Electric steering wheel lock defective

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Re: Electric steering wheel lock defective

Мнение от Cinder » 03 Фев 2012, 9:15

Принципно има някакви митове и легенди, че може и без нея, но със сигурност ще трябва и нов софтуер. Все пак не съм виждал някой да го е направил.
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 03 Фев 2012, 9:26

Би могла да се направи и някаква "залъгалка" която да лъже CAS модула ,че ключалката си е на мястото,но не виждам смисъл при условие че не е кой знае колко пари .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 03 Фев 2012, 9:27

Днес ще се занимавам с този проблем и ще пиша по късно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 03 Фев 2012, 9:34

Ако няма електроника в тая джаджа не може ли да се вземе от ударен автомобил ключалка?
Tool - Fear Inoculum

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 03 Фев 2012, 9:39

Emooo написа:Ако няма електроника в тая джаджа не може ли да се вземе от ударен автомобил ключалка?

Може с втора употреба,но не се знае колко още ще изкара.
За тази кола която правя в момента взехме втора употреба и всичко стана 6,но собственика предпочете да си купи нова.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 03 Фев 2012, 15:38

Взех колата преди малко от "Варна карс", преинсталирали са софтуера и грешката изчезна. Няма да има нужда от смяна на кормилната колона или други части. До колкото разбрах, с новия софтуер игнорират проблема. Всичко 165 лева. Трябва също да покарам известно време та да се адаптира кутията, направи ми впечатление че сменя по съвсем различен начин.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 03 Фев 2012, 15:50

Аз не бих бил сигурен за това със софтуера... При мен също ъпдейтнаха софтуера и грешката изчезна, но за около седмица. Принципно ако са изолирали ключалката софтуерно, би трябвало да не ти се заключва волана вече. Чува се доста отчетливо как се заключва, когато извадиш ключа или когато изгасиш колата, със комфортен достъп.

Надявам се да е трайно решението при теб.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 03 Фев 2012, 20:51

Cinder написа:Аз не бих бил сигурен за това със софтуера... При мен също ъпдейтнаха софтуера и грешката изчезна, но за около седмица. Принципно ако са изолирали ключалката софтуерно, би трябвало да не ти се заключва волана вече. Чува се доста отчетливо как се заключва, когато извадиш ключа или когато изгасиш колата, със комфортен достъп.

Надявам се да е трайно решението при теб.

Волана се отключва и заключва, но аз изрично ги попитах дали решението на проблема е временно или трайно. Отговора им беше "вече няма да имаш проблем". Надявам се да е така, ще следя и ще пиша ако пак излезе неприятното воланче, поне да не си губим времето и средствата с ъпдейт на софта, ако се появи проблема.
:OT: Мисля че не е лошо да се качи нов софт, забелязах че колата сменя по леко скоростите и някак си по леко върви, определено има разлика.

Благодаря на колегата автор на темата и на останалите колеги които се включиха да помогнат :yes: .

ентусиаст
Аватар

Мнение от Cinder » 03 Фев 2012, 21:13

Мен пък ме дразни супер много новия софтуер на кутията :mhihi: Сменя ми предавките на много ниски обороти и обикновено се движа с 1000-1500rpm на 5та или 6та предавка, с 50-60км/ч, а като и набия кикдаун-а, сигурно сваля по 3-4 предавки :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 10 Фев 2012, 20:57

Вече седмица след смяна на софтуер я няма грешката, дано да не излезе пак. Прави ми впечатление нещо друго обаче, когато тръгна при студен мотор, в началото кутията превключва предавките по различен начин. Ако съм на втора да речем, на 1700 оборота включва на трета, обаче третата тръгва от 1500 оборота, сиреч до трета-четвърта превключването се движи в интервал 1500-1700 оборота, усещането е малко все едно с в електрокар . След два три светофара вече всичко се нормализира. Една от причините в която се съмнявам е че на вън е -10С., и софтуера държи мотора чрез кутията на високи обороти докато достигне определена температура, но това е само хипотеза. Нека колегите които са сменяли софт, да споделят дали при тях е така.

P.S. Преди да сменя софта, го нямаше това но не беше толкова студено.

Потребител
Аватар
Кара: E60 lci 530d/e63 645ci

Мнение от dagi » 14 Юли 2012, 0:53

Здравейте,колеги днеска и аз получих същата грешка и няма мърдане колата(колата е е60 530д автомат 2006) от гаража..Искам да ви попитам с новия софтуер колата оправя ли се или трябва да си купя нов модул?Интересното е че след като откачих и закачих акумулатора колата изчисти грешката,но си изгуби ключа и не иска да запали само върти на стартер.Гледам също в други теми че един колега с ник''Аутодаш'' предлага ъпгрейд на софтуера обаче никъде няма телефон за контакти.Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bordo_77 » 17 Юли 2012, 11:15

dagi написа:Здравейте,колеги днеска и аз получих същата грешка и няма мърдане колата(колата е е60 530д автомат 2006) от гаража..Искам да ви попитам с новия софтуер колата оправя ли се или трябва да си купя нов модул?Интересното е че след като откачих и закачих акумулатора колата изчисти грешката,но си изгуби ключа и не иска да запали само върти на стартер.Гледам също в други теми че един колега с ник''Аутодаш'' предлага ъпгрейд на софтуера обаче никъде няма телефон за контакти.Поздрави!

След смяна на софтуер през зимата, всичко се оправи и до сега не съм имал проблеми. Аз съм със старт/стоп бутон, ако има някакво значение това. Като за начало пробвай със нов софтуер, има голяма вероятност да се реши проблема.

Потребител
Аватар
Кара: E60 lci 530d/e63 645ci

Мнение от dagi » 17 Юли 2012, 23:19

Благодаря за отговора колега и моята е със стоп и старт бутон,като сменя софтуера ще напиша какво се е получило.Поздрави!:)

Потребител
Аватар

Мнение от Carnegie » 30 Юли 2013, 11:41

Привет,

преди няколко дена и на мен ми светна въпросната лампа в жълто! искам да разбера дали вече е тествано това с разкачането на акумолатора и/или това с инсталираното на нов сфтуер работи трайно. BMW - то е 535 Д - 2006 година

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46М е87 118и е90 x5 3sd
Мечтае да кара: X6 G power
Детайли за колата: Повече горят от колкото вървят
БензинМаслоВода

Мнение от culio » 09 Май 2014, 23:02

Днес и на моятаедичка светна червения катинар в двожение както си карах
Но колата отключва заключва вьпреки че свети постоянно червено
Даже при изваденабукса от ключалката пак пали
диагностика на всичко не е таина