Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
MadChicken написа:http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html
Мерси колега
А за екотаксата на 530Д 2003-2005та някои може ли да каже колко горе долу струва ?
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
200-240лв
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Trixster написа:200-240лв
сигурен ли си , питам понеже ми казаха че била около 1000
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
cocosas написа:Trixster написа:200-240лв
сигурен ли си , питам понеже ми казаха че била около 1000
ето какво намерих:
Във връзка с промените в цените на екотаксите, считано от 10.12.2012 година само три фирми са получили лиценз изваждане на сертификат за платена екотакса. Естествено цените вече са фиксирани и няма как да намерите екотакса за 30 лв. както преди.
Новите фиксирани цени са: 240 лв за МПС над 10 години, 230 лв за МПС до 5 години и 180 за нов автомобил.
- Dixi90
- Потребител
-
- Кара: VW Golf 1.9 TDI
- Мечтае да кара: BMW e60 535d M-sport
Колеги, здравейте, какво ви е мнението за тази кола: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11376637198216633&f1=details&slink=3ru3nf
"Най-красивото е невидимо за очите, то не може да бъде видяно, нито докоснато... то се усеща със сърцето!" Когато става дума за коли, моето сърце бие така силно само за БМВ 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Dixi90 написа:Колеги, здравейте, какво ви е мнението за тази кола: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11376637198216633&f1=details&slink=3ru3nf
На снимките изглежда добре...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Колеги проверих по вин кода и изписва, че имам блутот в колата, обаче от навигацията като искам да си активирам блутота не иска да се активира. Цикам копчето и си седи без да се активира. От какво може да е това?
- Dixi90
- Потребител
-
Здравейте колеги, понеже в понеделник ще ходя да гледам за е60-ка и искам да знам колко пари, горе-долу, да нося в себе си. Интересува ме, когато взимаш кола на лизинг, има ли някакви други разходи освен първоначалната вноска? Например заплащам ли си лизинговите ноемра, каско и така на татък. Благодаря предварително 

"Най-красивото е невидимо за очите, то не може да бъде видяно, нито докоснато... то се усеща със сърцето!" Когато става дума за коли, моето сърце бие така силно само за БМВ 

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Според мен му е откачена оптиката. Причината за това е най-вероятно, защото е дал фира...
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
Dixi90 написа:Колеги, здравейте, какво ви е мнението за тази кола: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11376637198216633&f1=details&slink=3ru3nf
За мен е странно колата да е "нов внос" и да е с регистрация. Автомобили, карани в България, се търсят по-малко / особено дизел / в сравнение с тези без регистрация. А в случая търговец продава колата и поне според мен тази комбинация "нов внос - с регистрация" е малко странна. Лично аз никога не бих си купил дизел, каран в България, освен ако не е от познат за когото знам, че е поддържал колата както трябва и с качествени части. Всякакви рециклирания на турбо, дюзи, премахване на катализатори, използване на части втора употреба и други подобни са неща, които не се случват в Западна Европа. Има един търговски трик, който понякога се прилага, за да бъде залъган клиента - купува се кола от България в плачевно състояние, изправя се колкото да може да се продаде, пререгистрира се отново и на клиента се показва, че регистрацията е от преди седмица, т.е. внесъл съм я преди две седмици, вчера я регистрирах. А иначе колата е карана тук години наред. Бих внимавал с тази.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Колеги изписва ми това съобщение под опцията за активация на блутота. please switch on bluetooth in the vehicle, to pair a new phone or to connect a phone previously paired to the vehicle. Това значи ли, че трябва да се включи телефона и така да заработи системата? Защото ми липсва телефона.
Значи, че трябва да си включиш блутуут-а на телефона и да включиш блутуут-а на колата и след потвърждаващ код, колата и личният ти мобилен телефон се намират и комуникират
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Dixi90 написа:Здравейте колеги, понеже в понеделник ще ходя да гледам за е60-ка и искам да знам колко пари, горе-долу, да нося в себе си. Интересува ме, когато взимаш кола на лизинг, има ли някакви други разходи освен първоначалната вноска? Например заплащам ли си лизинговите ноемра, каско и така на татък. Благодаря предварително
До момента до който си платиш и последната вноска, автомобила е собственост на лизингодателя. Ти си лизингополучател и ще придобиеш собственост върху автомобила, след като платиш всички вноски по цената на автомобила и лихвите за това в определения период и дата на плащане. Лизингодателя, винаги с договора те задължава да си платиш ДКН, такси по регистрация, каско, данъци, ГО и всякакви други неща свързани с разходи по този автомобил. Дори при изравнителната вноска, се плаща и лихва за закъсняло постъпване на вноските в неговата сметка. Но всичко това, го има в договора и там се определя реда му.
Вариантите са два:
- Включване на тези разходи в олихвяването, което става доста високо клиента не се съглася на покупка.
- Ниско олихвяване и посочване на клиента в договора с клаузи да поеме всички съпътстващи разходи по автомобила.
Що се отнася до застрахователя, обслужващия и консумативите, то периода на извършването им, марката сервиза и мястото къдети ще се правят пак и се посочват от лизингодателя. Все пек собственика, трябва да се грижи за вещта която е дал под наем на клиент, който ще я придобие в бъдещо време.
- Dixi90
- Потребител
-
atanasov_aa написа:Dixi90 написа:Здравейте колеги, понеже в понеделник ще ходя да гледам за е60-ка и искам да знам колко пари, горе-долу, да нося в себе си. Интересува ме, когато взимаш кола на лизинг, има ли някакви други разходи освен първоначалната вноска? Например заплащам ли си лизинговите ноемра, каско и така на татък. Благодаря предварително
До момента до който си платиш и последната вноска, автомобила е собственост на лизингодателя. Ти си лизингополучател и ще придобиеш собственост върху автомобила, след като платиш всички вноски по цената на автомобила и лихвите за това в определения период и дата на плащане. Лизингодателя, винаги с договора те задължава да си платиш ДКН, такси по регистрация, каско, данъци, ГО и всякакви други неща свързани с разходи по този автомобил. Дори при изравнителната вноска, се плаща и лихва за закъсняло постъпване на вноските в неговата сметка. Но всичко това, го има в договора и там се определя реда му.
Вариантите са два:
- Включване на тези разходи в олихвяването, което става доста високо клиента не се съглася на покупка.
- Ниско олихвяване и посочване на клиента в договора с клаузи да поеме всички съпътстващи разходи по автомобила.
Що се отнася до застрахователя, обслужващия и консумативите, то периода на извършването им, марката сервиза и мястото къдети ще се правят пак и се посочват от лизингодателя. Все пек собственика, трябва да се грижи за вещта която е дал под наем на клиент, който ще я придобие в бъдещо време.
Благодаря ти за бързия отговор. Ако правилно съм разбрал, когато взимам кола на лизинг, в деня на подписването на договора, си заплащам само първоначалната вноска, а всички други разходи, като изключим месечните вноски, се заплащат след като изплатя и последната вноска и придобия собственост върху автомобила? Тоест, утре като ходя за кола не трябва да плащам нищо друго освен първоначалната вноска?

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Вземи си още пари със себе си. Щото, лизингодателя може да те задължи да му платиш някой неща веднага. Той ги плаща и ги префактурира на теб. А ГО-то, каското и консумативите /които сте се разбрали да се сменят след продажбата/, може да поиска веднага да се платят. Най-добре, ще е предварително тези неща да ги уточниш с лизинговата компания или с продавача, който работи с тази компания. Плащанията са периодични и стават в определен срок от време, след като лизингодателя е поел разхода. Обикновено след извършване на текущия разход, се определя срок за плащане към лизинговата компания. Всеки договор и всяка компания, си има правила. За това тези неща, се уточняват при подписването на договора.