Е60 525DA 2004г.- пропушва синкаво от време на време
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Е60 525DA 2004г.- пропушва синкаво от време на време
Колата доста време след като беше докарана от Германия (2годишна) си пълнеше километража неведнъж,но сега вече неиска.
Тези дни пак ще се ходи за донастройка на чипа и ще видим дали няма да се оправи.
То за топспиид чипа наистина не вдига много,но ускорението е кефа
Тези дни пак ще се ходи за донастройка на чипа и ще видим дали няма да се оправи.
То за топспиид чипа наистина не вдига много,но ускорението е кефа

- stefanov_d
- Потребител
-
- Кара: E60 530D
Добре, аз да питам в тая тема, моята е60 е 530д, принципно не пуши, но като и дам газ и в първия момент приушва тъмен дим, ама голяма димка става зад мене
и после спира! Що е то

Dorian, аз имах подобен проблем смениха ми филтъра на картерните газове и се оправи. Синия пушек значи че гори масло, следиш ли маслото? Доливаш ли?
Филтъра за който ти говоря е 70лв.
Филтъра за който ти говоря е 70лв.
Tool - Fear Inoculum
Пушека беше по скоро като пара,но и леко синкав.Масло не пипа или е съвсем малко.
Емоо ако говориш за този филтър който се води филтър -турбо,то не е от него защото се сменя почти на всяка смяна на маслото.
Тя темата е старичка и съм забравил да пиша, дима изчезна с поставянето на здрав катализатор
Емоо ако говориш за този филтър който се води филтър -турбо,то не е от него защото се сменя почти на всяка смяна на маслото.
Тя темата е старичка и съм забравил да пиша, дима изчезна с поставянето на здрав катализатор

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Първо, ако ти премахнат ЕГРто няма как да ти пуши по-малко колата - той ти рециклира изгорелите газове. Ако ти го махнат, най-вероятно да ти пуши повече колата.
Второ, виж фейсовата на 525д колко и е топ спийда - http://www.youtube.com/watch?v=6AVbk7vUG0g
Трето припушването най-вероятно е натрупване на сажди, което в напълно нормално след като си махнал ДПФ.
Четвърто, тоя майстор дето сам е решил да ти маха филтъра, аз лично бих му подпалил сервиза. Това си е доста сериозна намеса по колата ти и ако не си му казал изрично да я направи, направо му чупиш пръстите
Второ, виж фейсовата на 525д колко и е топ спийда - http://www.youtube.com/watch?v=6AVbk7vUG0g
Трето припушването най-вероятно е натрупване на сажди, което в напълно нормално след като си махнал ДПФ.
Четвърто, тоя майстор дето сам е решил да ти маха филтъра, аз лично бих му подпалил сервиза. Това си е доста сериозна намеса по колата ти и ако не си му казал изрично да я направи, направо му чупиш пръстите
Колата е на мой приятел и той да се оправя с майстора дето му е махнал дпф-а,иначе отидохме да слагаме друг ДПФ видимо здрав отвън,но като отворихме отвътре където е питата всичко беше буквално стопено,та и нашия дето го е махнал пишман-майстора може да е бил такъв.
Гледах клипчето,но и на още няколко места ни казаха че явно е махнат ограничителя и затова вдига 250км/ч,а иначе сега след чипа без много напъни ги вдига
Гледах клипчето,но и на още няколко места ни казаха че явно е махнат ограничителя и затова вдига 250км/ч,а иначе сега след чипа без много напъни ги вдига
- stefanov_d
- Потребител
-
stefanov_d написа:Добре, аз да питам в тая тема, моята е60 е 530д, принципно не пуши, но като и дам газ и в първия момент приушва тъмен дим, ама голяма димка става зад менеи после спира! Що е то
![]()
Някой при добро желание може да отговори и на мене!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
stefanov_d написа:stefanov_d написа:Добре, аз да питам в тая тема, моята е60 е 530д, принципно не пуши, но като и дам газ и в първия момент приушва тъмен дим, ама голяма димка става зад менеи после спира! Що е то
![]()
Някой при добро желание може да отговори и на мене!
нормално е поизносен и ръчкан дизел да припушва така.
ако не е поизносен, некачествен ремап или някой евтин "чип" могат да имат същия ефект.
имаш ли ДПФ? ако да, е странно защо не задържа саждите. ако не, е до някаква степен разбираемо че пуши.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
stefanov_d написа:Добре, аз да питам в тая тема, моята е60 е 530д, принципно не пуши, но като и дам газ и в първия момент припушва тъмен дим, ама голяма димка става зад менеи после спира! Що е то
![]()
колега, не разбирам припушва ли или става голяма димка? двете неща са много различни, поне според мен, щото ако припушва ти дори няма да разбереш, ако някой не е седял зад тебе да гледа.
и още няколко въпроса:
1. в ниските обороти ли пуши при тръгване от място или принципно като й дадеш газ в първия момент?
2. кога точно спира да пуши - като отпуснеш педала или като набере без да отпускаш газта?
3. имаш ли ремап или някакъв пауърбокс?
4. проверявал ли си турбината в какво състояние е?
5. като й дадеш газ (като пуши) има ли загуба на мощност или си върви екстра?
6. проверявал ли си дюзите в какво състояние са?
7. имаш ли филтър за твърди частици и ако да регенерацията нормално ли протича?
8. термостатите държат ли правилната температура?
- stefanov_d
- Потребител
-
Разбрах какъв е проблема с изпушването
Трабата на която съм сложил снимка се е спукала там където съм посочил със стрелката и не влизало достатъчно въздух, така обогатявало горивото и ставало чернилка отзаде. Та сега не пуши изобщо, все едно съм с бензинка
Мерси за отговорите обаче,,, все пак да кажа: имам катализатор и филтър за твърди частици, нямам чип, сменени са ми термостатите, и филтъра на картерните газове, абе всичко което пише из форума съм сменил 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stefanov_d
- Потребител
-
Забравих да допълня, че не може само гумената тръбичка да се смени, ами цялото това което е на снимката върви комплект и струва 350лв.
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
След като махнах дпф и катализатор, забелязах, че колата като загрее добре започва да пуши постоянно много леко синкав дим. При форсиране не изкарва повече от нормалния лек синкав дим. Масло харчи около литър и половина на 10 000км, което е било и преди махането на дпф. Нормално ли е това?
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Доста си е, затова ти е синкав дима. Ако си сменяш маслото на 15000км та то ще ти е изяло горе долу 2,5л което си е 30% от общото количество.
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
cocosas написа:Доста си е, затова ти е синкав дима. Ако си сменяш маслото на 15000км та то ще ти е изяло горе долу 2,5л което си е 30% от общото количество.
И какви са вариантите при това положение, опасно ли е това и как мога да го отстраня този проблем? Интересното е че се появява този синкав дим САМО при много загряла кола, вчера например карах градско в Сф и при 80гр темп(на скритото меню) нямаше въобще никакъв дим. Но пак повтарям - дима е много леко забележим, не прави облаци като я форсирам, да не би да е нормално?
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Да да форсираи и пълни километража и ако искаш да не ти харчи масло. Причини 101 може да има а една от тях е гарнитурата между волана и лявата седалка.
Може и маслото да е е кофти, може и главата да е дала фира варянти много. За опасно незнам, освен че ти бърка в джоба и един ден може да останеш слуваино без масло и да се чудиш защо ти е изпушил двигателя.

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3