Проблем след смяна на термостат 530Д
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Re: Проблем след смяна на термостат 530Д
bossorange написа:hol1gans написа:Преди смяна на 3тия термостат, ми седеше на 70-75 при 4-5градуса а сега след смяната седи на 87-88 при нормален път, понадолнище ми пада до 84 (преди до 80, но нямах жалузи на решетката, но си монтирах) а по нагорнище се качва до 90-92. Но вече съм сменил всичко по охладителната с-ма, няма за какво да се захвана. Може някой от термостатите да ми е малко дефектен, но незнам.
Значи само по нанадолнище ме интересува - преди да смениш 3 ия термостат колко е падала и сега до колко пада. Все пак трябва да се има предвид колко минути караш по нанадолнище, колкото повече караш надолу толкова повече трябва да пада темп
По най-дългото надолнище което съм карал до 84 ми падна колега....немога 30мин да карам понадолнище, защото няма или поне аз не знам да има.......чак пак толкова подробно....
От монтана кам Белоградчик или обратно, мисля че има 30 минути надолнище.
здр колеги искам да ви попитам сменил съм двата термостата както и този на автомата,но колата загрява много бавно градско и на дълъг път поддържа температура от 80 до 84 градуса/парно си има доволно но разхода градско е убийствен/.качва градуси ако се катеря по някой баир или я настъпвам и много ме дразни това че температурата не седи в диапазона 88 - 92 градуса.
какво ще ме посъветвате?
какво ще ме посъветвате?
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Според мен е добре да идеш на сервиз да ти измерят налягането в маркучите, но най-вероятно е някой от новите термостати да ти е дефектен, щом не ти загрява бързо. За проверка на термостата на автоматика е лесно и е описано в темата, погледни го. Също и виж дали маркуча след големия е топъл преди 88 градуса, ако е топъл значи е дефектен. И 2та ако са ти наред, остава да смениш малкия, поне е най-евтин.
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Кой е този маркуч след големия?
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Много грозно стана

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
hol1gans написа:Много грозно стана![]()
Значи този маркуч не трябва да е топъл преди 88град, иначе термостата е за смяна?
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
bossorange написа:hol1gans написа:Много грозно стана![]()
Значи този маркуч не трябва да е топъл преди 88град, иначе термостата е за смяна?
То на самия термостат пише 88 градуса, значи ако се затопля маркуча по-рано, значи отваря по-рано или изобщо не е затворил и седи в отворено положение, и от това може да не ти загрява колата бързо.
При мен долния маркуч(сините стрелки) е студен при 50°, а тези с червените са топли. Дали ще се размина само с голям термостат или ще е с топлообменника?

I Don't Drive Fast I Just Fly Low
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Големия и малкия и си ти 

- bijuto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5GT F07 530 xDrive 258hp
barro написа:При мен долния маркуч(сините стрелки) е студен при 50°, а тези с червените са топли. Дали ще се размина само с голям термостат или ще е с топлообменника?
Щом маркуча с червените стрелки е топъл на 50гр. значи големият термостат е останал отворен. Смени го с оригинален от БМВ ,струва 120 лв.
Благодаря за отговорите. Така и ще направя!

Смени първо малкия,че лесно се сменя и ако трябва после големия термостат.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
Ако не си сменял малкия, смени го и него заедно с големия. За 40-50лв не си струва главоболията. Ако сега работи и не се смени малкия, не е гаранция, че след 2 седмици няма да се развали.
Смених големия термостат и като че ли няма ефект
. В движение не мога да вдигна повече от 70°, колкото и да настъпвам, а на място качва до 90°. Поне до толкова го дочаках, но не усетих да се включи перката