Electric steering wheel lock defective
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Electric steering wheel lock defective
Принципно има някакви митове и легенди, че може и без нея, но със сигурност ще трябва и нов софтуер. Все пак не съм виждал някой да го е направил.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Би могла да се направи и някаква "залъгалка" която да лъже CAS модула ,че ключалката си е на мястото,но не виждам смисъл при условие че не е кой знае колко пари .
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Днес ще се занимавам с този проблем и ще пиша по късно.
Ако няма електроника в тая джаджа не може ли да се вземе от ударен автомобил ключалка?
Tool - Fear Inoculum
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Emooo написа:Ако няма електроника в тая джаджа не може ли да се вземе от ударен автомобил ключалка?
Може с втора употреба,но не се знае колко още ще изкара.
За тази кола която правя в момента взехме втора употреба и всичко стана 6,но собственика предпочете да си купи нова.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
Взех колата преди малко от "Варна карс", преинсталирали са софтуера и грешката изчезна. Няма да има нужда от смяна на кормилната колона или други части. До колкото разбрах, с новия софтуер игнорират проблема. Всичко 165 лева. Трябва също да покарам известно време та да се адаптира кутията, направи ми впечатление че сменя по съвсем различен начин.
- Cinder
- ентусиаст
-
Аз не бих бил сигурен за това със софтуера... При мен също ъпдейтнаха софтуера и грешката изчезна, но за около седмица. Принципно ако са изолирали ключалката софтуерно, би трябвало да не ти се заключва волана вече. Чува се доста отчетливо как се заключва, когато извадиш ключа или когато изгасиш колата, със комфортен достъп.
Надявам се да е трайно решението при теб.

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
Cinder написа:Аз не бих бил сигурен за това със софтуера... При мен също ъпдейтнаха софтуера и грешката изчезна, но за около седмица. Принципно ако са изолирали ключалката софтуерно, би трябвало да не ти се заключва волана вече. Чува се доста отчетливо как се заключва, когато извадиш ключа или когато изгасиш колата, със комфортен достъп.
Волана се отключва и заключва, но аз изрично ги попитах дали решението на проблема е временно или трайно. Отговора им беше "вече няма да имаш проблем". Надявам се да е така, ще следя и ще пиша ако пак излезе неприятното воланче, поне да не си губим времето и средствата с ъпдейт на софта, ако се появи проблема.

Благодаря на колегата автор на темата и на останалите колеги които се включиха да помогнат

- Cinder
- ентусиаст
-
Мен пък ме дразни супер много новия софтуер на кутията
Сменя ми предавките на много ниски обороти и обикновено се движа с 1000-1500rpm на 5та или 6та предавка, с 50-60км/ч, а като и набия кикдаун-а, сигурно сваля по 3-4 предавки 

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
Вече седмица след смяна на софтуер я няма грешката, дано да не излезе пак. Прави ми впечатление нещо друго обаче, когато тръгна при студен мотор, в началото кутията превключва предавките по различен начин. Ако съм на втора да речем, на 1700 оборота включва на трета, обаче третата тръгва от 1500 оборота, сиреч до трета-четвърта превключването се движи в интервал 1500-1700 оборота, усещането е малко все едно с в електрокар . След два три светофара вече всичко се нормализира. Една от причините в която се съмнявам е че на вън е -10С., и софтуера държи мотора чрез кутията на високи обороти докато достигне определена температура, но това е само хипотеза. Нека колегите които са сменяли софт, да споделят дали при тях е така.
P.S. Преди да сменя софта, го нямаше това но не беше толкова студено.
P.S. Преди да сменя софта, го нямаше това но не беше толкова студено.
- dagi
- Потребител
-
- Кара: E60 lci 530d/e63 645ci
Здравейте,колеги днеска и аз получих същата грешка и няма мърдане колата(колата е е60 530д автомат 2006) от гаража..Искам да ви попитам с новия софтуер колата оправя ли се или трябва да си купя нов модул?Интересното е че след като откачих и закачих акумулатора колата изчисти грешката,но си изгуби ключа и не иска да запали само върти на стартер.Гледам също в други теми че един колега с ник''Аутодаш'' предлага ъпгрейд на софтуера обаче никъде няма телефон за контакти.Поздрави!
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
dagi написа:Здравейте,колеги днеска и аз получих същата грешка и няма мърдане колата(колата е е60 530д автомат 2006) от гаража..Искам да ви попитам с новия софтуер колата оправя ли се или трябва да си купя нов модул?Интересното е че след като откачих и закачих акумулатора колата изчисти грешката,но си изгуби ключа и не иска да запали само върти на стартер.Гледам също в други теми че един колега с ник''Аутодаш'' предлага ъпгрейд на софтуера обаче никъде няма телефон за контакти.Поздрави!
След смяна на софтуер през зимата, всичко се оправи и до сега не съм имал проблеми. Аз съм със старт/стоп бутон, ако има някакво значение това. Като за начало пробвай със нов софтуер, има голяма вероятност да се реши проблема.
- dagi
- Потребител
-
- Кара: E60 lci 530d/e63 645ci
Благодаря за отговора колега и моята е със стоп и старт бутон,като сменя софтуера ще напиша какво се е получило.Поздрави!:)
Привет,
преди няколко дена и на мен ми светна въпросната лампа в жълто! искам да разбера дали вече е тествано това с разкачането на акумолатора и/или това с инсталираното на нов сфтуер работи трайно. BMW - то е 535 Д - 2006 година
преди няколко дена и на мен ми светна въпросната лампа в жълто! искам да разбера дали вече е тествано това с разкачането на акумолатора и/или това с инсталираното на нов сфтуер работи трайно. BMW - то е 535 Д - 2006 година
- culio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46М е87 118и е90 x5 3sd
- Мечтае да кара: X6 G power
- Детайли за колата: Повече горят от колкото вървят
БензинМаслоВода
Днес и на моятаедичка светна червения катинар в двожение както си карах
Но колата отключва заключва вьпреки че свети постоянно червено
Даже при изваденабукса от ключалката пак пали
Но колата отключва заключва вьпреки че свети постоянно червено