DPF

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Re: DPF

Мнение от SDLS » 23 Сеп 2014, 23:00

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 24 Сеп 2014, 8:08

Alexander44 написа:Колеги, от известно време ми прави впечатление че ауспусите започнаха да се зацапват черно и да мирише леко лютиво. Нямам светнала грешка за DPF или някакъв друг проблем, но се чудя дали не е започнал да се задръства филтъра и да не регенерира изобщо.
Ако някой има мнение по въпроса моля да сподели, че ако има проблем да му обърна внимание на време?

п.с. След като я купих сигурно повече от 10 000 км ауспусите си бяха като нови нямаше и следа от черно.

Закачи я с DIS и виж последно регенериране кога е било.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 24 Сеп 2014, 8:11

Колегата по горе добре ти е казал - рязане :mhihi: . Мойта вчера я засякох от как махнах дпф и с около 1 литър ми е на долу разхода :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 30 Сеп 2014, 12:04

MadChicken написа:Моя DPF и ремапа ги правих в Пловдив при Madness. В Бургас не ми е известно да има някой, който да го направи добре.
имам колега с които работя в Бургас и ще може да свършим работа качествено! Искам да направя обаче една забележка към всички с вече махнат софтуерно ДПФ,когато е направен както трябва в ЕКУ-то няма грешки свързани с него,ако имате такива след вече премахнат ДПФ значи не е много добре работата и са ви го махали с някоя кракната програма :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530XD

Мнение от stefan3232 » 30 Сеп 2014, 18:06

Сега да попитам изпразвам си фитъра махам всичко и каталозатора и слагам тръба ама сондите остават изван тръбата какво ще стане имали проблрм ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 525dА

Мнение от nov77 » 01 Окт 2014, 6:38

Колега кажи къде да отида в Бургас да го махна тоя ДПФ. Може на ЛС да не правим реклама тука. Благодаря.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 01 Окт 2014, 12:02

zavisi koi pravi softuera,za men nqma problem i da gi nqma dat4icite,posle shte gi mahnem ot softuera :)

P.s zashto ne mi raboti kredora na foruma :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 04 Окт 2014, 17:20

И само да попитам къде е проблема дори и да има грешка свързана с дпф-а след махането му ... нещо няма да върви колата или ... защото са ми попадали коли правени примерно при Тони от варна със грешки след махане на ДПФ и колите вървяха като истребители нито пушеха нито нищо ...
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 06 Окт 2014, 21:40

Аз също ще го махам доста високи стойности на налягане показва и е задръстен отзад мерише яко на кисело лютиво колата е 535D според вас ще по бягва ли повече интересува ме звука промения ли се :dummy:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Окт 2014, 8:35

axel.folu написа:Аз също ще го махам доста високи стойности на налягане показва и е задръстен отзад мерише яко на кисело лютиво колата е 535D според вас ще по бягва ли повече интересува ме звука промения ли се :dummy:

Колега нали ти казах какво ще стане. В твоя случай ако не го махнеш скоро ще трябва да махаш и двигателя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от axel.folu » 07 Окт 2014, 11:41

adovet написа:
axel.folu написа:Аз също ще го махам доста високи стойности на налягане показва и е задръстен отзад мерише яко на кисело лютиво колата е 535D според вас ще по бягва ли повече интересува ме звука промения ли се :dummy:

Колега нали ти казах какво ще стане. В твоя случай ако не го махнеш скоро ще трябва да махаш и двигателя :mhihi:

Определно ще го махна :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530 d Auto '04

Мнение от zdravko555 » 07 Окт 2014, 14:58

И аз ще съм скоро в отбора на премахнатити дпф-и.
Гледам наскоро излиза грешка 480А и налягането в този момент е било 116-118 мбара - това е точно по темата нали.
Как е редно да се прави първо се реже после се пипа компа или?
Препоръчайте къде да ходя да махат тая запушалка.

Решил съм да не го мъча с чистене а направо долу.
Обаче се чудя как да стане работата дали да го кормя да остане празен и да дрънчи или да му пробия отвор през цяло, така че да не пречи на газовете да минават и няма да дрънчи. Колко да е голям отвора и дали само един или няколко, в същност може да вкарам една тръба в отвора и заваря фланци в двата края, по този начин няма да се разпада филтърния елемент.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 07 Окт 2014, 19:02

Надявам се от снимките да ти стане ясно как се прави.
Издънваш ДПФ-а и го връщаш празен.Добре е онази кривка с меката свръзка да се смени-има ги оригинални за модела.
Това не е бензин.Няма да звънти нищо после,но звука става един по-боботещ и при ускорение се чува едно много приятно гъргорене с увеличаване на оборотите.В никакъв случай не е смешния звук на издънен катализатор при бензин.След това следва софтуерна елиминация на ДПФ-а и ремапче :mhihi:

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от axel.folu » 07 Окт 2014, 19:10

zdravko555 написа:И аз ще съм скоро в отбора на премахнатити дпф-и.
Гледам наскоро излиза грешка 480А и налягането в този момент е било 116-118 мбара - това е точно по темата нали.
Как е редно да се прави първо се реже после се пипа компа или?
Препоръчайте къде да ходя да махат тая запушалка.

Решил съм да не го мъча с чистене а направо долу.
Обаче се чудя как да стане работата дали да го кормя да остане празен и да дрънчи или да му пробия отвор през цяло, така че да не пречи на газовете да минават и няма да дрънчи. Колко да е голям отвора и дали само един или няколко, в същност може да вкарам една тръба в отвора и заваря фланци в двата края, по този начин няма да се разпада филтърния елемент.

До колкото знам трябва първо компа после тая зган.
- Защото изпада в авариен режим и нали се сещаш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Окт 2014, 19:12

Точно обратното

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61