Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Разход на нашите автомобили
CrazyElement написа:castelo написа:Taruno написа:castelo написа:втори път до морето с 140 км и пак 9.4 разход
Колега със 140 на автопилот 9.4 е някакъв абсурд нещо не ти е наред с колата, та колегите с бензиновите им харчат по толкова
А дали е възможно да е такъв разхода поради това че гумите ми са 245/45/18 а ги дават че трябва да са на 40.В калкулатора за гуми пише че са несъвместими и Показание на скоростомера при движение на автомобила със скорост 100 км/ч: 96 км/ч ?а това дали дава отражение на изминатите км незнам ?
Колега лесно се проверява , виж скритото меню колко градуса ти държи колата , ако си загрява до 90, термостатите отпадат , после направи една най-обикновенна диагностика да ти кажат как са дюзи , дебитомер и ламбда сонда , реално проблема , ще е някъде в тях , защото то просто няма от какво друго да гори чак толкова много освен , ако нямаш някакъв "РЕМАП"
Е добре де, каква е тази ламбда сонда при дизела???
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Добре де, аз защо нямам такава сонда или е защото ми е EU3?
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
netmurder написа:Добре де, аз защо нямам такава сонда или е защото ми е EU3?
защото нямаш дпф
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
adovet написа:netmurder написа:Добре де, аз защо нямам такава сонда или е защото ми е EU3?
защото нямаш дпф
Ммм аз също нямам ДПФ и си ми седят ламбдите мисля , са 2 сензора е то реално този Oxygen е един ама са си там закачени са има преди ДПФ отгоре ако не се лъжа е една долу след него. Ако не си ги видял , значи някой ги е махнал и ти дига разхода от там
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
CrazyElement написа:adovet написа:netmurder написа:Добре де, аз защо нямам такава сонда или е защото ми е EU3?
защото нямаш дпф
Ммм аз също нямам ДПФ и си ми седят ламбдите мисля , са 2 сензора е то реално този Oxygen е един ама са си там закачени са има преди ДПФ отгоре ако не се лъжа е една долу след него. Ако не си ги видял , значи някой ги е махнал и ти дига разхода от там
На колегата май фабрично си му е без дпф
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Taruno написа:CrazyElement написа:adovet написа:netmurder написа:Добре де, аз защо нямам такава сонда или е защото ми е EU3?
защото нямаш дпф
Toчно така
- CrazyElement
- ентусиаст
-
adovet написа:Taruno написа:CrazyElement написа:adovet написа:netmurder написа:Добре де, аз защо нямам такава сонда или е защото ми е EU3?
защото нямаш дпф
Toчно така
Аа това не знаех, иначе и аз вчера пуснах 1 темпомат на видимо равен път с 135 и моментния ми разход беше малко преди 8

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега на 135 8 на сто не е от нафтата и ти го обещавам това ти си мисли каквото искаш.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Taruno написа:Колега на 135 8 на сто не е от нафтата и ти го обещавам това ти си мисли каквото искаш.
Аз ти казвам моментен разход, то ясно , че средния няма да е 8/100 , ама като цяло нафтата е зле и дига разхода с около литър , то и после на 110 моментния ми беше малко над 4 ама това е друга тема , просто исках да кажа , че нафтата ни не е качествена и това е факт , който е карал на запад може да го потвърди

ПП: Конкретно моя кошник съм го проверявал преди има няма 2 седмици , дебитомер,ламбдни и дюзите ги дадох за чистене + стенд и бяха без грешка, просто забелязвам ,че колата до едно положение е доста икономична и от там нагоре става леко ламя

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
andy написа:Ето. Номер 1.
http://realoem.com/bmw/enUS/showparts?i ... Id=18_0672
А на тази ламбда сонда дали функцията и е да следи образуването на оптимална горивна смес, както при бензиновите или е само за екология и функцията на ДПФ-а?
Аз миналата седмица ходих до морето по магистралата като на отиване съм карал 130-140 и ми даде разход 6,4-6,5. На връщане имаше доста движение и човек като влезе в лявата лента и разни идиоти вземат да те натискат, а дясната лента е пълна, вече няма прибиране вдясно. Та ща не ща се принудих да карам със 170-180 км/ч с кикдауни тук там и разхода не отиде над 7 средно. Очаквах над 140 да скочи драстично, но останах приятно изненадан. Реално на връщане ми е изгорила към 7,5/100 средно, което си е добре като знам как карах 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
badsharki написа:andy написа:Ето. Номер 1.
http://realoem.com/bmw/enUS/showparts?i ... Id=18_0672
А на тази ламбда сонда дали функцията и е да следи образуването на оптимална горивна смес, както при бензиновите или е само за екология и функцията на ДПФ-а?
Следи сместа

2500d уж чип. Пълно-пълно една и съща колонка, около 50-55км градско другото вън, каране с повечето ограничения без много изпреварвания.

Същото 525 с чип при мен до морето и обратно около 700км, от които 50 градско - 7.5-8/100
Така че закривайте темата, при различни крака и една и съща кола да караме пак може да има 2л разлика