Бързи въпроси и отговори

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от vld » 15 Ное 2019, 15:01

flober написа:
vld написа:
flober написа:
vld написа:
flober написа:Колеги някой има ли идея защо не мога да вържа към колата (Е60 525d 2005г.)телефон с андроид ,а с айфон нещата се получават?
На тел.изписва ,че е сдвоен с колата и после през няколко секунди изписва "установяване на връзка....",но нищо не се случва и не мога да използвам колата за разговор ,а с айфона няма дерт.

В телефона е проблема, пробвай с друг "ром", вероятно блутута не се управлява добре от сегашния ти.[/quote

Пробвахме с три разлчни тел.с андроид и с айфон 10,и с четирите не иска,с айфон 6 се вързва.

Няма логика колега, или антената нещо не ти е в ред или мудула в такъв случай.
Много хора и аз включително си ползваме блутута в е60ките безгрижно с всякакви телефони.

Ок ,благодаря колега за отговора явно трябва да я погледне някой,който се сеща ,защото има и други нелогични неща.На диагностика не отчита грешки за парктроникът ,а има неработещи датчици ,които не засичат а останалите бачкат ,а като цяло знам ,че когато има не работещ датчик не бачка цялата система ,също ми ги няма звуците от гонга за колани ,грешки и звуците на парктроника.Явно ,че предния собственик е омазал нещо но за жалост в моят край няма на кой да я закарам,и ако ме посъветвате къде да я погледнат ...?

На теб май най близо ти е Бургас.
За твоя град не се сещам кой може да свърши работа, иначе и в Пловдив има къде да ти разрешат проблемите.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E60 530i
Детайли за колата: M54B30 Ръчка

Мнение от Radrick » 17 Ное 2019, 22:02

Здравейте колеги, карам Е60 (m54b30) с ръчна скоростна кутия и от вчера започна да се чува това тракане от клипа който ще прикача.Като натисна съединителя спира да се чува.Като я загася също претропва според мен е маховика ,но искам да чуя и други мнения преди да сваля скоростната кутия.

https://youtu.be/Z5KdLycTfMg

https://youtu.be/1W-sdtOqIsY?t=30 - този клип е от друг човек с е46 ,но звука е 1:1 с моя просто се чува по-ясно (от коментарите не става ясно какво се е установило като проблем).

Потребител
Аватар

Мнение от Петър Мирчев » 23 Ное 2019, 13:53

Radrick написа:Здравейте колеги, карам Е60 (m54b30) с ръчна скоростна кутия и от вчера започна да се чува това тракане от клипа който ще прикача.Като натисна съединителя спира да се чува.Като я загася също претропва според мен е маховика ,но искам да чуя и други мнения преди да сваля скоростната кутия.

https://youtu.be/Z5KdLycTfMg

https://youtu.be/1W-sdtOqIsY?t=30 - този клип е от друг човек с е46 ,но звука е 1:1 с моя просто се чува по-ясно (от коментарите не става ясно какво се е установило като проблем).

Колега на 99% това е аксиалния лагер на съединителя.

Потребител
Аватар
Кара: ше 120d

Мнение от sukito » 27 Ное 2019, 11:22

Здарвейте колеги,
Имам е61 530 n52b30, което просто без никакви предишни симптоми спря да пали. Стартера върти, но двигателя не пали. Акумулатора е отличен. Закачих я с INPA и дава следните грешки на снимката.
Може ли причината да е в сензора за позицията на разпределителните валове?
По този проблем не намерих никаква тема, ще се радвам на мнение от някой препатил.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 30 Ное 2019, 2:55

sukito написа:Здарвейте колеги,
Имам е61 530 n52b30, което просто без никакви предишни симптоми спря да пали. Стартера върти, но двигателя не пали. Акумулатора е отличен. Закачих я с INPA и дава следните грешки на снимката.
Може ли причината да е в сензора за позицията на разпределителните валове?
По този проблем не намерих никаква тема, ще се радвам на мнение от някой препатил.

Като дадеш на контакт чуват ли се ромолящи звуци откъм капака н клпаните? ? Ако не, вероятно не е актуаторарът, а е този датчик (не е датчика на разпределителния вал) :

11377524879
Eccentric shaft sensor

Това са предположения, защото. не съм на ти с немския.

Потребител
Аватар
Кара: ше 120d

Мнение от sukito » 30 Ное 2019, 9:11

Ами няма румолене. Може би, грешно се изразих предния пост, но като сензр на валовете имах предвид този eccentric shaft sensor. Другата седмица ще го сменят и ще видим какво е положението.
Поне записаните грршки водят към него, и ги е записала преди 100км

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 04 Дек 2019, 16:06

Някой, който скоро е премахвал пеперудки на 530d след фейса, да сподели ориентировъчна цена за процедурата?

Ще ми се да съм подготвен като отида при майстора.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E61 520d

Мнение от Alexander82 » 07 Дек 2019, 11:00

Здравейте,
Ще съм благодарен, ако някой колега може да ми даде информация относно марката и модела на турбо компресора на колата ми- E61, 520d, 163 кс, 2006г CP87065.
Хубав уикенд!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от brabusbg » 09 Дек 2019, 11:49

Колеги нашите плейъри в колите ще подкарат ли FLAC файлове?
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: на керосин

Мнение от NoBrainNoPain » 09 Дек 2019, 22:40

Здравейте, колеги ! Тъй като продадох старата си и вярна каручка(е36), възнамерявам да мина във вашия отбор. Търся си правилната е60ка или е61, но след доста четене вече се обърках и незнам с какво точно сърце да е тя.. Знам, че оставам верен на комбинацията 6-цилиндров бензинов мотор+ръчна кутия и въпросът е следният - кой е най-сполучливият мотор за 525,528,530 ? Тъй като ще се кара на газ, кой е най-подходящият, здрав и дурако-устойчив мотор в случая ? Благодаря предварително за мненията ! :driving: :driving:
Аз съм млад , силен , красив , здрав , богат и много талантлив ... Има ли значение какъв цвят е BMW-то ми ?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 10 Дек 2019, 9:16

brabusbg написа:Колеги нашите плейъри в колите ще подкарат ли FLAC файлове?

Не.
За FLAC ще трябва да си купиш Андроид навигация, и като го забиеш в аукса- файда от .flac-a ... :confused:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 10 Дек 2019, 9:28

NoBrainNoPain написа:Здравейте, колеги ! Тъй като продадох старата си и вярна каручка(е36), възнамерявам да мина във вашия отбор. Търся си правилната е60ка или е61, но след доста четене вече се обърках и незнам с какво точно сърце да е тя.. Знам, че оставам верен на комбинацията 6-цилиндров бензинов мотор+ръчна кутия и въпросът е следният - кой е най-сполучливият мотор за 525,528,530 ? Тъй като ще се кара на газ, кой е най-подходящият, здрав и дурако-устойчив мотор в случая ? Благодаря предварително за мненията ! :driving: :driving:

Няма такива в Е60/Е90 :(
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: на керосин

Мнение от NoBrainNoPain » 10 Дек 2019, 10:30

vld написа:
NoBrainNoPain написа:Здравейте, колеги ! Тъй като продадох старата си и вярна каручка(е36), възнамерявам да мина във вашия отбор. Търся си правилната е60ка или е61, но след доста четене вече се обърках и незнам с какво точно сърце да е тя.. Знам, че оставам верен на комбинацията 6-цилиндров бензинов мотор+ръчна кутия и въпросът е следният - кой е най-сполучливият мотор за 525,528,530 ? Тъй като ще се кара на газ, кой е най-подходящият, здрав и дурако-устойчив мотор в случая ? Благодаря предварително за мненията ! :driving: :driving:

Няма такива в Е60/Е90 :(

Е защо така ми дърпаш ръчната, колега.. Трябва да има поне един читав .. или да питам, кое е най-малкото зло в случая ?
Аз съм млад , силен , красив , здрав , богат и много талантлив ... Има ли значение какъв цвят е BMW-то ми ?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 10 Дек 2019, 12:03

Ами за съжаление това са фактите, ако искаш безброблемна икономична кола се ориентирай към 3.0д автомат.
Ако много държиш на безнин най малкото зло е 530i LCI с N53 мотор, ама то не става на ГАЗ.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 10 Дек 2019, 12:11

^ И пак е податливо на проблеми с инжекторите. Worst case - 6х500 лева.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61