Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от goppe » 26 Сеп 2013, 10:04

Мерси за мненията. И аз смятам, че състоянието на седалките за оценка на километрите на автомобила е субективно - зависи от подръжката им, средно изминавано разстояние на влизане в автомобила, тегло на шофьора и други. Освен това, за този тип седалки страничната опора на седалището от страната на шофьорската страна винаги е най-силно износената част, тъй като седалищаната част на седалката не е равна и съответно се износва и уляга надолу и настрани (към вратата). Аз самият на моя автомобил имам седалки със същата форма и при мен също това е най-износената част от всички седалки. Иначе лично не виждам седалките да се много износени като цяло, според мен са в нормално състояние за годините на автомобила.

Ако споделите още мнения по други детайли на колата ще съм ви благодарен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 26 Сеп 2013, 10:11

За е60 според мен и страницата не е основното което се износва както при е36, поне при моето положение на седалката, като ставам закачам самата греда и съответно този преди мен е правил така явно защото точно ръба е захабен, като взема колата от сервиза ще постна снимка!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Мнение от todorSTY » 26 Сеп 2013, 12:08

Здравейте. Винаги съм харесвал марката, любима ми е, но до сега не съм имал BMW и съответно не зная много за поддръжка, проблеми и т.н. Сега вече съм решил да си взимам BMW 530 X Drive, дизел 231 к.с., но да не ви обяснявам знаете си параметрите. Можете ли накратко да ми кажете за каква сума може да се намери читаво от 2005 г.или 2006 г. /то е ясно, че кола на толкова години и километри все ще има забележки/ и по-важното колко струва поддръжката на този автомобил - първоначарната смяна на задължителните неща при покупка и след това нормалната поддръжка - масла, филтри и там каквото трябва. Предварително благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530XD '05

Мнение от nyankov » 26 Сеп 2013, 16:59

Здравейте,

за да не пускам нова тема, пиша тук.

От скоро имам колата (3-4 месеца). На няколко пъти забелязах, че борд компютъра се рестартира сам (предполагам в момента на палене). Примерно бил е на 400км с някакъв разход и след паленето е вече на 0км и 0 л/100км. Също се занулява и трип компютъра.

Въпроса ми е, нормално ли е това и на какво може да се дължи?

Също на скоро ми светна и Emergency call system failed - някакви идеи как може да се занули?

Благодаря :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 26 Сеп 2013, 20:20

nyankov написа:Здравейте,

От скоро имам колата (3-4 месеца). На няколко пъти забелязах, че борд компютъра се рестартира сам (предполагам в момента на палене). Примерно бил е на 400км с някакъв разход и след паленето е вече на 0км и 0 л/100км. Също се занулява и трип компютъра.

Също на скоро ми светна и Emergency call system failed - някакви идеи как може да се занули?

Твърди се че това са първи признаци за CCC модула скоро ще откаже тотално. Аз си записах този линк от други теми http://www.softelectronic.com/ там се твърди че ги ремонтирали. Може да се обадиш и да питаш дали могат да направят нещо превантивно преди да изгори.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 26 Сеп 2013, 20:38

:wave: При мен така се е занулявало само при сваляне на акумулатора, но се губят час и дата. Отиди в сервиз за акумулатори да ти замерят капацитета на акумулатора . Зареждането на динамото с включени консуматори. Погледни да нямаш хлабава клема на акумулатора. Закачи си един мултицет през запалката и виж дали волтажа се колебае повече от няколко десети (трябва да е около 14 V) , Може би както при мен имаш нужда от смяна на реле регулатора на динамото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nyankov » 26 Сеп 2013, 20:43

ristaka 82 написа:

:wave: При мен така се е занулявало само при сваляне на акумулатора, но се губят час и дата. Отиди в сервиз за акумулатори да ти замерят капацитета на акумулатора . Зареждането на динамото с включени консуматори. Погледни да нямаш хлабава клема на акумулатора. Закачи си един мултицет през запалката и виж дали волтажа се колебае повече от няколко десети (трябва да е около 14 V) , Може би както при мен имаш нужда от смяна на реле регулатора на динамото.

От скритото меню (а и от радар детектора), според мен генератора зарежда колкото трябва 14.0V - 14.3 V
Проблемът е може би в акумулатора, защото вече два пъти като я оставям в сервиза (нали трябва да е на N ) и ключа е на таблото, акумулатора пада за около час до положение, че не може да запали. Нямам представа колко би издържал нов.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 26 Сеп 2013, 20:53

nyankov написа:
ristaka 82 написа:

От скритото меню (а и от радар детектора), според мен генератора зарежда колкото трябва 14.0V - 14.3 V
Проблемът е може би в акумулатора, защото вече два пъти като я оставям в сервиза (нали трябва да е на N ) и ключа е на таблото, акумулатора пада за около час до положение, че не може да запали. Нямам представа колко би издържал нов.

IBS сензора гледахте ли го?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 26 Сеп 2013, 21:02

nyankov написа:От скритото меню (а и от радар детектора), според мен генератора зарежда колкото трябва 14.0V - 14.3 V

Не знам защо са ти държали колата толкова време на пред контакт и N положение на скоростната кутия, но за да не си прецакаш акумулатора закачайте едно зарядно да компенсира.... Провери му капацитета (живота който му е останал)в сервиз. Пробвай за една вечер да го оставиш на зарядка , и виж дали ще продължи да се ресетва....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nyankov » 26 Сеп 2013, 21:35

vgza написа:IBS сензора гледахте ли го?

Не. Не съм го гледал IBS сензора. Почетох за него и предвид товa "Ако е IBS сензора ще получаваш грешка "High rate of battery discharge" след като колата не е карана 24 часа." мисля, че не е от него.
Често колата я спирам в неделя и чак следващия петък я паля и няма никакви съобщения за грешка от сорта на "High rate of battery discharge" и пали нормално.

Това, че ми светна Emergency call system failed дали има връзка?

И да мисля тези дни да проверя акумулатора в сервиз за да знам какво следя , че все пак зима идва :) :OT: Да видим как се държи xdrive-a на сняг :driving: :OT:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 27 Сеп 2013, 8:50

Да не отварям нова тема ще пиша тук.
Някой слагал ли е от тези емблеми дето ги продават за 20-25лв по автоаксесоарите.Не от тези дето са 6 лв.,а от тези които имат пвц филм от горе да пази цветовете, или да не си играя и да си взема оригинална. :dunno:
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 27 Сеп 2013, 9:22

miroleskov написа:Да не отварям нова тема ще пиша тук.
Някой слагал ли е от тези емблеми дето ги продават за 20-25лв по автоаксесоарите.Не от тези дето са 6 лв.,а от тези които имат пвц филм от горе да пази цветовете, или да не си играя и да си взема оригинална. :dunno:

братле, караш е60, не се занимавай с глупости, вземи си оригинална ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 27 Сеп 2013, 10:38

kolp написа:
miroleskov написа:Да не отварям нова тема ще пиша тук.

братле, караш е60, не се занимавай с глупости, вземи си оригинална ;)

Оригинална, другата стои някак си ментак, даже тези от 30лв гамата на цветовете ми се струва различна и са с 0.5 1 мм по-малки поне на око съм сравнявал с познат който му я бяха откраднали, оригиналната мисля че е към 60лв (поне за е46 знам че е толкова), не си заслужава. И купувайте от оторизирани магазини/сервизи. Не стимулирайте джебчиите като взимате втора употреба. Не казвам че всички са, но винаги има шанс да си купиш твоята емблема от нета :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 27 Сеп 2013, 10:45

ок съгласих се.Дано да имат налични в Бова-та като минавам през Бургас ще грабна една....и без това съм си харесал ароматизатора и него ще взема :mhihi:
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D '04

Мнение от mupoo » 27 Сеп 2013, 16:03

miroleskov написа:ок съгласих се.Дано да имат налични в Бова-та като минавам през Бургас ще грабна една....и без това съм си харесал ароматизатора и него ще взема :mhihi:

И този ароматизатор съм го загледал. Имаш ли му артикулен номер.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61