Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от da6ip » 15 Авг 2013, 20:31

Dixi90 написа:Здравейте. Понеже съм нов във форума искам първо да се представя - казвам се Николай, на 23 години от Сандански. Решил съм да взимам BMW 530d след 2004-та година. Наскоро покарах една такава 530-ка и много ми допадна. Оглеждам се от няколко седмици. В момента съм набелязъл тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11375205798921923&f1=details&slink=3rbhnh Какво мислите за нея? Изглежда ми наистина запазена, но аз нямам набито око за тези неща като повечето от вас. Притеснява ме цената, струва ми се ниска. В събота имам път към София и ми се иска да разгледам по автокъщите. Мисля тази да е първата, която ще погледна, освен ако не ме разубедите. Форумът е много полезен, научих много неща. Надявам се да ми помогнете при избора. Благодаря пердварително :bowdown:

воланът е боядисван, затова ти изглежда запазен.
накрайниците или цялото гърне са от 535д, явно някакъв тунинг си е правил човека.
отпред е доста ниска - има спортни пружини явно. най-вероятно са Eibach, понеже е типично за тях задницата да стои по-високо. това е разбира се ако не е удряна, и да са сложени различни пружини отпред.
има подгряване отпред - т.е. възможно е наистина да е от Германия.
навигация де факто няма - поне не използваема.
километрите ти е ясно, че не са такива.
може да уцелиш кьоравото с тази кола понеже цвета вътре е рядко гадния "Truffelbraun" и много хора не могат да го преглътнат този интериор.
трябва да провериш дали колата наистина е от Ноември 2004 и има ДПФ. Може да е регистрирана тогава, но произведена доста по-рано. Ако е произведена преди Юли 2004 няма да има ДПФ, и тогава ще има перфектна логика да е сменено гърнето от онова със закривените тръби на това на снимката. Това ще е по-добре и за теб, защото липсващия ДПФ ще е една грижа по-малко...
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 15 Авг 2013, 21:24

да погледне турбото ако е с вакумното управление значи е от първите без дпф.най лесно имам предвид

Потребител
Аватар

Мнение от asroma » 15 Авг 2013, 22:12

Dixi90 написа:Здравейте. Понеже съм нов във форума искам първо да се представя - казвам се Николай, на 23 години от Сандански. Решил съм да взимам BMW 530d след 2004-та година. Наскоро покарах една такава 530-ка и много ми допадна. Оглеждам се от няколко седмици. В момента съм набелязъл тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11375205798921923&f1=details&slink=3rbhnh Какво мислите за нея? Изглежда ми наистина запазена, но аз нямам набито око за тези неща като повечето от вас. Притеснява ме цената, струва ми се ниска. В събота имам път към София и ми се иска да разгледам по автокъщите. Мисля тази да е първата, която ще погледна, освен ако не ме разубедите. Форумът е много полезен, научих много неща. Надявам се да ми помогнете при избора. Благодаря пердварително :bowdown:

Колата 100% не е от Италия. За десет години работа с Италия не съм виждал подобна комбинация екстериор - интериор + наличните екстри. Италианките са доста по-постни от към екстри. Може би наистина е внос от Германия. Воланът е автентичен - снимка 9 показва следи от употребата му през годините, което е нормално за кола на тези години. По-добре да изглежда така, отколкото да е чисто нов, т.е. правен. Колата има линия, салона изглежда много запазен, джантите не виждам да имат някакви наранявания. Предницата е ниска заради спортни пружини, най-вероятно. Километрите няма какво да се коментират - БМВ-та на реални километри в България не се продават.

Потребител
Аватар
Кара: VW Golf 1.9 TDI
Мечтае да кара: BMW e60 535d M-sport

Мнение от Dixi90 » 15 Авг 2013, 22:19

asroma написа:

Колата 100% не е от Италия. За десет години работа с Италия не съм виждал подобна комбинация екстериор - интериор + наличните екстри. Италианките са доста по-постни от към екстри. Може би наистина е внос от Германия. Воланът е автентичен - снимка 9 показва следи от употребата му през годините, което е нормално за кола на тези години. По-добре да изглежда така, отколкото да е чисто нов, т.е. правен. Колата има линия, салона изглежда много запазен, джантите не виждам да имат някакви наранявания. Предницата е ниска заради спортни пружини, най-вероятно. Километрите няма какво да се коментират - БМВ-та на реални километри в България не се продават.

Коментарът ти ми подейства много успокояващо, благодаря ти за което. Просто веднага ме грабна тази кола с различността си и наистина ми се иска да е добра. За цената нищо не казвате, не са ли малко паричките? Казвали са ми, че по 17-18 вървят по-читавите от този модел :)
"Най-красивото е невидимо за очите, то не може да бъде видяно, нито докоснато... то се усеща със сърцето!" Когато става дума за коли, моето сърце бие така силно само за БМВ :)

Потребител
Аватар

Мнение от asroma » 15 Авг 2013, 23:36

Dixi90 написа:
asroma написа:

Коментарът ти ми подейства много успокояващо, благодаря ти за което. Просто веднага ме грабна тази кола с различността си и наистина ми се иска да е добра. За цената нищо не казвате, не са ли малко паричките? Казвали са ми, че по 17-18 вървят по-читавите от този модел :)

Сигурен съм, че колата не е от Италия, което е голям плюс. Подгряване на волана в италианска кола /БМВ Е60/ не съм виждал. На снимка 9 в долната част на волана се виждат следи от амортизация. Ако този волан бе правен, щеше да изглежда чисто нов, а той не изглежда такъв. Което е напълно нормално. Дали колата е добра не мога да кажа, защото подобна диагноза не се прави по снимки. Но принципно една добре гледана и обслужвана германка на доста километри в повечето случаи е много по-добра оферта от италианки на малко километри. Според мен парите за тази кола са нормални. Все пак е кола, която скоро ще стане на десет години. Освен това, често един търговец купува коли в пакет и е напълно нормално да постигне по-добра цена от частно лице. Миналият месец купих 7 коли от Италия от един единствен търговец и поради тази причина единичната цена на всяка една кола бе по-ниска от тези, които са на пазара.

Потребител
Аватар
Кара: VW Golf 1.9 TDI
Мечтае да кара: BMW e60 535d M-sport

Мнение от Dixi90 » 15 Авг 2013, 23:41

asroma написа:
Dixi90 написа:
asroma написа:

Сигурен съм, че колата не е от Италия, което е голям плюс. Подгряване на волана в италианска кола /БМВ Е60/ не съм виждал. На снимка 9 в долната част на волана се виждат следи от амортизация. Ако този волан бе правен, щеше да изглежда чисто нов, а той не изглежда такъв. Което е напълно нормално. Дали колата е добра не мога да кажа, защото подобна диагноза не се прави по снимки. Но принципно една добре гледана и обслужвана германка на доста километри в повечето случаи е много по-добра оферта от италианки на малко километри. Според мен парите за тази кола са нормални. Все пак е кола, която скоро ще стане на десет години. Освен това, често един търговец купува коли в пакет и е напълно нормално да постигне по-добра цена от частно лице. Миналият месец купих 7 коли от Италия от един единствен търговец и поради тази причина единичната цена на всяка една кола бе по-ниска от тези, които са на пазара.

Разбирам те, благодаря ти отново за точните мнения. Ще взема с мен двама майстори да я погледнат, ще и направим диагностига и така, както си трябва :)
"Най-красивото е невидимо за очите, то не може да бъде видяно, нито докоснато... то се усеща със сърцето!" Когато става дума за коли, моето сърце бие така силно само за БМВ :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 15 Авг 2013, 23:52

Эа моя пост, мнения ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 15 Авг 2013, 23:53

За всичко останало съм съгласен, а относно волана - кожата точно отгоре където се износва е много изгладена и цвета е неестествен за фабричен. Текстурата на повърхността е точно като пръскан - то не е точно боя, а едно покритие което слагат. Правиха ми един волан тук (освен други износени неща от кожа и пластмаса) и точно така изглежда след това - много е различно от фабричното. А следите долу в ляво може да са от некадърно пръскане или почистване, а може да е боядисван и преди време, и междувременно да има това износване. Разбира се това единствено на живо може да се разбере със сигурност. Така или иначе това не е решаващо за общото състояние на колата.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 15 Авг 2013, 23:58

Само да спомена колега, че и моята беше толкова ниска отпред и след като смених тампоните на амортисьорите всичко си дойде на мястото и колата се повдигна поне с 1.5см.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Потребител
Аватар

Мнение от asroma » 16 Авг 2013, 0:34

SkyDevil написа:Здравейте отново,

Благодаря за отговорите!
Отказах се от колата от обявата.

Днес видях следната обява -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3q8v3m

Обадих се и казаха, че колата от сутринта е там при тях. Попитах ги дали утре като мина да я видя и ако ми хареса ще е възможно да запазя час за диагностика в Камор и да я закараме там.
Отговора беше отрицателен. Казаха ми, че няма как да стане... колата нямала каско и докато я караме до Камор и ако направим проишествие този който я кара ще си има проблеми на главата.
Отговориха ми също, че няма проблем да викна майстор да я гледа на място.

Можете ли да ми дадете някакъв съвет? Ще може ли да се направи добра диагностика на място? Има ли някой, който ще се съгласи да я направи? Какво мислите за колата?

Задължително е клиента да получи възможност да покара колата. Трябва да си много умствено изостанал, за да имаш претенции да продаваш автомобили и да не предоставяш възможност за тест-драйв. Относно техническата инспекция при дилъра, аз лично не я разрешавам или се съгласявам, ако автомобила е някое екзотично Дайхатцу, което се опитвам да продам от месеци. За БМВ Е60, дето е най-търсената кола на пазара можеш да правиш каквото си искаш и да гониш по 2-3-ма клиенти на ден. Щото утре пак ще дойдат нови. Когато клиента каже "Камор", респективно "Балкан стар" или друг дилър, винаги го изпращам по живо по здраво да си купи кола от там, а не да стои при мен и да ми губи времето. Искал Камор!?!?!?!?! И аз искам да почивам в Сен Тропе, ама нещо не ми се случва. Като иска в Камор - да иде там и да си купи кола от тях. Имали една фейсова, xdrive, на цена от 40.000 лева. Ама била с 11.000 лева по-скъпа от тази, която аз продавам. Ами, крушката си има опашка - иска да си спести едни десет бона, да си вземе кола с качествата на такава, купена от дилър и накрая той да е най-големия играч. Ами, няма как да стане. И поради тази причина на тези клиенти им пожелавам приятен ден и много радости вкъщи. След като искат Камор, да отидат при тях и да си купят. Евентуално се съгласявам, когато ми плати колата на табела / без отстъпка в цената /, като предварително намирам връзка с вътрешен човек при дилъра, който знае в кой ден и час ще дойде моята кола за инспекция. На клиента му се казва, че колата е уникална и по-добра кола от тази не е идвала за преглед през последните няколко години. Клиента е доволен с новата придобивка, аз също с кеш-а в джоба, а в края на деня и вътрешния човек, който е на 1000 лева заплата и току-що е изкарал 100 евро от мен за две-три благи приказки. И той семейство храни, все пак.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 16 Авг 2013, 7:07

Болезнено откровен, но така и трябва :yes:
Да е ясно за 15000 какво Е60 се купува...
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 16 Авг 2013, 9:15

asroma написа:

Благодаря за отговорите!

Днес видях следната обява -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3q8v3m

Обадих се и казаха, че колата от сутринта е там при тях. Попитах ги дали утре като мина да я видя и ако ми хареса ще е възможно да запазя час за диагностика в Камор и да я закараме там.
Отговора беше отрицателен. Казаха ми, че няма как да стане... колата нямала каско и докато я караме до Камор и ако направим проишествие този който я кара ще си има проблеми на главата.

Можете ли да ми дадете някакъв съвет? Ще може ли да се направи добра диагностика на място? Има ли някой, който ще се съгласи да я направи? Какво мислите за колата?

Задължително е клиента да получи възможност да покара колата. Трябва да си много умствено изостанал, за да имаш претенции да продаваш автомобили и да не предоставяш възможност за тест-драйв. Относно техническата инспекция при дилъра, аз лично не я разрешавам или се съгласявам, ако автомобила е някое екзотично Дайхатцу, което се опитвам да продам от месеци. За БМВ Е60, дето е най-търсената кола на пазара можеш да правиш каквото си искаш и да гониш по 2-3-ма клиенти на ден. Щото утре пак ще дойдат нови. Когато клиента каже "Камор", респективно "Балкан стар" или друг дилър, винаги го изпращам по живо по здраво да си купи кола от там, а не да стои при мен и да ми губи времето. Искал Камор!?!?!?!?! И аз искам да почивам в Сен Тропе, ама нещо не ми се случва. Като иска в Камор - да иде там и да си купи кола от тях. Имали една фейсова, xdrive, на цена от 40.000 лева. Ама била с 11.000 лева по-скъпа от тази, която аз продавам. Ами, крушката си има опашка - иска да си спести едни десет бона, да си вземе кола с качествата на такава, купена от дилър и накрая той да е най-големия играч. Ами, няма как да стане. И поради тази причина на тези клиенти им пожелавам приятен ден и много радости вкъщи. След като искат Камор, да отидат при тях и да си купят. Евентуално се съгласявам, когато ми плати колата на табела / без отстъпка в цената /, като предварително намирам връзка с вътрешен човек при дилъра, който знае в кой ден и час ще дойде моята кола за инспекция. На клиента му се казва, че колата е уникална и по-добра кола от тази не е идвала за преглед през последните няколко години. Клиента е доволен с новата придобивка, аз също с кеш-а в джоба, а в края на деня и вътрешния човек, който е на 1000 лева заплата и току-що е изкарал 100 евро от мен за две-три благи приказки. И той семейство храни, все пак.

Значи искаш да ми кажеш, че аз ще ти броя 20+к и няма да мога да си проверя бъдещата придобивка? Това да не са 20лв. Клиента винаги има право. Харесва му колата, знае че е по-евтина и тук таме ще има пропуски и проблемчета но се интересува дали няма да има генерални проблеми и да му излезе после по-скъпа от Камор. Харесва я, правите частична зделка, отивате при избран от него майстор, казва му тва тва и тва ти е за смяна но двигателя, турбо, скоростна са ОК и той я взима. А не някоя с позакърпена скоростна кутия която след 2 хил километра ще гръмне и на човечеца дето си е заработил парите да се чуде и мае и вика неволята. Познавам джамбази които взимат е класи, бмв-та с проблемни двигатели и счупени скоростни буквално на сляп бартер от човек който му е писнало да я поправя и взима от него по-евтина кола. А джамбаза я продава после и следващият собственик си скубе косите. Казваш и твоя човек семеиство храни, а купувача няма ли. Всички имаме.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 16 Авг 2013, 10:28

a1n написа:
asroma написа:

Благодаря за отговорите!

Значи искаш да ми кажеш, че аз ще ти броя 20+к и няма да мога да си проверя бъдещата придобивка? Това да не са 20лв. Клиента винаги има право. Харесва му колата, знае че е по-евтина и тук таме ще има пропуски и проблемчета но се интересува дали няма да има генерални проблеми и да му излезе после по-скъпа от Камор. Харесва я, правите частична зделка, отивате при избран от него майстор, казва му тва тва и тва ти е за смяна но двигателя, турбо, скоростна са ОК и той я взима. А не някоя с позакърпена скоростна кутия която след 2 хил километра ще гръмне и на човечеца дето си е заработил парите да се чуде и мае и вика неволята. Познавам джамбази които взимат е класи, бмв-та с проблемни двигатели и счупени скоростни буквално на сляп бартер от човек който му е писнало да я поправя и взима от него по-евтина кола. А джамбаза я продава после и следващият собственик си скубе косите. Казваш и твоя човек семеиство храни, а купувача няма ли. Всички имаме.

Ами той ти го обясни човека ама кой да го разбере... При дилъра се продават проверени автомобили на съвсем други цени. При дилъра има и нови коли, ама цената пак е друга. В Германия или Италия да не мислиш че като отидеш да взимаш нов внос ще ти я закарат от салона, да стой цял ден в официален сервиз за проверка. На повечето места взимаш и бягаш като в повечето случай предварително си платил 1000-2000 евро капаро да ти я пазят от руснаци, поляци, румънци и какви ли не още. Търговците в България да не си мислиш че си знаят общото състояние на кошовете които продават, ми нали са ги купили на снимки и ги виждат като дойде автовоза в Горубляне. Виж аз ако ти продавам моята кола на над 300 000 км., реални със сервизна книжка и т.н., мога да ти я закарам където искаш за проверка защото си знам състоянието на колата и какво съм правил по нея. Ти обаче няма да искаш моята да я гледаш защото е на такива километри а в салоните нов внос са 2004г. на 130000 км. перфектни и уникати само с всички екстри за 15000 лева. Понимаешь :mhihi:
Нищо лично приятел, просто това е обективната истина. Пожелавам ти да направиш добра сделка и да се радваш на покупката си :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 16 Авг 2013, 12:23

Пълни глупости. Цената няма никакво значение и никой няма право да ти продава боклук със скрити дефекти, независимо колко е евтино. Право на всеки клиент е да се запознае с реалното състояние на стоката. Докато има балъци, които си дават парите така, то и колегата ще продава по неговия си начин, който за мен си е чиста измама. Хората постепенно ще се научат как да пазаруват и тогава и той ще се принуди да смени стратегията. Аз си бях приготвил 30К за Е61, обикалях, гледах, питах и наистина имаше такива търговци, които отказаха да проверя колата в избран от мен сервиз. Купих си я от такъв, който нямаше нищо против и съм много доволен. Всеки сам решава как да продава и да купува, но лошото име на автотърговците не е случайно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 16 Авг 2013, 12:54

Anthony_J написа:Пълни глупости. Цената няма никакво значение и никой няма право да ти продава боклук със скрити дефекти, независимо колко е евтино. Право на всеки клиент е да се запознае с реалното състояние на стоката. Докато има балъци, които си дават парите така, то и колегата ще продава по неговия си начин, който за мен си е чиста измама. Хората постепенно ще се научат как да пазаруват и тогава и той ще се принуди да смени стратегията. Аз си бях приготвил 30К за Е61, обикалях, гледах, питах и наистина имаше такива търговци, които отказаха да проверя колата в избран от мен сервиз. Купих си я от такъв, който нямаше нищо против и съм много доволен. Всеки сам решава как да продава и да купува, но лошото име на автотърговците не е случайно.

Щом няма значение цената защо не си купи за 20К, Е61 LCI, маже да се намери такава. Нали това се опитвам да обясня, ако търговеца има Е60 на реални 160000-180000 км, 2007 примерно, със сервизна книжка, гледана кола за 28-30К, няма да има нищо на против да си я провериш където искаш. Такива коли обаче рядко се купуват от търговци, понеже масовия клиент не ги оценява. Колеги си купуват"перфектни" коли на "далавера" от тук и после пускат тема след тема :help: във форума за светещи лампи безброй, течове,пушеци, пукане, вибрации, изгорели модули и каквото друго се сетиш :mhihi: .
Последна промяна bordo_77 на 16 Авг 2013, 13:14, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61