С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530d , E39 Touring
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
zvetiko написа:Я.Велинов написа:Наистина им е добра офертата на ауто бавария, но сега ще тествам RAVENOL Super Synthetik Öl SSL SAE 0W-40 върху моя дизелЯки ще пиша отизиви по-натам.
Ако имаш DPF не е подходящото.Спецификации
API SN / CF, ACEA A3 / B4
одобрения
Лиценз: API SN, MB-одобрение 229.5, Renault RN0700, Renault RN0710, Porsche A40, VW 502 00, VW 505 00, BMW Longlife-01
Нямам, нямам, отдавна го премахнах това "изродче" хаха.....сега чакам да дойдат от Грийнпийс да ме пердашат

Това с базите за маслата е само предполагаемо, единствено производителя може да ви каже какво има вътре.
Според мен във всяко едно масло има крек, колко % е въпроса
.
Според мен във всяко едно масло има крек, колко % е въпроса

- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
В Германия е наказуемо, ако на етикета пише full synthetic, а се окаже, че има хидрокрек. Пък и нали за това са лабораторните изследвания и тестове. Както написа колега по горе при Redline и Amsoil няма лабаво и това са едни от най сериозните масла в света. Аз лично съм карал с amsoil 5w40 european car formula и с ravenol vst sae 5w-40 на бензинова кола и сякаш с амсойла двигателя работеше по-тихо. На българския пазар Ravenol-а се намира доста лесно. Гледам, че тука има някакъв пич който предлага Amsoil, но дали поддържа наличност трябва да се провери https://ap1shop.com/bg/products/categor ... -maslo-98/

- The_Bear
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с три педала.
- Детайли за колата: E61 530d (218) 2004
dextuar написа: Изчакват ли хубаво да изтече старото?
Преди няколко дни като сменях, този път не забравих да сложа една добавка за промиване на Bardahl. Работи с нея 15 мин на празен ход и се източва. Бях го оставил да се изкапе хубаво, но като се загледах отдолу, реших да вдигна на крик малко откъм предно ляво колело - изтече още около 50мл.
За първи път след като запалих и поработи малко, маслото не стана изведнъж черно (както става с всички дизели обикновено, освен с едно IVECO Turbodaily което имаме, там маслото си остава бистро

Когато купих колата и смених маслото, филтъра беше много зле, някакъв смачкан на едно място, в него полепи и т.н. Тогава просто забравих да сложа тази добавка за промиване. Затова реших да направя следващата смяна съвсем скоро (около 4-5хил.), но стигнах до 8хил. Сега филтъра беше в доста по-добро състояние, но отново имаше малко полепи и боклучета - не ми се мисли, ако чакам 30000 до следващата смяна... За мен това с дългите интервали си е безумие. А този преди мен може би ги беше и надхвърлил...
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Аз мисля, че истинските рейсинг масла не са подходящи за евридей автомобил!
Бъкани са с добавки, по-гъсти са и точно в този руския сайт е описано, че тези противоизносващи пакети в тях са предпоставка за нагари!
За евридей 5W30 или 0W30 са си ОК. Мисля, че става голямо вживяване в състава ...ПАО, МАО, Естери...Той бай италянец е сменил 3 - 4 пъти маслото до 250 000, а ние после ще му туряме естери...WTF.
Мисля, че ако маслото не е менте, и е от реномиран производител Castrol, Mobil 1, Shell, Fuchs даже и този Риванол и се сменя на година или 10-12 000 км си ОК за мотора и си върши работата. На дълги разстояния и 15 000 километра не са проблем.
Хубаво и филтъра да е читав, за да има коректна пропускливост и да не се смачка...MANN, MAHLE.
Бъкани са с добавки, по-гъсти са и точно в този руския сайт е описано, че тези противоизносващи пакети в тях са предпоставка за нагари!
За евридей 5W30 или 0W30 са си ОК. Мисля, че става голямо вживяване в състава ...ПАО, МАО, Естери...Той бай италянец е сменил 3 - 4 пъти маслото до 250 000, а ние после ще му туряме естери...WTF.
Мисля, че ако маслото не е менте, и е от реномиран производител Castrol, Mobil 1, Shell, Fuchs даже и този Риванол и се сменя на година или 10-12 000 км си ОК за мотора и си върши работата. На дълги разстояния и 15 000 километра не са проблем.
Хубаво и филтъра да е читав, за да има коректна пропускливост и да не се смачка...MANN, MAHLE.
vvasilev1 написа:За евридей 5W30 или 0W30 са си ОК.
Тва е много общо.
То ако става на въпрос повечето w30 масла на пазара са със hths < 3.5 и не са подходящи за много BMW-та, включително и всички е60-ки, до колкото знам. Затова ги има тия longlife стандарти, а не "0w30 е ОК".
Да не говорим, че има състезателни масла с вискозитет 0w20.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Е то е ясно, че трябва да се налива LL01 или 04 масло, според модела.Kurtov написа:vvasilev1 написа:За евридей 5W30 или 0W30 са си ОК.
Тва е много общо.
То ако става на въпрос повечето w30 масла на пазара са със hths < 3.5 и не са подходящи за много BMW-та, включително и всички е60-ки, до колкото знам. Затова ги има тия longlife стандарти, а не "0w30 е ОК".
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
vvasilev1 написа:Е то е ясно, че трябва да се налива LL01 или 04 масло, според модела.Kurtov написа:vvasilev1 написа:За евридей 5W30 или 0W30 са си ОК.
Тва е много общо.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
Накрая всичко опира до изискванията от BMW.
За мен поне, това е най-важно, но само ако говорим за стокова кола.
Колеги предстои ми смяна на масло . Карам 330ци е46 кабрио 231к.с. в момента съм с 5в40 и си го похапва на 1000 , 2000 километра (зависи как я карам ) попринцип не я пържа много . Ако може дами препоръчате марка , модел , вискозитет с който поне малко ще се намали харча на масло . Прочетох доста и сега зимата не е било препоръчително както разбрах 10в60 . Чудя се 5в50 или някакво друго с което сте намалили харча на масло . Моля колеги които не са се сблъсквали с подобно нещо дане дават мнение . Живи и здрави !
Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Denis1903 написа:Колеги предстои ми смяна на масло . Карам 330ци е46 кабрио 231к.с. в момента съм с 5в40 и си го похапва на 1000 , 2000 километра (зависи как я карам ) попринцип не я пържа много . Ако може дами препоръчате марка , модел , вискозитет с който поне малко ще се намали харча на масло . Прочетох доста и сега зимата не е било препоръчително както разбрах 10в60 . Чудя се 5в50 или някакво друго с което сте намалили харча на масло . Моля колеги които не са се сблъсквали с подобно нещо дане дават мнение . Живи и здрави !
Колега при теб разхода е заради детска болест на мотора, не е от маслото.
Ако искаш да спре да харчи трябва да го ревизираш

- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Бардал 5/40 и фюлеринова добавка
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
vld написа:Denis1903 написа:Колеги предстои ми смяна на масло . Карам 330ци е46 кабрио 231к.с. в момента съм с 5в40 и си го похапва на 1000 , 2000 километра (зависи как я карам ) попринцип не я пържа много . Ако може дами препоръчате марка , модел , вискозитет с който поне малко ще се намали харча на масло . Прочетох доста и сега зимата не е било препоръчително както разбрах 10в60 . Чудя се 5в50 или някакво друго с което сте намалили харча на масло . Моля колеги които не са се сблъсквали с подобно нещо дане дават мнение . Живи и здрави !
Колега при теб разхода е заради детска болест на мотора, не е от маслото.
Ако искаш да спре да харчи трябва да го ревизираш
Off topic -> Да ревизираш мотора не е детска работа

Denis1903 написа:Колеги предстои ми смяна на масло . Карам 330ци е46 кабрио 231к.с. в момента съм с 5в40 и си го похапва на 1000 , 2000 километра (зависи как я карам ) попринцип не я пържа много . Ако може дами препоръчате марка , модел , вискозитет с който поне малко ще се намали харча на масло . Прочетох доста и сега зимата не е било препоръчително както разбрах 10в60 . Чудя се 5в50 или някакво друго с което сте намалили харча на масло . Моля колеги които не са се сблъсквали с подобно нещо дане дават мнение . Живи и здрави !
Както казаха колегите трябва да видиш къде е проблема с горенето. Първо се проверява филтъра на картерните газове, обикновено той си е наред, после гумичките на клапаните и накрая маслените сегменти на буталата. Не се занимавай с масла с висок вискозитет каквито не са предписани за двигателя и които вероятно ще ти докарат допълнителни главоболия. Потърси из форума за горене на масло в раздела за Е90 има доста писано например.
Можеш ли даме насочиш към някого във Варна , който може да оправи проблема ?zaharia написа:Denis1903 написа:Колеги предстои ми смяна на масло . Карам 330ци е46 кабрио 231к.с. в момента съм с 5в40 и си го похапва на 1000 , 2000 километра (зависи как я карам ) попринцип не я пържа много . Ако може дами препоръчате марка , модел , вискозитет с който поне малко ще се намали харча на масло . Прочетох доста и сега зимата не е било препоръчително както разбрах 10в60 . Чудя се 5в50 или някакво друго с което сте намалили харча на масло . Моля колеги които не са се сблъсквали с подобно нещо дане дават мнение . Живи и здрави !
Както казаха колегите трябва да видиш къде е проблема с горенето. Първо се проверява филтъра на картерните газове, обикновено той си е наред, после гумичките на клапаните и накрая маслените сегменти на буталата. Не се занимавай с масла с висок вискозитет каквито не са предписани за двигателя и които вероятно ще ти докарат допълнителни главоболия. Потърси из форума за горене на масло в раздела за Е90 има доста писано например.
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
Пробвай MOTUL SPECIFIC BMW LL-04 5W40 .Моето м54 спря да гори масло с него