Въпрос за изгорял габарит ( рингове )

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Re: Въпрос за изгорял габарит ( рингове )

Мнение от Emooo » 22 Фев 2012, 19:23

Проблема с диодите е че някой греят повече и могат да стопят фара през лятото например. Така че си правете сметка какво слагате.
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: конджул...
Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR

Мнение от LArgo50 » 22 Фев 2012, 19:28

Emooo написа:Проблема с диодите е че някой греят повече и могат да стопят фара през лятото например. Така че си правете сметка какво слагате.

Е дано тия дето съм ги сложил не ми направят подобен гаф, че не знам..... Уж са некви по така, ама знае ли човек :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 22 Фев 2012, 20:33

LArgo50 написа:
Emooo написа:Проблема с диодите е че някой греят повече и могат да стопят фара през лятото например. Така че си правете сметка какво слагате.

Е дано тия дето съм ги сложил не ми направят подобен гаф, че не знам..... Уж са некви по така, ама знае ли човек :dunno:

Тези lux не произвеждат топлина,а повечето от другите скъпи брандове имат алуминиеви чашки за изолиране на излъчваната топлина. :yes:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 22 Фев 2012, 21:41

пичове, вие откривате съединените американски щати (не америка) :mhihi:

Emooo написа:Проблема с диодите е че някой греят повече и могат да стопят фара през лятото например.

а това изказване изби рибата в морето. нищо лично Емо :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 23 Фев 2012, 9:46

@ndro кажи какво не ти харесва в мнението ми да поспорим.
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 23 Фев 2012, 11:11

Emooo написа:@ndro кажи какво не ти харесва в мнението ми да поспорим.

всичко си му е наред на мнението ти и не искам изобщо да споря, тъй като въпросите с ринговете съм ги минал отдавна и съм намерил най-доброто решение, според мен :yes:
1. диодите не греят повече от крушките със жичка, освен това всички, които се предлагат за Е60, имат алуминиеви охладители на фасунгите.
2. какво имаш предвид като казваш "могат да стопят фара през лятото"? кое точно е фар? и защо точно през лятото?

представям си как целият фар се разтича по предната броня в момент на парадна обиколка по главната на някой морски курорт пред удивените погледи на минувачите. дано сред тях да няма немски туристи... :mhihi:

вероятно си искал да кажеш, че има опасност да нагреят светоотвода и той да почернее. но той и без това е вече почернял от крушката със жичка, която е светила там преди да изгори. няма как, обаче, да се разтопи каквото и да било. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 23 Фев 2012, 11:46

Да светодиодите греят по-малко от крушка но когато говорим за една и съща осветителна мощност. Тука говорим че ще заменим слабата крушка с светодиод който има осветяване 3-4-5 пъти по-голямо. Тоест един 5 пъти по-мощен светодиод ще грее два пъти по-повече от слабата крушка, което може да стопи или размекне пластмасите вътре във фара. Казвам през лятото, защото през зимата сигурно ще има по-добро топлоодаване към студените части на фара и температурата няма да е толкова висока сигурно. Аз бях решил да не разглабям фар ами да сложа само по-мощна крушка но четох в чуждите форуми за хора, които са си разтопили фаровете с такива мощни китайски крушки. Възможно да се случи и с мощен LED.

П.П. Сега потърсих темата за разстопените фарове и видях че става въпрос за крушки на Xenon-a а не на ринговете.
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 23 Фев 2012, 13:05

По принцип 3-ватовата ЛЕД крушка генерира много повече топлина от 10-ватовата стандартна крушка с жичка.
Поради тази причина се слагат тези масивни алуминиеви фасунги на ЛЕД-крушките, които вероятно съставляват поне 50% от цената. Част от проблема е че самия диод трябва да е максимално допрян/заврян в светоотвода за да се използва максимален процент от силата му - заради това нагряването става по-опасно за светоотвода, и се налага "изтегляне" на топлината от задната страна с фасунгата ("heat sink").

Относно 10-ватова ЛЕД крушка, положението е трагично - един немец експериментира с тях и разтапянето на светоотводите е чиста реалност. За 5-ватова ЛЕД крушка предполагам положението е на кантар. Аз смятам да пробвам с такива скоро. Мен пожълтяването на светоотвода не би ме притеснило (слагам жълти ЛЕД-ове), но разтапянето естествено да.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 23 Фев 2012, 14:24

За това една халогенна крушка 35W боядисана в синьо и си ти :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 23 Фев 2012, 15:58

Cinder написа:За това една халогенна крушка 35W боядисана в синьо и си ти :mhihi:

опитах нещо подобно, и като се смеси синьото от крушката и жълтото от светоотвода и ангелските очи станаха.. зелени :shock: :mrgreen:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 09 Апр 2014, 10:15

Колеги 3 въпроса.

1. Левия габарит ми изгаря вече за 2ри път. Смених го есента днес пак изгоря. Крушката е Филипс доколкоти си спомням взех. Каква може да е причината или аз съм карък нещо с този фар.
2. За фейс пак ли 10W си е стандартната крушка?
3. В един онлайн магазин като си избера модела, ми излизат само 21W крушки :dunno: мога ли да сложа малко по-силни и изобщо има ли такива примерно 15W за да не изгоря ринговете но все пак да светят една идея по-силно?

А иначе да-допълня по-темата, за фейс направо си трябва да свалиш фара за да смениш габарита, аз лично мъчих мъчих, пробвахме с по-слаби ръце, не става и не става и накрая го свалих.

И една идея, като свалите фара, може да свалите и другия профилактично да замените 2те крушки с нови (така и ще светят 1 към 1). Преди да монтирате фаровете и имате 1-2 дена свободни за без кола можете да ги измиете отвътре(имаше тема из форума) и да ги занесете за полиране :) .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 09 Апр 2014, 10:46

Смяната отнема 5 мин,описана е и в мануала.Ако нямаш хартиен,изтегли си пдф формат.

http://www.youtube.com/watch?v=QxKWMNGXEzU
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Предишна

Назад към Е60/Е61