW 8 Series
Благодаря колеги за отговорите. В петък ще я карам да я закачим и ще пиша какъв е бил проблема.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Закарай я при някой, който се занимава с БМВ, че с Делфи няма да ти го оправят 

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3