Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Въпрос отностно 525д 530д
driftr написа:Момчета и момичета моля за вашите извинения ако темата е некоректна и в неправилния раздел! (новичък съм в форума ) Занчи имам няколко въпроса относно тези модели бмв 525д 530д след 2004г. Въпросите са : 1.Скъпа ли е подръжката на колата
2.Колко гори на 100км
3.Вървят ли? (смисъл такъв бегачки ли са)
4.Комфорт и такива неща
Ще се радвам на всякакви мнения относно автомобила благодаря предварително и още веднъж моля за вишите извинения![]()
Добре са 5-те пич. Ако си решил да купуваш купувай, и после сядай на масата при нас да ти обясним

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Добри са и бягат много... почти не харчат, ноооо и не връщат нафта в резервоара, поддръжка 3-4 бонбона годишно без да борим каско, данък, гражданска и гориво...
абе с две думи - не стават, взимаи А6-ца 

alfonso_ написа:Добри са и бягат много... почти не харчат, ноооо и не връщат нафта в резервоара, поддръжка 3-4 бонбона годишно без да борим каско, данък, гражданска и гориво...абе с две думи - не стават, взимаи А6-ца
Подръжката на А6 не е ли по-скъпа?
Tool - Fear Inoculum
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Ееее , вие направо му е...те майката на човека
С БМВто скъпо , с Аудито - още по-скъпо ... Да се ориентира към Е класа за пенсионери
Пич , скачай в кереча , хващай една Е60тка за аспуха и влизй тука да видиш ние на какъв огън се пържим

С БМВто скъпо , с Аудито - още по-скъпо ... Да се ориентира към Е класа за пенсионери

Пич , скачай в кереча , хващай една Е60тка за аспуха и влизй тука да видиш ние на какъв огън се пържим

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
alfonso_ написа:Добри са и бягат много... почти не харчат, ноооо и не връщат нафта в резервоара, поддръжка 3-4 бонбона годишно без да борим каско, данък, гражданска и гориво...абе с две думи - не стават, взимаи А6-ца
Ех любимец...
- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 520 D - 2006
- Мечтае да кара: 5 GT
Аз искам да споделя моя скромен опит. Имам е60 от 06/2006.1 седмица.ГО - 180 лв. ако не си от София, Каско 1200. Аз лично е купих от внос от Италия.Мога да ти дам телефон , на автокъщата в Сливен. Гарантирам ти супер коли. Моята е 520 d-120 kw-163 k.s. Мога да кажа, че върви нормално, аз не съм спортист на пътя.Няма почти никакви екстри но е страшно запазена. Много зависи какво искаш. За сега гори 8-10.Данък не съм плащал. Моята е със сервизна история и сега ще сменям само накладки. Аз търсих да е читава , а не да пълна с екстри развалина. Само гумите са 1200 кинта или 350 лв. втора употреба-17-ки. Купих я за 25 000 лева. Ако ти трябва съвет пиши ми ЛС. Аз лично малко трудно се справям с форума и търсенето в него. Каквото мога ще те посъветвам! Качвам 2 снимки да придобиеш представа! Не се чуди колата е супер!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bg20010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740 li
Най-добре е да се отиде лично до Германия и да се вземе такава, но е хубаво да се направи с човек ,който има поне малко опит и знае немски . Иначе има и добри италианки и всичко е въпрос на търсене и най-вече късмет . Успех .
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
kostadinovj написа:Аз искам да споделя моя скромен опит. Имам е60 от 06/2006.1 седмица.ГО - 180 лв. ако не си от София, Каско 1200. Аз лично е купих от внос от Италия.Мога да ти дам телефон , на автокъщата в Сливен. Гарантирам ти супер коли. Моята е 520 d-120 kw-163 k.s. Мога да кажа, че върви нормално, аз не съм спортист на пътя.Няма почти никакви екстри но е страшно запазена. Много зависи какво искаш. За сега гори 8-10.Данък не съм плащал. Моята е със сервизна история и сега ще сменям само накладки. Аз търсих да е читава , а не да пълна с екстри развалина. Само гумите са 1200 кинта или 350 лв. втора употреба-17-ки. Купих я за 25 000 лева. Ако ти трябва съвет пиши ми ЛС. Аз лично малко трудно се справям с форума и търсенето в него. Каквото мога ще те посъветвам! Качвам 2 снимки да придобиеш представа! Не се чуди колата е супер!
Браво колега, наистина е супер запазена - рядка гледка на родна земя

Ама тва че гори 8-10 литра не е много добре, особено ако не си "спортист"

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
da6ip написа:kostadinovj написа:Аз искам да споделя моя скромен опит. Имам е60 от 06/2006.1 седмица.ГО - 180 лв. ако не си от София, Каско 1200. Аз лично е купих от внос от Италия.Мога да ти дам телефон , на автокъщата в Сливен. Гарантирам ти супер коли. Моята е 520 d-120 kw-163 k.s. Мога да кажа, че върви нормално, аз не съм спортист на пътя.Няма почти никакви екстри но е страшно запазена. Много зависи какво искаш. За сега гори 8-10.Данък не съм плащал. Моята е със сервизна история и сега ще сменям само накладки. Аз търсих да е читава , а не да пълна с екстри развалина. Само гумите са 1200 кинта или 350 лв. втора употреба-17-ки. Купих я за 25 000 лева. Ако ти трябва съвет пиши ми ЛС. Аз лично малко трудно се справям с форума и търсенето в него. Каквото мога ще те посъветвам! Качвам 2 снимки да придобиеш представа! Не се чуди колата е супер!
Браво колега, наистина е супер запазена - рядка гледка на родна земя![]()
В друга тема , ме посъветваха да видя термостати и дебитомер. Мисля да ги послушам и да видя какво ще стане! Аз да кажа честно преди 1 час видях, къде трябва да гледам за бордовия комп. и днес ми показва 7,5 градско. Абе майната му колко харчи. Аз съм супер доволен!
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
kostadinovj написа:da6ip написа:kostadinovj написа:Аз искам да споделя моя скромен опит. Имам е60 от 06/2006.1 седмица.ГО - 180 лв. ако не си от София, Каско 1200. Аз лично е купих от внос от Италия.Мога да ти дам телефон , на автокъщата в Сливен. Гарантирам ти супер коли. Моята е 520 d-120 kw-163 k.s. Мога да кажа, че върви нормално, аз не съм спортист на пътя.Няма почти никакви екстри но е страшно запазена. Много зависи какво искаш. За сега гори 8-10.Данък не съм плащал. Моята е със сервизна история и сега ще сменям само накладки. Аз търсих да е читава , а не да пълна с екстри развалина. Само гумите са 1200 кинта или 350 лв. втора употреба-17-ки. Купих я за 25 000 лева. Ако ти трябва съвет пиши ми ЛС. Аз лично малко трудно се справям с форума и търсенето в него. Каквото мога ще те посъветвам! Качвам 2 снимки да придобиеш представа! Не се чуди колата е супер!
В друга тема , ме посъветваха да видя термостати и дебитомер. Мисля да ги послушам и да видя какво ще стане! Аз да кажа честно преди 1 час видях, къде трябва да гледам за бордовия комп. и днес ми показва 7,5 градско. Абе майната му колко харчи. Аз съм супер доволен!
Намери темата за термостатите, там колегата @ndro е описал много подробно всичко. Виж как да си следиш работната температура и ще то стане ясно дали имаш нужда от смяна на термостати. Иначе, аз като ги смених моите, разхода ми падна с около литър.
- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
bordo_77 написа:kostadinovj написа:da6ip написа:kostadinovj написа:Аз искам да споделя моя скромен опит. Имам е60 от 06/2006.1 седмица.ГО - 180 лв. ако не си от София, Каско 1200. Аз лично е купих от внос от Италия.Мога да ти дам телефон , на автокъщата в Сливен. Гарантирам ти супер коли. Моята е 520 d-120 kw-163 k.s. Мога да кажа, че върви нормално, аз не съм спортист на пътя.Няма почти никакви екстри но е страшно запазена. Много зависи какво искаш. За сега гори 8-10.Данък не съм плащал. Моята е със сервизна история и сега ще сменям само накладки. Аз търсих да е читава , а не да пълна с екстри развалина. Само гумите са 1200 кинта или 350 лв. втора употреба-17-ки. Купих я за 25 000 лева. Ако ти трябва съвет пиши ми ЛС. Аз лично малко трудно се справям с форума и търсенето в него. Каквото мога ще те посъветвам! Качвам 2 снимки да придобиеш представа! Не се чуди колата е супер!
Намери темата за термостатите, там колегата @ndro е описал много подробно всичко. Виж как да си следиш работната температура и ще то стане ясно дали имаш нужда от смяна на термостати. Иначе, аз като ги смених моите, разхода ми падна с около литър.
Благодаря на всички ви за съветите. Благодаря.Сега ще потърся.Това литърче е 2,60 на всеки 100 км, така , че час по скоро да разберем! Благодаря отново!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
kostadinovj написа:В друга тема , ме посъветваха да видя термостати и дебитомер. Мисля да ги послушам и да видя какво ще стане! Аз да кажа честно преди 1 час видях, къде трябва да гледам за бордовия комп. и днес ми показва 7,5 градско. Абе майната му колко харчи. Аз съм супер доволен!
първо си измери разхода на колконка, за да знаеш точно колко харчи.
после колегата Бордо е прав - провери температурата, и ако е ниска, едва тогава това сменяй термостати.
а високия разход може да показва че нещо да не е наред с двигателя. така че по-добре да провериш основните неща. независимо че си навит да плащаш за гориво.
други източници на висок разход са мръсни дебитомер и ЕГР клапан, както и пълен с нагар всмукателен колектор. можеш с едно отваряне на колектора да ги направиш всички тия неща и си вдигнеш и мощността и да свалиш и разхода.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
da6ip написа:kostadinovj написа:В друга тема , ме посъветваха да видя термостати и дебитомер. Мисля да ги послушам и да видя какво ще стане! Аз да кажа честно преди 1 час видях, къде трябва да гледам за бордовия комп. и днес ми показва 7,5 градско. Абе майната му колко харчи. Аз съм супер доволен!
първо си измери разхода на колконка, за да знаеш точно колко харчи.
после колегата Бордо е прав - провери температурата, и ако е ниска, едва тогава това сменяй термостати.
а високия разход може да показва че нещо да не е наред с двигателя. така че по-добре да провериш основните неща. независимо че си навит да плащаш за гориво.
други източници на висок разход са мръсни дебитомер и ЕГР клапан, както и пълен с нагар всмукателен колектор. можеш с едно отваряне на колектора да ги направиш всички тия неща и си вдигнеш и мощността и да свалиш и разхода.
Благодаря ти и на теб! Другата седмица, ще влизам в бокса за предни накладки и масло и ще видя да оправя и тези неща.Ако някой знае добър сервиз в Бургас освен официалния , нека да сподели. Аз гледам списъка на доверените сервизи по каско, но ....!? Знам ли? Предпочитам съвета на колегите от Бургас!
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Може спокойно да отидеш в Бош-а на пътя към Лозово. Хората си работят много добре и няма шанш да те ментят изобщо с нещо. Е вече за нещо по-специфично си ходи в Бова-та.
- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
toni написа:Може спокойно да отидеш в Бош-а на пътя към Лозово. Хората си работят много добре и няма шанш да те ментят изобщо с нещо. Е вече за нещо по-специфично си ходи в Бова-та.
Мерси. А чувал ли си нещо за несебърския БОШ?