Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Армеец или Алианц за Каско?
Аз го направих преди две седмици, ожулване преден ляв калник и жулната броня отзад дясно благодарение на жена ми покриха всичко без въпроси. Уточнение е, че съм през брокер и човека ми се занимава с подаването на документите и т. Н.
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
a1n написа:Колеги, някой който е на Армеец, събирал ли е малки щети и после да ги заяви наведнъж и изплащат ли му ги нормално имал ли е проблем? Има ли някакви последствия от това в бъдеще, смисал ускъпява ли му се застраховката и някакви други такива вратички за непознатите?
Ако нямаш завеждана щета ползваш мисля 5% отстъпка от следващото каско..
- Cеco 530i
- Потребител
-
- Кара: BMW 530i 272
- Мечтае да кара: ?
- Детайли за колата: BMW 530i 272 hp 2009 г.
Няколко години подред гражданска и каско сключвам в Армеец.За всяка драскотина която се появи по колата съм завеждал щета, а случай да откажат не е имало.Щетите се отстраняваха в техен доверен сервиз.Така предпочитам за да не се получи, че ремонта надвишава изплатената сума.
Cеco 530i написа:Няколко години подред гражданска и каско сключвам в Армеец.За всяка драскотина която се появи по колата съм завеждал щета, а случай да откажат не е имало.Щетите се отстраняваха в техен доверен сервиз.Така предпочитам за да не се получи, че ремонта надвишава изплатената сума.
Колеги, дайте съвет как процедирате като искате да заведете щети, че на мен ще ми е за първи път при Армеец. Викате ли мобилната група или отивате до офис (аз съм близо до централният им). Става въпрос отзад някои ме е съдрал, плюс аз я закачих също (задна лява до ауспуха), опред на долната броня също има следи от камъчета и малки драскотини от треви и подобни като сам ходил Off-road

- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Отиваш директно в техния офис и им обясняваш както са си нещата, няма смисъл да си ги съчиняваш, щом имаш каско ще ти ги признаят. Аз така правя и никога не съм имал проблеми с Армеец. 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Дидо85 написа:Отиваш директно в техния офис и им обясняваш както са си нещата, няма смисъл да си ги съчиняваш, щом имаш каско ще ти ги признаят. Аз така правя и никога не съм имал проблеми с Армеец.
Може да се спори малко за това. От доста години съм при тях с две коли и недвижимо имущество, но напоследък са започнали да гледат много и да се вталясват, особено центъра в Люлин. Сега го изместиха до Техномаркет. Опитаха се да ми откажат щета защото пораженията били от различни събития и на различни места и трябвало да ги заведа в две отделни заявления за щета. Писах възражение по отказа и от централния офис ми го уважиха. Но принципа при завеждане на щета е да са до 3ри елемента (иначе искат бележка от полицията) и елементите да са свързани, да е възможно щетата да е от едно събитие. Иначе трябва да се завежда като нова щета или поне да се опише в същата като отделно събитие.
Мен ми писаха щетата за "средна" въпреки че е лека (драскотина около 3-4 см не много дълбока) и не ми постави хиксче за боя щото на снимките била "надраскана" а няма нищо такова, сега какво ще трябва да доплащам за боя ли? Някой имал ли е подобен случей?
Какво значи да доплащаш? Да не би да си откарваш колата в техен "доверен" сервиз. Аз не би си дал колата на тези мърлячи, само на мой бояджия я карам и взимам експертна оценка или по фактури. Щом е средна и без боя ще ти платят 2-30лв за "изчукване" и това е.
Пусни жалба, ако на снимките не се вижда същата драскотина, в такъв случай би трябвало да покрият процент от боята, аз за мн малки не се занимавам, но един път в една друга компания ми направиха проблем, като си закачих бронята на бордюр и ми отказаха, вярвай ми след 1 седмица описах всяка точка по колата и ми платиха 2 пъти премията на каското и никога не се върнах при тях за каско
Застрахователите са пълни цигани ако посикат, но аз лично от армеец съм доволен много!
Пусни жалба, ако на снимките не се вижда същата драскотина, в такъв случай би трябвало да покрият процент от боята, аз за мн малки не се занимавам, но един път в една друга компания ми направиха проблем, като си закачих бронята на бордюр и ми отказаха, вярвай ми след 1 седмица описах всяка точка по колата и ми платиха 2 пъти премията на каското и никога не се върнах при тях за каско

Застрахователите са пълни цигани ако посикат, но аз лично от армеец съм доволен много!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
iceblast написа:Какво значи да доплащаш? Да не би да си откарваш колата в техен "доверен" сервиз. Аз не би си дал колата на тези мърлячи, само на мой бояджия я карам и взимам експертна оценка или по фактури. Щом е средна и без боя ще ти платят 2-30лв за "изчукване" и това е.
Пусни жалба, ако на снимките не се вижда същата драскотина, в такъв случай би трябвало да покрият процент от боята, аз за мн малки не се занимавам, но един път в една друга компания ми направиха проблем, като си закачих бронята на бордюр и ми отказаха, вярвай ми след 1 седмица описах всяка точка по колата и ми платиха 2 пъти премията на каското и никога не се върнах при тях за каско![]()
От приятел застраховател в Армеец разбрах, че най добрият вариант е да се пише доверен сервиз, защото по експертна оценка плащат много по-малко. Но и аз предпочитам по експертна оценка и отремонтиране при мои хора. Едиствено когато се подменят детайли май е добре в доверен сервиз, защото по експертна оценка ме цакаха с изплатени около 400 лв. за счупен фар на Е70 и то при връщане на стария. Всички знаем колко струва един нов фар и какъв може да се вземе за 400 лв. Друг е въпроса, че и в сервиза сигурно ще ми сложат някакъв втора употреба.
Естествено.
При "доверен" сервиз ти плащат "повече" защото правят измами. Сервизът им фактурира доста повече, с цел да го пишат като разход, ако едно боядисване в серивза Х струва 100лв., то фактурата към застрахвоателя ще е 150лв., примерно.
На мен по експертна оценка за драскотина на врата ми платиха 190лв., аз 3 пъти ще я оправя за тези пари
При "доверен" сервиз ти плащат "повече" защото правят измами. Сервизът им фактурира доста повече, с цел да го пишат като разход, ако едно боядисване в серивза Х струва 100лв., то фактурата към застрахвоателя ще е 150лв., примерно.
На мен по експертна оценка за драскотина на врата ми платиха 190лв., аз 3 пъти ще я оправя за тези пари

- Taruno
- старши ентусиаст
-
АРМЕЕЦ твърдо НЕ колеги, пред седмица получих ОТКАЗ за кражбата, причината е абсурдна и просто протакват нещата сега ще се съдим, след много търсене на информация намерих, че на 60% от крадените коли над 20000 лв. биват отказани в Армеец и се изисква поне жалба ако не съдебни действия и причините варират, за съжаление не съм готов да споделя пълната информация, но в момента ми отказват за нещо, за което аз имам два различни документа свързани със делото в РПУ Несебър(т.е. Армеец не са си направили труда да ги проверят), които казват 1000% обратното на причината им за Отказ.
Според брокера ми единствените качествени застрахователи в момента са Алианц, Уника и ДЗИ като той ми показа документи да разгледам колко отказа има в различните фирми, едно знам АРМЕЕЦ никога вече. Минаха 5 месеца и накрая ми отказаха с параграф необоснован и несериозен текс общо 170 думи. Впрегнал съм адвокати по случая и ще съобщя развитието.
Според брокера ми единствените качествени застрахователи в момента са Алианц, Уника и ДЗИ като той ми показа документи да разгледам колко отказа има в различните фирми, едно знам АРМЕЕЦ никога вече. Минаха 5 месеца и накрая ми отказаха с параграф необоснован и несериозен текс общо 170 думи. Впрегнал съм адвокати по случая и ще съобщя развитието.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Taruno написа:АРМЕЕЦ твърдо НЕ колеги, пред седмица получих ОТКАЗ за кражбата, причината е абсурдна и просто протакват нещата сега ще се съдим, след много търсене на информация намерих, че на 60% от крадените коли над 20000 лв. биват отказани в Армеец и се изисква поне жалба ако не съдебни действия и причините варират, за съжаление не съм готов да споделя пълната информация, но в момента ми отказват за нещо, за което аз имам два различни документа свързани със делото в РПУ Несебър(т.е. Армеец не са си направили труда да ги проверят), които казват 1000% обратното на причината им за Отказ.
Каква е причината?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Били прочели ключовете, единия бил ползван на 21.07 а другия на 1.07, а колата я крадат на 11.08 на морето. ТОВА е ВСИЧКО
Обаче РПУ Несебър четоха ключа също на 14.08 и си излезе, че е ползван в нощта на кражбата, и освен това вие знаете че на 18.07 изпратих торк конвертора към Германия и имам документ за това т.е. колата НЯМА как да е ползвана на 21.07
тъй като беше със свалена скоростна кутия И акумулатор до 07.08 и на 08.08 си я взех ( от сервиза дадоха бележки, имам фактури от СПИИДИ за изпращането и получаването) и така колеги, мутрите са си мутри ще се опитат да те н****т винаги.
Сега обжалвам това решение с прикрепени тези документи, а отделно исках информация дали са четени моите ключове, в който и да е сервиз ОТОРИЗИРАН от БМВ със съдебна заповед и познайте няма такова нещо, нито един от ключовете не е четен след 14.08 (когато РПУ Несебър го четоха)
Ако искате още куриози ВТОРИЯ ключ, за който те твърдят, че е ползван на 01.07 всъщност седеше вкъщи като резервен и не е ползван от май месец
Обаче РПУ Несебър четоха ключа също на 14.08 и си излезе, че е ползван в нощта на кражбата, и освен това вие знаете че на 18.07 изпратих торк конвертора към Германия и имам документ за това т.е. колата НЯМА как да е ползвана на 21.07

Сега обжалвам това решение с прикрепени тези документи, а отделно исках информация дали са четени моите ключове, в който и да е сервиз ОТОРИЗИРАН от БМВ със съдебна заповед и познайте няма такова нещо, нито един от ключовете не е четен след 14.08 (когато РПУ Несебър го четоха)
Ако искате още куриози ВТОРИЯ ключ, за който те твърдят, че е ползван на 01.07 всъщност седеше вкъщи като резервен и не е ползван от май месец

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Taruno написа:Били прочели ключовете, единия бил ползван на 21.07 а другия на 1.07, а колата я крадат на 11.08 на морето. ТОВА е ВСИЧКО
Обаче РПУ Несебър четоха ключа също на 14.08 и си излезе, че е ползван в нощта на кражбата, и освен това вие знаете че на 18.07 изпратих торк конвертора към Германия и имам документ за това т.е. колата НЯМА как да е ползвана на 21.07тъй като беше със свалена скоростна кутия И акумулатор до 07.08 и на 08.08 си я взех ( от сервиза дадоха бележки, имам фактури от СПИИДИ за изпращането и получаването) и така колеги, мутрите са си мутри ще се опитат да те н****т винаги.
И аз ги съдя, март 2014г., е първото заседание. Причината поради която отказаха да платят е абсурдна, и подобна на твоята. Имам възможност да ги съдя и да почакам и мисля да ги гоня до последно.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Еми бащата и чичото на жена ми са адвокати, при мен също самото съдене е лесна работа ама съм без кола(в момента бръмча с един МЛ270CDI дето се опитва да ми изгори и дрехите от гърба
) но все пак се надявам на жалбата да мине тъй като съм им предоставил неопровержими доказателства за тъпата им ЛЪЖА, и ако се влезе в съд ще вклщчим и опит за измама към делото.