Поддръжка на кожен салон

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: Поддръжка на кожен салон

Мнение от da6ip » 10 Сеп 2011, 10:47

моят опит е следния. (тези заключения ми ги повърдиха и момчетата от Авто Интериор, които се занимават с възстановяване и боядисване на кожа):

1. почистване: най-доброто е с натурален сапун (без ароматизатори и химикали), вода и мека четка. то е по-скоро пране, с доста вода. само влакната на меката четка могат да влязат в релефа на кожата и да извадят мръсотията оттам. никакъв препарат не може да свърши това без четка! след такова почистване кожата е перфектно чиста. става и матова на цвят ("лъскавината" на употребяваната кожа всъщност е мръсотия).

2. мазане: с въпросния препарат на БМВ се маже, той попива в чистата кожа и тя става по-мека и матова на цвят с много лек блясък. кожата не се напуква и износва толкова лесно, понеже е гъвкава заради влагата. следват се инструкциите: маже се, чака се малко, и се обира/размазва останалия препарат.

освен това, въпросният продукт на БМВ е водо-разтворим и образува UV-защитен филм върху кожата. този филм с времето и употребата се зацапва с мръсотия. следващия път като се чисти кожата, просто се минава с влажна кърпа, при което водата разтваря препарата заедно с мръсотията и така обира цялата мръсотия. след което пак се маже с препарата. логично и елементарно.

миризмата на препарата на БМВ цели да наподоби миризмата на кожа. тя не е случайна химическа миризма, а е нарочно направена такава. в началото след намазването наистина е силна и дразнеща, но след ден-два изветрява и остава един лек аромат на кожа, който като се нагрее купето от слънцето се увеличава.

3. пяната на БМВ е един безполезен боклук. на всичкото отгоре има калпава опаковка, която се разтече в един плик с препарати без никаква видима причина.

има други много добри препарати в Европа/САЩ, но досега не виждам смисъл да ги купувам.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 10 Сеп 2011, 10:57

dpetrov написа:Изображение
Междувременно попаднах на => тази <= оферта в ebay. 10 броя за €75. Ако искате - можем да направим едно колективно пазаруване. Ще ни "легне" по 15тина лева на бройка.. Мисля, че си заслужава.

това е отлична идея. на мен ми остава половината от бутилката, като вземе да привършва ще се обадя :yes:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Мнение от fefe » 10 Сеп 2011, 15:04

Аз се включвам веднага с една, а може дори и с две опаковки щото то.. ще си трябва така или иначе в един момент и на тази цена си заслужава!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 10 Сеп 2011, 17:58

Мисля си... ако фалшифицират моторни масла дали не фалшифицират и препарати за кожа. И аз бих се включил няма как да дойда до София да си взема препарата освен ако някой не се навие да го праща по еконт което пък става много занимавка за купувача на пакета.
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70 35d, S8;
Мечтае да кара: X5M
Детайли за колата: super reza4ka!

Мнение от E70 3.0SD » 17 Сеп 2011, 8:52

Николай Диянов написа:Аз използвам и лосиона и пяната. Лятото пяната предпазва много добре от слънцето и поддържа салона бляскав. Иначе колеги, някой ползвал ли е лосиона за кожа Turtle Platinum?

Здравей, аз преди седмица използвах този препарат и ще ти кажа че чисти много добре /моят салон е бежов и не беше много замърсен/, но има нещо което не ми хареса - кожата не стана много мека и направо е суха на пипане. Препарата на Сонакс според мен е по-добър избор и след третиране кожата става мека без да е мазна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d
Детайли за колата: 520d 177p.s. E60

Мнение от sinbad0 » 17 Сеп 2011, 16:48

dpetrov написа:Днес си купих от Камор въпросния, оригинален препарат за почистване и поддръжка (55.20лв с ДДС). Намазах обилно и старателно салона. Освен, че в момента в купето смърди ужасно, разлика не съм усетил/забелязал :) Ще видим утре как ще е. Моята кожа като цяло е чиста и без видими дефекти, но очаквах да стане една идея по-мека.
Ще видим как ще я усетя утре :)

Изображение

Междувременно попаднах на => тази <= оферта в ebay. 10 броя за €75. Ако искате - можем да направим едно колективно пазаруване. Ще ни "легне" по 15тина лева на бройка.. Мисля, че си заслужава.

Аз ползвам този от ден 1 и не бих го сменил за нищо на света,треперя над кожата/ДАКОТА/ и не бих експериментирал.

Лудница е този препарат малко странно мирише,но е перфектен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 17 Сеп 2011, 17:51

Видях че си написал кожа "Dakota" и се поинтересувах какви видове има. Оказа се че аз имам Merino leather - кожа от австралийска овца :mhihi: .
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d
Детайли за колата: 520d 177p.s. E60

Мнение от sinbad0 » 17 Сеп 2011, 20:00

Доколкото си спомням като я поръчвах,Мериното беше най скъпа защото беше най финна на допир,доро ми лъщеше като изкуствена.
Дакотата е една по груба,аз затова се спрях на нея и третата опция беше изкуствена за 300-400 лева която е еднаква на външен вид с Дакотата,обаче изненадата е че не попива влагата от тялото и не се набръчква,ами направо се цепи......

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 17 Сеп 2011, 21:26

За Naska никой нищо не казва, а е една от най-добрите супер меки и качествени кожи използвани от БМВ и се поръчва само в комбинация с комфортни седалки с обдухване и подгрев. Моята е такава и я подържам със Сонакс млякото. Почиствам с влажна мека микрофибърна кърпа, оставям да изсъхне добре, после мажа обилно с друга и оставам да си попие поне час преди да използвам колата. И така поне веднъж месечно. Резултата е като чисто нов кожен салон. Неофициално знам от вътрешни хора в БМВ, че реално оригиналния препарат има много общо със Сонакс, но няма как да бъда сигурен ;)
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 17 Сеп 2011, 22:10

Ползвам и Сонакс и препарата на БМВ и ти казвам че БМВ препарата е в пъти по-добър.

Качеството на кожите е в този ред: Merino > Naska > Dakota > Boston
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 20 Сеп 2011, 18:57

Както бях написал по горе,че имам един препарат подарен,но непробван.Днес му дойде времето.Много съм доволен,почиства идеално,не оставя следи и кожата става мека и леко матова.Миризмата е приятна като на нова кожа.Купен е от 'Бриколаж" но не знам цената - подариха ми го.Произведен е в Англия.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 20 Сеп 2011, 18:59

струва 12 лв и моето мнение е, че е буклук. Мазах с това нещо и остава бежави следи върху бялата ми кожа.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 20 Сеп 2011, 19:57

Според мен въобще не трябва да има спор- абсолютно ясно е, че препарата на БМВ за кожа е най-доброто, което може да се предложи на пазара за почистване на кожа в домашни условия. Оттам нататък вече трябва да се гледат разни професионални препарати, които предполагам са и стабилна цифра.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 20 Сеп 2011, 20:30

Emooo написа:струва 12 лв и моето мнение е, че е буклук. Мазах с това нещо и остава бежави следи върху бялата ми кожа.

Моята кожа е черна и нямах проблем.Той самия препарат е бежов и затова вероятно на бялото оставя следи.Хубаво е че го споделяш,за да знаят хората.Но за черна кожа няма проблеми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 20 Сеп 2011, 21:00

Точно заради това си мисля че е буклук. Виж добрите препарати всичките са като бели кремове. Щом тоя производител не може да докара цвета на препарата... смятай колко е докарал другите ефекти. Според мене това и на бежава или друга по-светла кожа да го мажеш след време пак ще и смени цвета към по-лайняно, защото това кафяво Ако ще се наслои - ако ще ползвате евтино най-добре Sonax той е също 12лв.
Tool - Fear Inoculum

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61