Питане (проблем?) за резервната гума
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Питане (проблем?) за резервната гума
като стана дума за криковете, една дума и от мен. като си търсих крик за Е60/61 и попаднах на няколко случая на такъв крик, счупил се при употреба. затова си взех крик от Х5 Е53, който издържа доста повече кг. той е и ромбовиден, а не с рамо като оригиналния. плюса е че е доста стабилен и вдига колата по-нависоко от оригиналния. минусът е че не се побира в легена над патерицата, и трябва да седи в отделението където е усилвателя, което е малко досадно с времето.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
jordanpar написа:Ползвам крик от Е46,и ключ с тръба за удължаване на рамото /вижда се на снимката/.
И на мен ми продадоха крик от Е46, който щял да ми свърши работа - дано да е така и не се счупи, когато не трябва!
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Сменял съм веднъж задна лява.Винаги подлагам обаче първо резервната под прага,а като сваля спуканата гума,веднага ги заменям.Крика изкара 10 минути,но забелязах че асфалта под лапата му започна да потъва.което и мен ме доведе до мисълта че площта му там където стъпва е малка и цялата тежест идва в повече.Интересно ако трябваше да надигна откъм предницата,с този тежък двигател и трансмисия и аз се чудя дали крика ще издържи.Тея ромбовидните да разбирам ли, че имат по две рамена разтягащи се,но пак един винт който се върти?Защото мисля че резбата и винта са първо важни,а после и конструкцията на самия крик.Пробвал съм и малък крокодил,проблема е че праговете идват ниски и трябва пак да надигнеш малко с винтовия крик и после да подложиш лапата на крокодила.Тегава работа.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
jordanpar написа:Сменял съм веднъж задна лява.Винаги подлагам обаче първо резервната под прага,а като сваля спуканата гума,веднага ги заменям.Крика изкара 10 минути,но забелязах че асфалта под лапата му започна да потъва.което и мен ме доведе до мисълта че площта му там където стъпва е малка и цялата тежест идва в повече.Интересно ако трябваше да надигна откъм предницата,с този тежък двигател и трансмисия и аз се чудя дали крика ще издържи.Тея ромбовидните да разбирам ли, че имат по две рамена разтягащи се,но пак един винт който се върти?Защото мисля че резбата и винта са първо важни,а после и конструкцията на самия крик.Пробвал съм и малък крокодил,проблема е че праговете идват ниски и трябва пак да надигнеш малко с винтовия крик и после да подложиш лапата на крокодила.Тегава работа.
да, две рамена и един винт по средата. ромбът се разтяга нагоре-надолу.
по-здрав е от този с едно рамо, има по-голяма товароносимост. по спомен стандартния 1500 кг, а този или 2000 кг или 2500.
важно е там където влиза винта също да е метал, щото за по-малки коли това е пластмасово, нищо че крика на вид е като за по-големите. та тази пластмаса поддава първа.
площта на стъпване не съм я сравнявал, трябва да видя дали е по-голяма.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Искам да попитам ако някой знае всички Е60-ки ли излизат със 17"-ка леген за резервната гума и какъв трябва да е размера на гумата става въпрос за патерицата?Също така какво ЕТ трябва да бъде патерицата?
Колата е била с рънфлат гуми но са свалени взехме патерица 17"ка но не се събира в легена патерицата е с размер 135/90/17.
Някой ако може да помогне ще бъда благодарен
Също така някой ако може да каже дали колата е излезнала заводски със рънфлат гуми защото аз не можах да намеря информация по ВИН-а,ако някой може да провери ще бъда благодарен.
Колата е била с рънфлат гуми но са свалени взехме патерица 17"ка но не се събира в легена патерицата е с размер 135/90/17.
Също така някой ако може да каже дали колата е излезнала заводски със рънфлат гуми защото аз не можах да намеря информация по ВИН-а,ако някой може да провери ще бъда благодарен.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Николай Занчев написа:Искам да попитам ако някой знае всички Е60-ки ли излизат със 17"-ка леген за резервната гума и какъв трябва да е размера на гумата става въпрос за патерицата?Също така какво ЕТ трябва да бъде патерицата?
1.размер патерица Е6х - 135/80/17
2.легенът вероятно е бил задължителен за първите Е60,за които РФТ е бил опционален
3.бриджстоун в БМВ вгражда за първи път рънфлет през 2002г в Z4,и след това през 2003г в Е60
4.мисля в Е60 рънфлета отначало е бил опционален,ако не за Германия,то поне за някои други пазари..
5.вин-а със сигутност ще си каже дали е излязла с РФТ
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Колеги при мене влиза точно. Аз съм с оригиналния пакет гума и крик от БМВ.
Tool - Fear Inoculum
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Emooo написа:Колеги при мене влиза точно. Аз съм с оригиналния пакет гума и крик от БМВ.
+1 и при мен си е ок
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Оригиналната "патерица" е 135/80 (а не 90)/R17 и се събира идеално в легена след като се махне мокета - всичко е описано в линка, който е на предишната страница, дори оригиналния размер на гумата е даден там.
Успех
Успех
- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
noiseless написа:Оригиналната "патерица" е 135/80 (а не 90)/R17 и се събира идеално в легена след като се махне мокета - всичко е описано в линка, който е на предишната страница, дори оригиналния размер на гумата е даден там.
Успех
Здравейте,
Имате ли идея дали "патерицата" е една и съща за моделите със задно и тези с xDrive? Знам, че при джантите имат немалка разлика в ЕТ-то, но не намирам никаква информация за патерицата. В БМВ ме застреляха с 530 лв за комплекта патерица + крик та явно ще търся по моргите.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
icog написа:noiseless написа:Оригиналната "патерица" е 135/80 (а не 90)/R17 и се събира идеално в легена след като се махне мокета - всичко е описано в линка, който е на предишната страница, дори оригиналния размер на гумата е даден там.
Успех
Здравейте,
Имате ли идея дали "патерицата" е една и съща за моделите със задно и тези с xDrive? Знам, че при джантите имат немалка разлика в ЕТ-то, но не намирам никаква информация за патерицата. В БМВ ме застреляха с 530 лв за комплекта патерица + крик та явно ще търся по моргите.
Аз си взех от морга комплект резервна гума с кората и инструментите за 120лв. (от Е60 2004г.). Всичко си пасва перфектно. Моята е 2008г. 530xd.
Така че , търси най-добрата оферта по моргите

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
колеги ....... от е92 ми предлагат една патерица 125/90/16...... някой има ли опит и дали знае дали ще стане за 525д.....
da6ip написа:да, две рамена и един винт по средата. ромбът се разтяга нагоре-надолу.
по-здрав е от този с едно рамо, има по-голяма товароносимост. по спомен стандартния 1500 кг, а този или 2000 кг или 2500.
важно е там където влиза винта също да е метал, щото за по-малки коли това е пластмасово, нищо че крика на вид е като за по-големите. та тази пластмаса поддава първа.
площта на стъпване не съм я сравнявал, трябва да видя дали е по-голяма.
Колеги, този дали ще ми свърши работа, мисля че е от е36 и издържа 800кг? Някой може ли да ми каже на оригиналният колко колограма е написано? Мерси
http://prodavalnik.com/krik-bmv-i24903843
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3