Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от badsharki » 30 Авг 2015, 8:31

CrazyElement написа:
badsharki написа:...

Колега няма нищо измислено, няма за цел да лъжа или нещо подобно минах 140 км извънградско и 7 градско това е разхода по борд компютър занулен на излизане на Хасково , спрямо литрите в резервоара спрямо скритото меню , стрелката и всичко излиза , че не съм изгорил горивото, което заредих за 20 лева - 9.5 литра , ако колата е горяла 5.6 както дава за 150 км са ти 8.4 литра , всичко си излиза точно, не съм си правил експерименти с цел икономия , просто си карам по -бавно по този така наречен "път" , тъйкато е супер строшен , а колата ми е с пълно спортно окачване и имам чувството , че ще ми паднат бъбреците , да не говоря и турците , които се прибират към тяхната родина "Германия", така че си карах просто с ограниченията и толкова ми даде :) , не те карам да ми вярваш, аз си знам , за себе си просто споделям тук, защото мисля , че темата е затова ??

Колега, Crazy, поне веднъж засече ли я тази кола пълно-пълно, с цел да провериш коректен ли ти е разхода по борд?
Не мисля, че е коректно да излагаш разход тук, който си изчислил със заредено за 20 лв. гориво и си засякъл по някакъв сложен алгоритъм с данни от борда, стрелката и скритите менюта.

На същото мнение съм, като колегата lazomilev, че целта на тази тема е не да се фукаме и състезаваме кой ще докара най-нисък разход, а да съберем достатъчно данни, за да може всеки настоящ и бъдещ собственик на E60, да придобие представа за разхода на автомобила си. И ако има значително отклонение да търси проблем. С оглед на това, разход изчислен и публикуван в тази тема по различен начин от метода пълно-пълно, считам за некоректен и заблуждаващ. Не претендирам да съм прав, но ако някой мисли, че не съм, нека ме поправи. :)

Така че, не приемай мнението ми лично. Не ставай параноичен, защото не съм казал, че лъжеш, нито съм забелязал някой да те упреква, че караш по ограниченията, но има голяма опасност да заблуждаваш, ако метода и уредите, по които смяташ не са коректни. :)

ПС. Далеч съм от идеята да се заяждам, но забелязвам, че тенденцията е правописа тук да се пренебрегва все повече. Наистина не сме някакво официално място, за да се стремим към безупречен правопис, но все пак изречения от седем реда се четат доста трудно. Сигурно и аз правя много грешки, но нека се опитаме да пишем малко по-добре. Най-малкото лошия правопис прави лошо впечатление и започваме все повече да заприличваме на ФалВе форума. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 530 xd MT

Мнение от sikar » 30 Авг 2015, 9:27

Комбиниран разход за последните 5700км. на газ-ГИ ланди ренцо, 2/3 извънградско /щото ползвам и на дъщеря ми яриса за в града/. Е60 525i бензин, м54б25 192 коня-ръчка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 30 Авг 2015, 13:57

badsharki написа:
CrazyElement написа:
badsharki написа:...

Колега няма нищо измислено, няма за цел да лъжа или нещо подобно минах 140 км извънградско и 7 градско това е разхода по борд компютър занулен на излизане на Хасково , спрямо литрите в резервоара спрямо скритото меню , стрелката и всичко излиза , че не съм изгорил горивото, което заредих за 20 лева - 9.5 литра , ако колата е горяла 5.6 както дава за 150 км са ти 8.4 литра , всичко си излиза точно, не съм си правил експерименти с цел икономия , просто си карам по -бавно по този така наречен "път" , тъйкато е супер строшен , а колата ми е с пълно спортно окачване и имам чувството , че ще ми паднат бъбреците , да не говоря и турците , които се прибират към тяхната родина "Германия", така че си карах просто с ограниченията и толкова ми даде :) , не те карам да ми вярваш, аз си знам , за себе си просто споделям тук, защото мисля , че темата е затова ??

Колега, Crazy, поне веднъж засече ли я тази кола пълно-пълно, с цел да провериш коректен ли ти е разхода по борд?
Не мисля, че е коректно да излагаш разход тук, който си изчислил със заредено за 20 лв. гориво и си засякъл по някакъв сложен алгоритъм с данни от борда, стрелката и скритите менюта.

На същото мнение съм, като колегата lazomilev, че целта на тази тема е не да се фукаме и състезаваме кой ще докара най-нисък разход, а да съберем достатъчно данни, за да може всеки настоящ и бъдещ собственик на E60, да придобие представа за разхода на автомобила си. И ако има значително отклонение да търси проблем. С оглед на това, разход изчислен и публикуван в тази тема по различен начин от метода пълно-пълно, считам за некоректен и заблуждаващ. Не претендирам да съм прав, но ако някой мисли, че не съм, нека ме поправи. :)

Така че, не приемай мнението ми лично. Не ставай параноичен, защото не съм казал, че лъжеш, нито съм забелязал някой да те упреква, че караш по ограниченията, но има голяма опасност да заблуждаваш, ако метода и уредите, по които смяташ не са коректни. :)

ПС. Далеч съм от идеята да се заяждам, но забелязвам, че тенденцията е правописа тук да се пренебрегва все повече. Наистина не сме някакво официално място, за да се стремим към безупречен правопис, но все пак изречения от седем реда се четат доста трудно. Сигурно и аз правя много грешки, но нека се опитаме да пишем малко по-добре. Най-малкото лошия правопис прави лошо впечатление и започваме все повече да заприличваме на ФалВе форума. :)

Не виждам колко правописни грешки съм допуснал , все пак докато пишеш имаш програма която ти проверява правописа и я подчертава реално никога не пущам съобщения с грешки, но както и да е вероятно не мога да пиша :). Колега доста пъти е коментиран борд компютъра и колко наистина показва , всеки казва ,че е верен просто пътя до Пловдив е равен и разхода е нисък , вчера за 15 км извънградско по път с нанагорнища разхода ми беше 7.3 със скорост на отиване 110 и на връщане с 85 на темпомат , много е важен терена по който е карана колата , сигурен съм , че и Вие ако карате по пътя Хасково-Пловдив колите ви ще горят около 5.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 30 Авг 2015, 16:04

Незнам добре ли е зле ли е но аз съм доволен,с три резервоара се прибирам в Бг от Дъблин,3400км
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 30 Авг 2015, 17:41

20150830_172352.jpg
до Халкидики и обратно с доста обикаляне по плажовете, пълна до горе кола и нон-стоп на климатик

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d

Мнение от nuHokuo » 03 Сеп 2015, 13:46

nuHokuo написа:2500d уж чип. Пълно-пълно една и съща колонка, около 50-55км градско другото вън, каране с повечето ограничения без много изпреварвания.
Изображение

Малко се по-отпуснах, забравих да нулирам средният разход на борда. 160км са извънградско. Джуниъра показва 8,1л/100км. Зареденото е до горе буквално. Иначе влязоха 38л
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 525dА

Мнение от nov77 » 04 Сеп 2015, 13:33

Не ви ли прави впечатление,че винаги когато намалят цените на горивата,разхода се увеличава :conf: А кажете ми ,как за 4800км средния ми разход е 7.4 без да пипам и занулявам нищо.От две-три седмици рязко ми вдигна на 8.3....от няколко зареждания на една и съща бензиностанция при един и същ начин на шофиране и еднакви маршрути.Това съм го зъбелязал и на другата ми кола и на предходните назад в годините :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 04 Сеп 2015, 15:25

Щом си го ЗЪБелязал значи всичко е наред :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 05 Сеп 2015, 0:53

Днеска ходих Хасково-София-Хасково , качвам се на магистралата от Първомай , имам до там 40 км с 90-100 от там точно 168 км магистрала до София , на отиване карах през цялото време на 133 км/ч темпомат с няколко настъпвания до 170 като някой бързак се разбърза , в София градско не знам до овча купел , после до бул.България и пак обратно за Хасково с 120 км/ч темпомат ми даде 6.5/100.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 07 Сеп 2015, 8:39

Ето един нисък разход, постигнат с каране след камион с 90км на темпомат. Разстоянието е 280 км с минаване през Хаинбоаза.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuHokuo » 08 Сеп 2015, 15:37

andy написа:Ето един нисък разход, постигнат с каране след камион с 90км на темпомат. Разстоянието е 280 км с минаване през Хаинбоаза.

колата е лада нива 1,4 с газ предпоалгам? а колонката на която зареди какво каза
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 08 Сеп 2015, 16:04

Зареждам винаги на една и съща колонка (наша е) и никога не съм имал разлика в показанията по борд и по колонка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 08 Сеп 2015, 19:11

nuHokuo написа:
andy написа:Ето един нисък разход, постигнат с каране след камион с 90км на темпомат. Разстоянието е 280 км с минаване през Хаинбоаза.

колата е лада нива 1,4 с газ предпоалгам? а колонката на която зареди какво каза

Напълно нормален разход , с каране с 90 и то зад ТИР, даже според мен може и още падне :) ако не е минавал през прохода ами е карал по равно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuHokuo » 08 Сеп 2015, 20:45

Ми то и по баир на долу само ако караш ще е още по-добре?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 08 Сеп 2015, 23:45

nuHokuo написа:Ми то и по баир на долу само ако караш ще е още по-добре?

Не знам аз съм пускал много пъти на магистрала на равни участъци да гледам какъв ще е моментният разход с 120 стрелката стои точно на 6 , с 90 малко над 4 , затова не мисля , че разхода е измислен напълно възможен е да даде 5.5 с 90 и то зад тир :) :ok: :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61