Питане за размер на гуми ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Питане за размер на гуми ?
bossorange написа:И аз си взех миналата зима Дънлоп 3Д - доволен съм доста
На мен ми се обадиха от автогуми.бг вчера след 1 седмица чакане на моя Нокиан да ми кажат, че нямало вече Нокиан. В крайна сметка си поръчах и аз Дънлоп 3д.
Tool - Fear Inoculum
- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d
А някой карал ли е с гуми НЕКСЕН, виждал съм ги на доста скъпи автомобили, мисля че са корейски.
Предлагат ми такива зимни гуми 17" на цена от 170 лв. за гума, и се чудя да не излязат някакви дървета.
Предлагат ми такива зимни гуми 17" на цена от 170 лв. за гума, и се чудя да не излязат някакви дървета.
plamen0242 написа:А някой карал ли е с гуми НЕКСЕН, виждал съм ги на доста скъпи автомобили, мисля че са корейски.
Не е нужно да разбираш много за да прецениш че 17ка за 170лв няма как да е хубава.
Tool - Fear Inoculum
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
plamen0242 написа:А някой карал ли е с гуми НЕКСЕН, виждал съм ги на доста скъпи автомобили, мисля че са корейски.
Гумите са доста добри не само като според цената си.Аз съм ползвал такива на автомобил 4Х4 а мои познати карат на Кю7 и на един Гранд Чероки с такива.Ето ти и малко чуждестранни мнения,които мисля винаги са далеч по-меродавни от което и да било предположение в този форум. : http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nexen/N3000.htm http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nexen/N6000.htm http://www.tyretest.com/pkw_sommerreifen/nexen/n_3000/index.html
4 гуми за 700 лева и уж оригинални марки за 1200 лева близо--еми 500 кинта са си 500 кинта.
Те и Нокиа бяха голямата работа преди време,но сега разни новоизлюпени компанийки като ХашТеЦе ги настигат усилено,затова че крайно време е това закостеняло мислене за даден продукт според произхода му да престане.
Плюс това аз отдавна не съм виждал гума произведена наистина,а не само като търговски бранд,някъде другаде освен в страните с евтина работна ръка.
Аз не бих рискувал колата и здравето на семейството ми за 500лв. А ти?
Хората по старите си фиат-и слагат пирели и мишелин, а ти с БМВ ще слагаш някакви гуми които не ги знаеш какви са и ще бъдеш пилот експериментатор на тая марка. Някак си не ми се връзва.
Хората по старите си фиат-и слагат пирели и мишелин, а ти с БМВ ще слагаш някакви гуми които не ги знаеш какви са и ще бъдеш пилот експериментатор на тая марка. Някак си не ми се връзва.
Tool - Fear Inoculum
- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d
Виж не искам да изпадаме в безсмислени спорове, ясно е, че никой не би желал да рискува своя живот и този на семейството си. Но нека не робуваме на марки! Ето и пример- през 2003 година си купих Е46 от Австрия със гуми 17"Марангони, от които бях много приятно изненадан, колата се държеше перфектно в завой, бяха безшумни и т.н. 3 години по-късно сложих чисто нови Пирели, за които платих торба с пари. Това бяха най-ужасните дървени, пластмасови гуми, с които някога съм карал. Още първият месец исках да ги изхвърля. В последствие няколко приятели си купиха нови мерцедеси (те излизат с Пирели от магазина) и си изхвърлиха гумите след около месец каране. Какъв е изводът до тук? Че цената и марката не винаги са определящи за качествата на една гума.
Преди няколко дни бях в една гумаджийница и видях, че сложиха зимен Нексен на една S-класа, на един ML, и на две Х5 и се зачудих какви са качествата на тези гуми след като ги слагат на скъпи коли. Въпроса ми беше конкретно насочен към колеги, които имат впечатление от марката, а не по принцип да се изказваме от рода на щом са по-евтини значи не стават.
Преди няколко дни бях в една гумаджийница и видях, че сложиха зимен Нексен на една S-класа, на един ML, и на две Х5 и се зачудих какви са качествата на тези гуми след като ги слагат на скъпи коли. Въпроса ми беше конкретно насочен към колеги, които имат впечатление от марката, а не по принцип да се изказваме от рода на щом са по-евтини значи не стават.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Миналата година купих на едно ауди в Германия Нексен.Идеята беше само колкото да се прибера до БГ,а това беше най-изгодната оферта за чисто нови гуми.Аз на марки не робувам,доколкото мога да получа точно инфо за продукт който не познавам досега.Видях на едно Е46 М3 такива,момчето сподели че за цената си са кадърни гуми.Попитах тук там и ги сложих с едно наум.Стигнах си до БГ и по стечение на обстоятелствата после навъртях още 12-13000 километра със същите гуми и така си и отиде колата при друг собственик с тях.
мои познати карат с тази марка,да не говорим колко СУВ-ове съм срещал с такива,всеки си решава сам.
мои познати карат с тази марка,да не говорим колко СУВ-ове съм срещал с такива,всеки си решава сам.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2