Придърпване на 535D
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Re: Придърпане на 535D
на мойта оборотите също играят когато е на 5 или 6 скорост, пусната по инерция без газ и на 1000-1200 оборота. обяснявам си го с това, че автоматика се чуди по някъкъв начин дали да остане на тази скорост или да мине на по малка, за да не тормози двигателя.
Предлагам също колегите които имат някъкви въпроси или конкретни случай и наблюдения за автоматика, да се постараят да дойдат на срещата на ОМВ в неделя, където може реално да се направи показно и да коментираме кое е нормално, кое не.
Предлагам също колегите които имат някъкви въпроси или конкретни случай и наблюдения за автоматика, да се постараят да дойдат на срещата на ОМВ в неделя, където може реално да се направи показно и да коментираме кое е нормално, кое не.
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
sparky01 написа:И аз имам подобен проблем, но само когато е на място колата и оборотите "играят" в диапазон от максимум 100 оборота, в движение не се проявява или не ми е направило впечатление. Ходих по майстори и ми казаха, че при е60 еди кое си било много чувствително и затова стрелката играе, казаха ми да сипвам по-често добавки в горивото и ще се оправи. Сега стрелката съвсем леко трепти, почти незабележимо.
И при мен има леко потрепване на празен ход,но за няколко секунди,после заковава.Сякаш и трябва време да се успокои.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
а някой от вас всичките които наблюдавате това "трептене" да си е закачил колата на диагностика в движение да види дюзите как са ?? 

- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Здравейте, аз имах леко трептене при спряло положение на оборотомера, след смяна на свещи и акумулатор вече го нямам.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
stasko5 написа:Здравейте, аз имах леко трептене при спряло положение на оборотомера, след смяна на свещи и акумулатор вече го нямам.
опитвам се е да си представя връзката между подгревни свещи, акумулатор, и обороти на празен ход?

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- stasko5
- младши ентусиаст
-
Не знам каква е връзката, само казвам какво се случи при мен
И аз не виждам особена логика, но стрелката на оборотите потрепваше, даже питах стария собственик дали е нормално, той твърдеше че откакто я е взел е така, сега нямам трептене, сутринта се загледах.

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
stasko5 написа:Не знам каква е връзката, само казвам какво се случи при менИ аз не виждам особена логика, но стрелката на оборотите потрепваше, даже питах стария собственик дали е нормално, той твърдеше че откакто я е взел е така, сега нямам трептене, сутринта се загледах.
Ама ти говориш за трептене веднага след палене ли? Ако е в първите 30 секунди след палене, е ясна ролята на свещите.
Ако е по всяко време на празен ход, връзката си остава загадка.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- stasko5
- младши ентусиаст
-
Стрелката играеше в малък диапазон през цялото време. Беше леко трептене, но ми правеше впечатление защото е39-ката ми не мърда стрелката и се учудих. Сега също не играе през цялото време.
Освен ако инжекторите се управляват с напрежение (или ток) и като е скапан акумулатора те да не работят добре.
Tool - Fear Inoculum
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
bobih написа:Здравейте, колеги още съм нов от този раздел на форума до скоро бях с Е39, но вече съм с Е60 - 535Д, 272 к.с. и съм адски доволен от автомобила като цяло за сега де, но ми направи впечатление, че с примерно от 3-та нагоре примерно карам с 2000 оборота и има едно играене на горе на долу на оборотите и не точно придърпане иначе като подам газ се изстрелва или няма да се замисля нещо... идеи да имате от какво може да е ?
Мисля,че маховика ти е за смяна

- torre
- Потребител
-
- Кара: М550Д
автосервиз Джемини 4 на околовръстното ... Гаранция ви давам за това придърпване - скоростна кутия ! Сменя се съединителя или т.нар. "турбина"... ок. 2,300лв.
Имах същия проблем с 530д и с времето се увеличава този проблем и започва цялата кола да тресе като превключва... ако искате повече инфо,питайте ...
Имах същия проблем с 530д и с времето се увеличава този проблем и започва цялата кола да тресе като превключва... ако искате повече инфо,питайте ...

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Придърпане на 535D
Torre дай малко повече инфо ако може
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
Какво общо има кутията с трепването на оборотите на място или говориш за това в движение?
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
torre написа:автосервиз Джемини 4 на околовръстното ... Гаранция ви давам за това придърпване - скоростна кутия ! Сменя се съединителя или т.нар. "турбина"... ок. 2,300лв.
Днес бях на зъболекар профилактично, а зъболекаря ми е страхотен човек и голям фен на марката. Наскоро си взе Е60, 530 бензин, автоматик, 2005-та година, на около 90 000 км (по показания на таблото, дали са реални идея нямам, не съм виждал колата). Заговорихме се както винаги надълго и нашироко и какво се оказа - той си експлоатира много рядко автомобила (дали навърта и 7000-8000 км годишно), но му направило впечатление, че при извънградско шофиране (без значение от скоростта, без значение дали е активиран темпомата или не) стрелката на оборотите му "подскачала" в рамките на 50-100 (а понякога и малко повече) оборота. Зачудил се той, почнал да наблюдава внимателно оборотомера, но с времето това трептене/играене на оборотите не изчезвало. В градски условия го нямало, но при извънградско шофиране (без значение първокласен път или магистрала) и постоянна скорост се проявявало през 5-10 секунди. Не само това, ами полека-лека започнали да се усещат тласъци при смяна на предавки (еволюирането на проблема се развива в рамките на няколко месеца). Явно, че нещата се влошавали. Оттам - М Кар. След няколко посещения, сумати смени на маслото на скоростите, ровичкане в скоростната кутия, първоначални уверения, че всичко е наред (на диагностика нищо не излизало - как да излезе като проблема е механичен), десетки тестови километри във возене (за да усетят всички знаещи проблема) и безброй телефонни разговори с Бова Кар, Джемини, Русе Кар и кой ли още не всички дружно установили проблема - точно това, за което споменава колегата torre. Турбина или известна още като вандлер. Цена като нов - два бона и отгоре (мисля, че ми спомена 2300 лв, но не съм го проверявал колко точно струва). Употребяван - около 800 лв.
М Кар като всеки дилър отговорили - нова кутия (в момента имало промоция - 6000 лв с връщане на старата кутия; дали е верно идея нямам, но от чисто любопитство скоро смятам да проверя). Отговора на Джемини - трябвало да се смени само въпросния вандлер, но това минавало за ремонт на скоростната кутия и затова цената щяла да бъде между 2500-3000 лв.
На две места в страната му намерили втора употреба и сега очаква доставката, смяната и резултата, за който ще ви уведомя своевременно.
Пиша ви всичко това просто за да имате предвид, че това потрепване на оборотите може да не се окаже толкова безобидно, колкото изглежда (или поне колкото на мен ми изглеждаше).
P.S. Всеки път като се кача в колата и тръгна на извънградско очите са ми все в оборотомера.

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- E70 3.0SD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 E70 35d, S8;
- Мечтае да кара: X5M
- Детайли за колата: super reza4ka!
От целия ти пост само ми стана ясно, че колата е на 300+ км. Промоцията за кутии е добра оферта