Чистачки

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Чистачки

Мнение от kopchev » 16 Окт 2011, 18:11

ДОЛУ VALEO :mhihi:
Т'ва никога повече няма да си го сложа ама никога!!!

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 18 Окт 2011, 17:02

тва с чистачките е доста субективно... като си взех колата преди 3 години, голям мерак ала бала, сменям чистчките с БОШ Аеро туин ала бала- оргиналдЪ, дадох 80 лева тогава и кво, година по-късно твърди като камък и мажат и тракат и кво ли не... :mhihi:

Миналата година си взех некви китайски в кутийка с БМВ, 35 лева, и до ден днешен чистят перфектно...Извода за мен е по-добре всяка година "гадни неоригилани чистачки" за по 30 лева, отколкото БОШ, за двойно пари, които релано пак трябва да се сменят всяка година за мен поне, за да се държат адекватно... :mrgreen:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 18 Окт 2011, 22:17

kOnPuBkA написа:тва с чистачките е доста субективно... като си взех колата преди 3 години, голям мерак ала бала, сменям чистчките с БОШ Аеро туин ала бала- оргиналдЪ, дадох 80 лева тогава и кво, година по-късно твърди като камък и мажат и тракат и кво ли не... :mhihi:

Миналата година си взех некви китайски в кутийка с БМВ, 35 лева, и до ден днешен чистят перфектно...Извода за мен е по-добре всяка година "гадни неоригилани чистачки" за по 30 лева, отколкото БОШ, за двойно пари, които релано пак трябва да се сменят всяка година за мен поне, за да се държат адекватно... :mrgreen:

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 11 Дек 2011, 10:22

Колеги, наистина ли тези Valeo не стават... като гледам има колеги, които се изказват наистина крайно към тях...

Все пак, както е писал другия колега:
g.petrow написа:Според форум на английските БМВ ентусиасти колите излизат от завода с чистачки от някои от следните производители:

1. Bosch
2. Valeo
3. SWF

Тъкмо се бях наканил да вземам едни на промоция от Метро, и реших да погледна в нашия форум мненията...

Ако пък наистина не стават - препоръчайте нещо... Боша е ясен, но доста скъп (поне последно като се интересувах)... нещо друго ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 12 Дек 2011, 17:19

Уффф чистачки читави няма в БГ, аз работя в Ауто+ и ви го гарантирам, но едните са малко по читави, но доста по скъпи, НО като се вземе предвид, че не карате Голф 3 моля! усъзнайте се малко . :kuku: :kuku: :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 12 Дек 2011, 17:22

Аз си взех Bosch но мисля че не си заслужава парите. По-скоро бих си взел 3 пъти китайски по 20лв отколкото 1 път Bosch за 60лв.
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 12 Дек 2011, 18:29

Emooo написа:Аз си взех Bosch но мисля че не си заслужава парите. По-скоро бих си взел 3 пъти китайски по 20лв отколкото 1 път Bosch за 60лв.

:yes:
за предната кола съм си взимал и скъп и среден вариант като цена. резултата като живот и качество е неусезаема разлика. а чистачки за 150лв... ако след колата минат и измият и у нас - може

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 12 Дек 2011, 19:58

Днес междудругото гледах в Практикер някакъв Бош по 8,50 лв. за брой... Водеше се "ECO"... т.е излиза 17 ле. комплекта (говоря за 53 см. чистачки), което си е приемливо... даже са по-евтини от Valeo-то, където комплекта е 25 лв....

само се чудя да не е нещо фалшименто, че ми се струва твърде добре за да е вярно...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: конджул...
Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR

Мнение от LArgo50 » 12 Дек 2011, 21:06

g.petrow написа:
Emooo написа:Колеги,
от къде си купувате чистачките най-евтино? Гледам по бензиностанциите но не виждам такива като за е60. При дилъра сигурно ще започват от 100лв. Дайте съвет как да мина най-тънко.

+1 И аз трябва да сменям моите скоро, започнаха много да мажат

Колега извинявай, ама не караш кола за лев и два... толкова ли не ти се заделят малко дискотечни пари :bchug: за чистачки :angel:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 12 Дек 2011, 21:21

Колега, тука не става въпрос дали можем да си позволим скъпи чистачки или не, а дали даването на повече пари ти дава по-добро качество. Ако не - тогава излиза че сме балъци и плащаме за едно и също нещо по-скъпо. Да колите не са евтини но все пак не плувам в пари, че да ги хвърлям.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 14 Дек 2011, 11:26

Ей всеки сам си решава, но аз все пак съм на мнение , че трябва човек да заложи на това , което се предполага, че е качествено

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 14 Дек 2011, 11:43

Нещо което масово се изпуска в тази тема: чистенето не зависи само от чистачките.
Колата ми е на 7 години вече, и мисля че все още е с оригиналните чистачки (най-малко от 3 години е с тези), и чистят перфектно.
Тайната: от време на време се измиват с гъба перата, самото челно стъкло се мие с гъба за да се свалят залепнали мръсотии (насекоми, смоли, дзифт), и който иска си слага "rain repellent" или синтетична запечатка на стъклото. Масово разпространено е в европейските държави където вали често. Така стъклото става гладко и мръсотията се сваля много по-лесно. Това са основните неща.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 14 Дек 2011, 15:35

Това звучи логично :clap: :clap: :clap:
ОТ къде може да си купя такова нещо, че при нас в Ауто+ няма такова нещо, ма то к'во ли има

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 14 Дек 2011, 15:45

kopchev написа:Това звучи логично :clap: :clap: :clap:
ОТ къде може да си купя такова нещо, че при нас в Ауто+ няма такова нещо, ма то к'во ли има

turtlewaxuk.com - имат и дистрибутор в бг, но няма цени :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 14 Дек 2011, 15:46

...онзи ден си взех комплект чистачки SWF за 70 кинта - Ruse Cars. Оригиналните на колата бяха същата марка и изкараха 5 години, но лятото започнаха да скърцат дразнещо и реших да ги подменя....
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61