Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
Незнам пичове ама аз ударих дъното хахахаха градско 520д 7.8л ако искате вярвайте след 5 часа каране
- strongholder
- Потребител
-
- Кара: е60 530d '03
6,2 извънградско
12 градско
12 градско
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Знаем го това градско
ако ще да имаш само 15 км на околовръстно или с поддържана скорост на 60 веднага минаваш в смесен разход 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Taruno написа:Знаем го това градскоако ще да имаш само 15 км на околовръстно или с поддържана скорост на 60 веднага минаваш в смесен разход
зависи къде е градското. На мене тук в Перник ми дава 8 така че

adovet написа:Taruno написа:Знаем го това градскоако ще да имаш само 15 км на околовръстно или с поддържана скорост на 60 веднага минаваш в смесен разход
зависи къде е градското. На мене тук в Перник ми дава 8 така че
за софия говориме не за перник и не за околовръстното

- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
София-Аспровалта-Кавала-Аспровалта-София 850 км. Като от тях има и 30-40 между плажовете с Е61 530XD 231 к.с. По комп. 7.4 л./100 км. При тръгване Заредих до капачката, пристигнах в София и на компа ми показваше че ми остава гориво за 40 км. Искам да подчертая, че съм спазвал ограниченията на 99% особенно в Гърция.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Доста висок разход за каране по ограниченията, колконатоварена беше колата.
Ние с жена ми и още двама души до корфу и обратно по ограниченията бяхме 1 литър надолу с клима през цялото време.
Ние с жена ми и още двама души до корфу и обратно по ограниченията бяхме 1 литър надолу с клима през цялото време.
- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
Taruno написа:Доста висок разход за каране по ограниченията, колконатоварена беше колата.
С жената, детето и пълен багажник. Климатика не е спиран. Според мен си е реален разхода.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
XDrive качва разхода 

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
CrazyElement написа:XDrive качва разхода
Вярно е! С близо 0,5-1,00 на сто.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
CrazyElement написа:XDrive качва разхода
Човек моята беше xdrive и разхода пак ми беше по-нисък от на горния колега а навъртях сумати км градско и планинско в Корфу има пост тук в темата цък Корфу и ще се види
xDrive качва с не повече от 1/100 , а преимуществата който дава стурват много повече. по-скоро трябва да ви тревожи че е още една система за поддържане по колата 

- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
След известно време каране, успях да засека някакъв разход.
Градско(смесено София-Костинброд) ми дава разход 15-16/100 по бордови.
Извънградско София-Ниш-София, с 5 човека и умерено каране даде разход 11/100 по бордови, след като заредих изчислих разход 9/100, но може би защото заредих на различни места газ и играе роля налягането.
Не знам доколко са верни данните по бордови, тъй като съм на газ. Има ли някакво отклонение, някъде бях прочел че разхода е 1:1 с много малки отклонения? Още не съм правил диагностика на газовата, може би има какво да се желае, тъй като има доста голяма разлика между вървежа.
Градско(смесено София-Костинброд) ми дава разход 15-16/100 по бордови.
Извънградско София-Ниш-София, с 5 човека и умерено каране даде разход 11/100 по бордови, след като заредих изчислих разход 9/100, но може би защото заредих на различни места газ и играе роля налягането.
Не знам доколко са верни данните по бордови, тъй като съм на газ. Има ли някакво отклонение, някъде бях прочел че разхода е 1:1 с много малки отклонения? Още не съм правил диагностика на газовата, може би има какво да се желае, тъй като има доста голяма разлика между вървежа.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Dani Dupeto написа:Taruno написа:Доста висок разход за каране по ограниченията, колконатоварена беше колата.
С жената, детето и пълен багажник. Климатика не е спиран. Според мен си е реален разхода.
Сандански-Вурвуру ми даде 7/100 с каране по ограниченията. Така че, разхода на колегата Dani трябва да е нормален.

Колега Taruno, а твоята имаше ли някакви интервенции, като чип, премахнат DPF? Питам, защото и моя разход преди да възстановя DPF-а и да премахна ремапа беше с литър и повече надолу.
След няколко хиляди имам смяна на масло и заедно с него мисля да направя една профилактика на турбото, турбо пътища, интеркулер. Казват, че имало огромен ефект откъм вървене и разход.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Никакви интервенции нямаше дори беше почнала да дава 1ви симптоми на торк след това го оправих и разхода падна, бях чистил ЕГР и колектора и сменени термостати. На 17ки джанти и 245 гуми това също е важно, ако търкаляш 18ки и нагоре може да се очаква поне 0,5 /100 нагоре