С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E90 325i N52B25

Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

Мнение от zaharia » 02 Ное 2017, 22:13

motofan написа:Ей това съм приготвил за следващата смяна, но ще изчакам да станат 15к със старото и тогава
Изображение

Много добър избор колега, вчера го гледах, че е в списъка с нископепелните 40ки на база ПАО. На oelpiraten.de го има много изгодно - туба 20л излиза към 100е, т.е. 5е за литър!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Мнение от motofan » 02 Ное 2017, 22:39

Тъкмо такава туба напипах от един герой, който беше употребил 8 литра от нея, на приятната цена от 17€ за останалите 12 литра :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 03 Ное 2017, 9:04

Смятам да взимам това, някой ако иска да комбинираме, да ми пише.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d LCI

Мнение от Evgeni » 03 Ное 2017, 12:54

dextuar написа:Смятам да взимам това, някой ако иска да комбинираме, да ми пише.

Хубаво масло си избрал, аз мислех да взема такова, но в крайна сметка си взех Addinol. https://www.motor-oel-guenstig.de/schmierstoffe/motoroel-pkw-transporter/5w-40/10936/1-liter-addinol-sae-5w-40-premium-0540-c3
Един месец по рано ако беше писал щях да се включа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d , E39 Touring

Мнение от Я.Велинов » 03 Ное 2017, 14:53

dextuar написа:Смятам да взимам това, някой ако иска да комбинираме, да ми пише.

За пръв път чувам за това масло. Добро ли е? На каква цена ще ни стъпи до България? Ако са прилични цената и качеството, мисля да се включа.

ентусиаст
Аватар

Мнение от zaharia » 03 Ное 2017, 15:06

Я.Велинов написа:

За пръв път чувам за това масло. Добро ли е? На каква цена ще ни стъпи до България? Ако са прилични цената и качеството, мисля да се включа.

Виж на предната страница, писал съм за него. В момента е на промоция към 26 евро туба 5л. Маслото е много добро за тая цена - на база ПАО(пълна синтетика), малко крек и малко естери, молибден и бор. За поръчка до 89е доставката е 11.90е, над тях до 149е е 7,90 евро, оттам нагоре е безплатна. Ако търсиш изцяло пълна синтетика - взимай RAVENOL SSL 0W-40, то е 32е за 5л туба - с такова карам в момента. Произходът е гарантиран - магазина не е фирмен но се намира на същата улица където е завода и си работи в кооперация с него. Ако имаш въпроси към магазина в oil-club.de пише техен представител, също имат представители и в Русия с които човек може да се свърже при необходимост.
Сега видях, че си с дизелов двигател - тъй като тия масла са вископепелни може да ги ползваш ако нямаш ДПФ. Иначе трябва да търсиш ниско или среднопепелни.
Последна промяна zaharia на 03 Ное 2017, 15:14, променена общо 4 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 03 Ное 2017, 15:08

И най-важното - произходът трябва да гарантиран щом е от техният магазин.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Я.Велинов » 03 Ное 2017, 16:01

zaharia написа:Сега видях, че си с дизелов двигател - тъй като тия масла са вископепелни може да ги ползваш ако нямаш ДПФ. Иначе трябва да търсиш ниско или среднопепелни.

Много благодаря за изчерпателния отговор! Двигателя ми е M57N2 231к.с. с премахнат ДПФ, така че би трябвало да мога да ги ползвам. Мисля да се ориентирам към 0-40 пълна синтетика, както си препоръчал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 03 Ное 2017, 16:07

Я.Велинов написа:
zaharia написа:Сега видях, че си с дизелов двигател - тъй като тия масла са вископепелни може да ги ползваш ако нямаш ДПФ. Иначе трябва да търсиш ниско или среднопепелни.

Много благодаря за изчерпателния отговор! Двигателя ми е M57N2 231к.с. с премахнат ДПФ, така че би трябвало да мога да ги ползвам. Мисля да се ориентирам към 0-40 пълна синтетика, както си препоръчал.

Да, и аз клоня към него, разликата не е голяма.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Я.Велинов » 03 Ное 2017, 17:05

dextuar написа:
Я.Велинов написа:

Да, и аз клоня към него, разликата не е голяма.

Аз съм в "схемата" с 10 литра, като решите да поръчвате пишете да се разберем как и къде ще се събират пари.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 03 Ное 2017, 17:08

Ок, до утре ще изчакам дали още някой колега ще пиша и ще се разберем :yes: .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Я.Велинов » 03 Ное 2017, 19:26

Още един въпрос имам към колегата zaharia - защо не е добре да се използват ако имаш ДПФ, предполагам поради това, че са високопепелни се стига до запушването му, но друг негативен ефект върху самия двигател има ли или се отразява само на ДПФ-а?

ентусиаст
Аватар

Мнение от zaharia » 03 Ное 2017, 19:44

Я.Велинов написа:

Още един въпрос имам към колегата zaharia - защо не е добре да се използват ако имаш ДПФ, предполагам поради това, че са високопепелни се стига до запушването му, но друг негативен ефект върху самия двигател има ли или се отразява само на ДПФ-а?

Ами от това което съм чел нископепелните масла с допуск LL-04 са ги разработили специално заради DPF и катализаторите, защото с тях се запушват по-бавно. Обаче например в някои държави като САЩ и в Азия където горивото е по-лошо и може да развали маслото дават да се кара с LL-01, даже и да си с DPF - поне преди време е било така - всъщност това е вярно за бензиновите двигатели. Колкото повече пепел има е естествено да остават повече отлагания по дюзи, турбо, инжектори и т.н. затова на новите бензинови двигатели препоръчват да се ползват ниско или среднопепелни масла. Тоя Равенол все пак има пепелно съдържание към 1.2% което е по-добре да речем от 1.4% каквото има Mobil 1 FS 0w40 и разни други подобни масла.

BMW Longlife-04 engine oils were developed to guarantee an optimum service life of the particulate filters in diesel and petrol engines.
BMW Longlife-04 engine oils are approved worldwide for all diesel engines with and without particulate filter. For petrol engines with and without particulate filter, BMW Longlife-04 engine oils are only approved for the European region including Norway, Switzerland and Liechtenstein. Refer to the document "Specified engine oils for BMW Group engines" for detailed release information.

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f36- ... 1VnZ1vFi9W

Ами не знам колега, тук е добре да се изкажат другите които са ползвали такива масла с дизели или знаят повече по темата.
Последна промяна zaharia на 03 Ное 2017, 20:24, променена общо 2 пъти

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Ное 2017, 20:08

Аз пак смених маслото в дарукар, доволен съм, тамън паркирах пред сервиза и ми светна на борда,че трябва да долея един литър, това е след изминати 11 100км. от тях около 4000-5000км. са извънградско.
Този път обаче като се прибрах вкъщи и го проверих ми се стори не толкова бистро колкото миналия път.
При предишната смяна близо 1000км. в началото маслото седеше доста светло все едно е в бензинов мотор.
Този път обаче явно не са го изчакали да се източи хубаво...
Колега zaharia, кое е най-добро от нископепелните масла пълна синтетика за коли с ДПФ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Я.Велинов » 03 Ное 2017, 20:18

vld написа:Аз пак смених маслото в дарукар.....

Колко пари ти излезна смяната там? И какво масло ти сипаха?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61