Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
Re: Разход на нашите автомобили
Вчера карах Хасково София. С малко кагаж аз и сина ми.
С лек наклон посока София обикновен бензин 95. Разход 8

А тук долу на размазаната снимка за 777км от тях 450 са градско и 330 извън градско. Разхода е по борд на колонта не съм го смятъл както горния, но ми се струва реален

С лек наклон посока София обикновен бензин 95. Разход 8

А тук долу на размазаната снимка за 777км от тях 450 са градско и 330 извън градско. Разхода е по борд на колонта не съм го смятъл както горния, но ми се струва реален

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
И аз да кажа моите резултати. Напълнихме до горе. 50 на 50 градско/извънградско изминати 510км. доляхме 36 литра = 7/100. Очаквах да е около 8 и останах приятно изненадан,а по борд показваше 5.8/6.2.
п.с. странно уж резервоара е 70л. а като наляхме показа 73л.
EDIT: колата е Е60 530D 218кс. 2003г.

Последна промяна BorislavB на 11 Май 2015, 13:10, променена общо 2 пъти
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
BorislavB написа:И аз да кажа моите резултати. Напълнихме до горе. 50 на 50 градско/извънградско изминати 510км. доляхме 36 литра = 7/100. Очаквах да е около 8 и останах приятно изненадан,а по борд показваше 5.8/6.2.
И ако кажеш с каква кола си постигнал това ще е супер да знаем за едно икономично БМВ, и само дето не разбрахме бензин ли долива или нафта....

Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
VIKING_WARRIOR написа:BorislavB написа:И аз да кажа моите резултати. Напълнихме до горе. 50 на 50 градско/извънградско изминати 510км. доляхме 36 литра = 7/100. Очаквах да е около 8 и останах приятно изненадан,а по борд показваше 5.8/6.2.
И ако кажеш с каква кола си постигнал това ще е супер да знаем за едно икономично БМВ, и само дето не разбрахме бензин ли долива или нафта....Поздрави.
Най-вероятно е тази кола която е писал че кара 530Д !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
netmurder написа:VIKING_WARRIOR написа:BorislavB написа:И аз да кажа моите резултати. Напълнихме до горе. 50 на 50 градско/извънградско изминати 510км. доляхме 36 литра = 7/100. Очаквах да е около 8 и останах приятно изненадан,а по борд показваше 5.8/6.2.
И ако кажеш с каква кола си постигнал това ще е супер да знаем за едно икономично БМВ, и само дето не разбрахме бензин ли долива или нафта....Поздрави.
Колега аз в този пост не виждам такова нещо. Ако има в началото на самата тема упоменато че кара такава кола ОК нямам нищо против. Тук прочитам само че долива 36 литра. Другото сигурно само Ти го знаеш. Няма никакъв проблем. Ако ще и водороден двигател да има. Някой много обича да се заяжда май.

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
VIKING_WARRIOR написа:netmurder написа:VIKING_WARRIOR написа:BorislavB написа:И аз да кажа моите резултати. Напълнихме до горе. 50 на 50 градско/извънградско изминати 510км. доляхме 36 литра = 7/100. Очаквах да е около 8 и останах приятно изненадан,а по борд показваше 5.8/6.2.
Колега аз в този пост не виждам такова нещо. Ако има в началото на самата тема упоменато че кара такава кола ОК нямам нищо против. Тук прочитам само че долива 36 литра. Другото сигурно само Ти го знаеш. Няма никакъв проблем. Ако ще и водороден двигател да има. Някой много обича да се заяжда май.![]()
Колега ако си направиш труда да погледнеш встрани точно под аватара на всеки потребител, някои са си писали каква кола карат !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- BorislavB
- ентусиаст
-
Колега VIKING то затова се попълва инфото в профила и си пише,но все пак съм добавил в предишния пост! 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
BorislavB написа:Колега VIKING то затова се попълва инфото в профила и си пише,но все пак съм добавил в предишния пост!
Колега ами да Ти кажа през Тапаталка не се вижда каква кола караш/имаш/искаш да имаш виждам само че си на 18 години. Затова питам да знам какъв модел кола е каква година и производство и Х-драйв ли е купе ли е Х-клас ли е джип и ако кажеш с каква скорост си накарал такъв двигател да Ти даде такава икономичност наистина ще съм благодарен и ще Те призная за изчерпателния отговор. Сега мисля че успях да отговоря на неяснотите и ако и Ти направиш същото ще знам с каква кола е постигнато това при какви пътни условия и всичко от сорта.
Същото се отнася и до колегата НетМърдър. Виждам само че е Управител и че от 2007 година е във Форума останалото инфо ако има такова не се вижда пак казвам през мобилно устройство и Тапаталк. Интересно ми е защото аз такъв разход постигам със Х3 Х-Drive 2015 F25 при скорост 100-110 км/час с двигател 2,0 D TwinTurbo Power Engine 196 hp., Спортна скоростна кутия 8-степенен Автомат. Пиша това не за хвалба а за да разбера как една машина БМВ от 2009 година има същите показатели,че и по-добри от една нова технология. Малко е съмнително това и означава ако е истина че БМВ не дърпат напред технологично а се връщат назад във времето което практически е невъзможно. Та за това ми се иска да знам как така по-големия двигател на 5 дава моят разход коя година е този двигател и с колко си карал автомобила? Лек ден.
Последна промяна VIKING_WARRIOR на 12 Май 2015, 4:57, променена общо 1 път
това след близо 800км каране. Малко късно се усетих за снимка, та затова добавете и темпоралните км. Средната е 103км/ч.
70.9л/1119.4км=6.33л/100км разход
70.9л/1119.4км=6.33л/100км разход
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ами аз със X3 3.0d 204 коня извънградско със 140 ми дава около 7.2 а граско около 12, със 100-110 пада на около 6.5 тъй, че разхода на колегата е напълно реален. А ти с новата Х3ка ако със 100 ти дава над 6 разход значи проблема ти е в колата.
- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87, E90 LCI
- Мечтае да кара: M4
Колегата VIKING не забравя никога да спомене своята X3 xDrive 2015 TwinPower Turbo 196 к.с... Колега, сигурно хиляди пъти ти е споменавано за хвалбите, но ти си продължаваш.
Иначе към колегата Taruno със същия двигател обаче Е90 наблюдавам горе-долу същия разход, като при теб.

Иначе към колегата Taruno със същия двигател обаче Е90 наблюдавам горе-долу същия разход, като при теб.
- BorislavB
- ентусиаст
-
ами не знам как го постигам тоя разход нито я напъвам,нито съм състезател. нормално каране да кажем средна скорост 100км/час. не знам как малкия двигател ти дава този разход или имаш проблем или идва слаб за купето знам ли. полза да лъжа не знам дали имам Вие си решавате дали да вярвате. Пак казвам очаквах около 8/100 дори аз останах изненадан.
Лек ден!
Лек ден!
BorislavB написа:И аз да кажа моите резултати. Напълнихме до горе. 50 на 50 градско/извънградско изминати 510км. доляхме 36 литра = 7/100. Очаквах да е около 8 и останах приятно изненадан,а по борд показваше 5.8/6.2.
Абе айде стига глупости.. със 100км/ч средна скорост(вероятно извънградско) и 50/50 градско/извънградско ти дава 7 средно. Тези ги говорете на хора, които нямат като вашите коли.

- BorislavB
- ентусиаст
-
незадължавам никой да ми вярва. спирам да пиша.
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
BorislavB написа:ами не знам как го постигам тоя разход нито я напъвам,нито съм състезател. нормално каране да кажем средна скорост 100км/час. не знам как малкия двигател ти дава този разход или имаш проблем или идва слаб за купето знам ли. полза да лъжа не знам дали имам Вие си решавате дали да вярвате. Пак казвам очаквах около 8/100 дори аз останах изненадан.
Лек ден!
Средна скорост 100км/час ?!?!?!? Доста височка ми се струва такава "средна скорост" .....