Придърпване на 535D

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60

Re: Придърпване на 535D

Мнение от :Georgi: » 28 Окт 2013, 1:11

Здравейте!
И аз съм с Е60 530d 218коня . При мен оборотите играят в движение и на празен ход, като някой път на празен ход колата започва и леко да тресе. Когато я запаля и е студена първите 2 минути оборотите не играят. Когато превключвам от D на R или обратното 1-2секунди по-късно се чува едно метално чукване, все едно се удрят 2 железа, но нищо не се усеща. Маслото на скоростите е сменено и никва промяна. Смених дебитомера и единствената промяна беше, че започна да държи оборотите неподвижни за 2-3мин когато я запаля и още е студена колата. Единствената грешка, която излиза като се закачи колата е за някъв IBS модул за акумулатора. Има ли вариант да трябва да се чисти DPF или ще да е тоя торк?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 28 Окт 2013, 9:07

Когато превключвам от D на R или обратното 1-2секунди по-късно се чува едно метално чукване, все едно се удрят 2 железа, но нищо не се усеща. Маслото на скоростите е сменено и никва промяна.

Ако и при изкачване на наклон се чуди автомата (има писано подробно теми) имаш и за смяна "торк".Обикновено ако е хванат в началото със смяна на масло нещата се оправят за едно 10 000 км (споделено от колеги във форума) и после пак отиваш на смяна на "торк".

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 28 Окт 2013, 10:33

:Georgi: написа:Здравейте!
И аз съм с Е60 530d 218коня . При мен оборотите играят в движение и на празен ход, като някой път на празен ход колата започва и леко да тресе. Когато я запаля и е студена първите 2 минути оборотите не играят. Когато превключвам от D на R или обратното 1-2секунди по-късно се чува едно метално чукване, все едно се удрят 2 железа, но нищо не се усеща. Маслото на скоростите е сменено и никва промяна. Смених дебитомера и единствената промяна беше, че започна да държи оборотите неподвижни за 2-3мин когато я запаля и още е студена колата. Единствената грешка, която излиза като се закачи колата е за някъв IBS модул за акумулатора. Има ли вариант да трябва да се чисти DPF или ще да е тоя торк?

Торка е!. Внимавай с тресенето, защото ако засили от повредата на Торка може да доведе до механична повреда от която да ти изтече маслото на скоростите и тогава става много лошо. Аз имам същия проблем и все още не съм го отстранил за съжаление. :(
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60

Мнение от :Georgi: » 28 Окт 2013, 23:07

Благодаря за отговорите!
Колко време може да се кара така? :|
Рециклирането достатъчно добро решение ли е или нов?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 29 Окт 2013, 8:55

viewtopic.php?f=116&t=336654&hilit=%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BA

Ако си стигнал до метален стържещ звук вече си в опасната зона ако не 10000 км може да изкара с леко придърпване

Потребител
Аватар

Мнение от xyan » 06 Ное 2013, 20:04

Мненията са много и не ги прочетох всичките, и се извинявам, ако се повтарям.
При мен имаше придърпване при подаване на малко газ в движение. И оборотите, както казахте играят нагоре надолу като при лада. Прочетох много теми и разбрах, че автоматика запомня начина ти на каране и за да изчезна трябва да се рестартира. Това става като включите на контакт (ако сте с бутон слагате ключа и натискате бутона за палене без спирачка- двигателя не трябва да е запален) веднага след това трябва да задържите педала на газ до дупка (когато е до дупка има още малко ) за 30 секунди. При някои има прищракване при мен нямаше. Проблема изчезна.
Ако не стане от първият път пробвайте няколко пъти :)

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 16 Мар 2014, 13:05

toncho83 написа:...имаш и за смяна "торк". Обикновено ако е хванат в началото, със смяна на масло нещата се оправят за едно 10 000 км (споделено от колеги във форума) и после пак отиваш на смяна на "торк".
Не е вярно!!!!!!!!!!
При мен 20'000+км и няма проблем, "да чукна на дърво"!!!
ПП. Разбира се, говоря без този метален звук.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 17 Мар 2014, 9:05

ICE написа:
toncho83 написа:...имаш и за смяна "торк". Обикновено ако е хванат в началото, със смяна на масло нещата се оправят за едно 10 000 км (споделено от колеги във форума) и после пак отиваш на смяна на "торк".
Не е вярно!!!!!!!!!!

Кое не е вярно,не разбрах?Имаш придърпването от 20 000 км ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 17 Мар 2014, 12:53

toncho83 написа:
ICE написа:
Не е вярно!!!!!!!!!!

Колегата има в предвид че е сменил само маслото в скоростната кутия и вече 20'000км си кара без проблем... при положение, че най-вероятно е имал симптоми за торк-а.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 17 Мар 2014, 18:46

Има разлика между симпотоми за намаляло масло и тези за торка, при едното освен лекото придърпване на определени обороти им и притрисане при опит за разко подаване на газ и т.н. и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 17 Мар 2014, 19:59

Taruno написа:Има разлика между симпотоми за намаляло масло и тези за торка, при едното освен лекото придърпване на определени обороти им и притрисане при опит за разко подаване на газ и т.н. и т.н.

плюс при включване на задна ритва по-рязко. това е първия симптом за намаляло масло, преди всички други.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 18 Мар 2014, 1:03

netmurder написа:
toncho83 написа:
ICE написа:
Не е вярно!!!!!!!!!!
Колегата има в предвид че е сменил само маслото в скоростната кутия и вече 20'000км си кара без проблем... при положение, че най-вероятно е имал симптоми за торк-а.
Toчно!!! :yes:
Последна промяна ICE на 18 Мар 2014, 1:05, променена общо 1 път

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 18 Мар 2014, 1:04

da6ip написа:
Taruno написа:Има разлика между симпотоми за намаляло масло и тези за торка, при едното освен лекото придърпване на определени обороти им и притрисане при опит за разко подаване на газ и т.н. и т.н.
плюс при включване на задна ритва по-рязко. това е първия симптом за намаляло масло, преди всички други.
Ритането на задна може и да е от тампон на мотора. :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 18 Мар 2014, 6:23

ICE написа:
da6ip написа:
Ритането на задна може и да е от тампон на мотора. :smoke:

Принципно може. В моя конкретен случай беше от маслото на скоростите - беше протекъл картера и беше изтекъл около литър. Но при движение напред още нямаше никакви симптоми. А двата тампона на двигателя са сменени преди 20 хил. км. Та ритането (леко ритане все пак) на задна изчезна след смяната или по-точно от самото допълване, понеже то и старото масло беше на 60 хил. км. и съответно доста добро, меко казано.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toncho83 » 18 Мар 2014, 9:44

Стана много объркано :dunno:
Аз същност изказах предположение за колегата "Georgi" и точните ми думи бяха:Ако и при изкачване на наклон се чуди автомата (има писано подробно теми) имаш и за смяна "торк"....После ми беше цитирано и изрязано само:...имаш и за смяна "торк".
Маслото каза,че го е сменил и няма промяна... и така кръга се стеснява.Особено и ако колата е над 200 000км. и както съм написал и в тази тема и в др. за "торка" (как да се тества най-лесно) всичко клони натам.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61