Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: AMG 560SEC WB 1990
Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от VIKING_WARRIOR » 11 Май 2015, 22:43

andy написа:това след близо 800км каране. Малко късно се усетих за снимка, та затова добавете и темпоралните км. Средната е 103км/ч.
IMAG1390.jpg

70.9л/1119.4км=6.33л/100км разход

Не може със "средна скорост 103 км/час" Колега. Множко е.....

Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: AMG 560SEC WB 1990
Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.

Разход на нашите автомобили

Мнение от VIKING_WARRIOR » 11 Май 2015, 22:45

gkostadinoff написа:Колегата VIKING не забравя никога да спомене своята X3 xDrive 2015 TwinPower Turbo 196 к.с... Колега, сигурно хиляди пъти ти е споменавано за хвалбите, но ти си продължаваш. :)

Иначе към колегата Taruno със същия двигател обаче Е90 наблюдавам горе-долу същия разход, като при теб.

Колега Костадинофф за Твое сведение ми е отправян съвет единствено от Администратор Леон един единствен път във връзка със употребата на термин "Нова кола" което явно не се харесва на аудиторията което не разбирам защо е така като аз лично нямам нищо против всеки да си пише за "новата,старата класика" или каквото и да било като притежание все ми е едно и не виждам такива ограничения във правилата на Форума. До колкото знам Ти не си нито Модератор нито Администратор и се вживяваш на такъв в момента.

Колега Костадинофф имаш забележителен селективен подбор имаш на прочит и саркастично-язвително-злобен стил на коментар и цитиране на постове и за Твое сведение никой не се хвали нещо си се объркал. Написано е на чист български модел и разход както е редно за да се знае кой със какви спесификации сравнява и съпоставя. Аз лично не виждам никаква хвалба в това а Ти някаква хвалба да виждаш случайно и къде че не разбрах? Никъде в правилата на Форума не е написано че трябва да имам стара/нова кола за да мога да се включа и да пиша/коментирам както и изобщо че трябва да имам кола. Има колеги тук които нямат никакви коли те какво трябва да правят тогава?!? Съвсем човешко е ако имаш нова придобивка да се похвалиш макар това в случая не е така. Ако и Ти имаше възможността да се оборудваш с нова технология и Ти би бил същият предполагам или Ти не си Човек и всичко Човешко Ти е чуждо? Пожелавам Ти подобна радост на моята и на много други хора които са си купили нови БМВ. А дотогава хвалбите са във Твоето въображение само и единствено май май.... И ако нямаш какво да правиш не се заяждай със всеки тук няма да Ти порастне работата и авторитета толкова ... ;) Не вярвам този Форум да се дели на притежатели на Нови и/или само Стари коли!?! Ако е така е добре да се направи един нов Форум за притежатели на нови коли само , а този да се използва само от употребени втора ръка машини и така всички ще са доволни и никой няма да се засяга и обижда и няма да има такива дребнави подмятания и сарказми. Хайде със здраве! ;)

Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 12 Май 2015, 8:36

VIKING_WARRIOR написа:
gkostadinoff написа:Колегата VIKING не забравя никога да спомене своята X3 xDrive 2015 TwinPower Turbo 196 к.с... Колега, сигурно хиляди пъти ти е споменавано за хвалбите, но ти си продължаваш. :)

Иначе към колегата Taruno със същия двигател обаче Е90 наблюдавам горе-долу същия разход, като при теб.

Колега Костадинофф за Твое сведение ми е отправян съвет единствено от Администратор Леон един единствен път във връзка със употребата на термин "Нова кола" което явно не се харесва на аудиторията което не разбирам защо е така като аз лично нямам нищо против всеки да си пише за "новата,старата класика" или каквото и да било като притежание все ми е едно и не виждам такива ограничения във правилата на Форума. До колкото знам Ти не си нито Модератор нито Администратор и се вживяваш на такъв в момента.

Колега Костадинофф имаш забележителен селективен подбор имаш на прочит и саркастично-язвително-злобен стил на коментар и цитиране на постове и за Твое сведение никой не се хвали нещо си се объркал. Написано е на чист български модел и разход както е редно за да се знае кой със какви спесификации сравнява и съпоставя. Аз лично не виждам никаква хвалба в това а Ти някаква хвалба да виждаш случайно и къде че не разбрах? Никъде в правилата на Форума не е написано че трябва да имам стара/нова кола за да мога да се включа и да пиша/коментирам както и изобщо че трябва да имам кола. Има колеги тук които нямат никакви коли те какво трябва да правят тогава?!? Съвсем човешко е ако имаш нова придобивка да се похвалиш макар това в случая не е така. Ако и Ти имаше възможността да се оборудваш с нова технология и Ти би бил същият предполагам или Ти не си Човек и всичко Човешко Ти е чуждо? Пожелавам Ти подобна радост на моята и на много други хора които са си купили нови БМВ. А дотогава хвалбите са във Твоето въображение само и единствено май май.... И ако нямаш какво да правиш не се заяждай със всеки тук няма да Ти порастне работата и авторитета толкова ... ;) Не вярвам този Форум да се дели на притежатели на Нови и/или само Стари коли!?! Ако е така е добре да се направи един нов Форум за притежатели на нови коли само , а този да се използва само от употребени втора ръка машини и така всички ще са доволни и никой няма да се засяга и обижда и няма да има такива дребнави подмятания и сарказми. Хайде със здраве! ;)

Само не разбрах защо като колата ти е Х3 пишеш в тема за Е60

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 12 Май 2015, 10:08

Заради тези силни опити за :OT: ви давам 3-дена почивка на темата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 28 Май 2015, 14:10

20150528_140756.jpg
Перник, Казанлък, Стара Загора, Перник
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525.3.0
Детайли за колата: 2007.април феислифт

Мнение от NikiGaliche » 11 Юни 2015, 15:30

Момчета колата е 530 525д 2008 автомат,и се кара само в градско при леко така казано натискане при разход на колонка говорим 12-13/100км
много ли е ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 11 Юни 2015, 17:02

Много зависи от градското ти, ако караш по два три км и след това колата изстива и после пак къси маршрути- ДА, ако си въртиш стабилно НЕ и има има писано какво се гледа - на първо място термостати, на второ много други неща.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525.3.0
Детайли за колата: 2007.април феислифт

Мнение от NikiGaliche » 11 Юни 2015, 17:11

Taruno написа:Много зависи от градското ти, ако караш по два три км и след това колата изстива и после пак къси маршрути- ДА, ако си въртиш стабилно НЕ и има има писано какво се гледа - на първо място термостати, на второ много други неща.

благодаря ти но средно въртя около 10 15 в една посока,до работа и толкова обратно, но предполагам че всичко по колата е изрядно поне януари беше :)

Средно по 30 км дневно 15 до работа и 15 обратно :) но живея в малта и е доста топло имам в предвид за темп.на двигателя че се постига по бързо и незнам в краина сметка много ли е този разход

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 12 Юни 2015, 8:21

Перник -се. Константин и Елена - 6,6 с включен клима и пълна кола до горе

Аватар
Кара: Е60 530i LCI
Мечтае да кара: M4

Мнение от Qugo » 12 Юни 2015, 8:58

adovet написа:Перник -се. Константин и Елена - 6,6 с включен клима и пълна кола до горе

:clap:
Имах Е46 320д ръчка 150кс и такъв разход с 4-тити човека и климатик на автопилот по Магистралата беше трудно постижим (120-140)
Да не е оффт

Моята 3.0 бенз, ръчка градско я засякох миналата седмица 12.5/100 км София без клима.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 12 Юни 2015, 9:16

Qugo написа:
adovet написа:Перник -се. Константин и Елена - 6,6 с включен клима и пълна кола до горе

Имах Е46 320д ръчка 150кс и такъв разход с 4-тити човека и климатик на автопилот по Магистралата беше трудно постижим (120-140)
Да не е оффт

Моята 3.0 бенз, ръчка градско я засякох миналата седмица 12.5/100 км София без клима.

Имам приятел с фейсово Е46 150к.с и карахме заедно от Казанлък до София, заредихме и двамата до горе и в софия пак. Мойта беше изхарчила с 650мл. Повече.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 12 Юни 2015, 10:14

Аз пък имам приятел с е46 320d с 6 скорости 2004г. и му дава извънградско 4.5, а с климатик - 4.7, но явно зависи от стила на шофиране :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 12 Юни 2015, 11:27

datchko написа:Аз пък имам приятел с е46 320d с 6 скорости 2004г. и му дава извънградско 4.5, а с климатик - 4.7, но явно зависи от стила на шофиране :)

На моя познат е автомат

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 12 Юни 2015, 18:57

Qugo написа:

Да не е оффт

3.0 дизел с ръчка, при настоящото състояние на магистрала Тракия и скорост на максимално разрешената за всички ограничения, се свали на 6,0 на сто. Разбира се за същото разстояние и същите условия, пак в настоящия период, разхода е бил 6,5, 6,7 и други под 6,8 литра на сто при едни и същи километри и скорост на движение. :) Засичането е правено в рамките на около месец, при многократни пътувания на дълъг път по един и същи маршрут и условия с изминаване на около 700 км за пътуване, като се зарежда само на една бензиностанция. :)
Интересното е, че след всяко пътуване се отчиташе незначително по-малък разход при една и съща скорост и условия на пътуване. Автомобила е управляван от двама водача и разхода не се е различавал при двамата.

П.П. При две от пътуванията в неделя, когато я карах аз в посока към Пловдив, бях изумен от задръстванията в лентата за София. Опашките наистина бяха огромни за София. Интересното е, че и при двете различни дати задръстванията бяха след ПТП, което е предизвикано от не спазване на дистанция и не своевременно изнасяне на пострадалите автомобили. На всичко от горе, най-ме бе яд когато в стеснение участък някой се залепи на 1-2 метра от задната броня. Маса леки сигнали с педала на спирачката имаше, до като започне да стои на безопасна дистанция за мен.

Аватар
Кара: Е60 530i LCI
Мечтае да кара: M4

Мнение от Qugo » 12 Юни 2015, 20:47

Колега не се съобразявай с колите зад теб а с тези пред теб.
Адаки много ме дразнят типове които набиват спирачки без причина а защото просто съм близо до тях. Извинявай но това е адски идиотско, ако някой иска да те удари няма да му попречат два три метра. Ако някой иска да те изпревари понеже бърза не следва да предизвикваш ПТП с безпричинно натискане на спирачката :kuku:

Извинявам се на всички но днес имах един такъв кр...н пред мен изяде много псувни.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61