Хидротрансформатор (торк)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Хидротрансформатор (торк)

Мнение от Taruno » 10 Юни 2014, 18:38

Ами аз ползвах DPD и двата пъти и за СЕДЕМ РАБОТНИ дни пристигна :) наблягам на работни, на връщане обаче пристигна за ДЕВЕТ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D '04

Мнение от mupoo » 11 Юни 2014, 17:00

Винаги има забавяне на информацията по тракинг, поне на мен винаги ми се е случвало :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordan_ichev » 11 Юни 2014, 17:17

Колеги много съм разочарован от DPD и Speedy - много дървена работа.
Все още няма никаква информация по тракинга. Звънях в Speedy, който няколко пъти ми казват, че ще има обновяване на информацията след няколко дни :kuku: .
Тъй като се занимавам с логистика реших да си потърся сам пратката. Оказа се, че в Чехия е стигнала с повредена опаковка. Тук си купих кашон от Спиди и го въртях с тиксо 10 минути...Там са я разопаковали от кашона и твърдят, че са преместили етикетите с информацията на самата пратка (не е сигурно), като ми пратиха снимки на пратката и как я товарят на камион за Полша - вече торка е увит само във фолиото с балончетата (добре че взех два квадрата) и много тиксо. Няма да коментирам как се грижат за пратките ни (вижте сами снимките по-долу), но в получаващото депо в Полша не са чули за моята пратка. В момента я търсят по снимката, която получих от Чехия и изпратих и описание на пратката.
Лично отидох до офиса на Спиди, от които изпратих пратката и служителката там беше така добра да се обади отново в международния им отдел с тази информация - там отново отговориха, че тракинг информацията ще излезе след време. То ще излезе, ако тези от Полша я открият и ако не бях им казал щях да си чакам още без да знам какво става.
От Полша са много бавни - предполагам че утре ще ми изпратят инфо дали е при тях, или е изпаднала по пътя :winky:
Всичкото това го понасям след обещанията на сайта на Спиди, че курса България - Латвия отнема 4 до 5 работни дни без да броим денят на изпращането. Вече минаха 7 работни дни и никои не може да каже кога ще пристигне или изобщо дали ще пристигне :dummy:

За връщането малко се замислих дали да използвам DPD...

Изображение Изображение
Последна промяна yordan_ichev на 12 Юни 2014, 18:45, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 12 Юни 2014, 8:42

Бухахах, ебаси циганите :D Веднага една жалба и кажи, че е повреден артикула и да ти купят нов, цигани гадни :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 18 Юни 2014, 7:35

какво стана,намери ли ти се пратката???
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 18 Юни 2014, 11:16

Хайде че аз съм на стенд бай :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordan_ichev » 18 Юни 2014, 17:39

След като добавих 18 човека от Чехия и Полша в една обща кореспонденция по мейла и звънях 5-6 пъти в Полша и Спиди се намесиха най-накрая, Поляците вчера успешно я идентифицораха в Литва. Пратката е била без етикети - познах си я по снимка.
Изненадващо, днес сутринта пратката пристигна до адреса в Латвия. От там действаха доста бързо и рециклираха торка в рамките на деня. Утре ще пътува обратно, но този път с TNT. Очаквам да се върне следващата сряда. Съвет от мен - когато изпращате торка добре запушете отвора, защото останалото масло може да направи доста поразии.
Ще пиша с впечатления като пристигне следващата седмица.
Успех на всички захванали се с начинанието :)
ПС съжалявам ако имам правописни грешки, обаче телефона има много малка клавиатура...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 18 Юни 2014, 17:57

аз съм за, да се организираме и да направиме обща пратка. Имам един свален торк в гаража, който искам да рециклирам. Навит съм даже да пробваме номера с рециклиране в Германия в ЗФ. Има колеги които доста често ходят до Германия и срещу някъкви парички биха се навили да ни оставят торковете за рециклаж... Как мислите вие?

Потребител
Аватар

Мнение от bobaka1 » 18 Юни 2014, 18:03

аз също имам торк за рециклиране когато сте готови за пратка ме броите и мен

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 18 Юни 2014, 20:02

+1
П.с. Трябва ми 1ден по рано да го сваля :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 18 Юни 2014, 20:43

Ами освен да пуснем тема в "Извън темата" за някой желаещ да ни съдейства и в същото време да изкара малко парички...? Ако имате някъкви идеи са добре дошли за някой колега или приятел който скоро има път към Хановер, Дортмунд или Дюселдорф (които са близо до Биелефелд) :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 19 Юни 2014, 9:10

"Елит кар" я имат тая услуга по изпращане.Рециклират в "ЗФ".Свалят ви "торка",диктувате им номера и вече рециклиран "торк" пътува към вас.Като дойде им връщате вашия.Отнема от 3 до 7 работни дни.Излиза по-скъпо от "рекро"!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 19 Юни 2014, 9:34

toncho83 написа:"Елит кар" я имат тая услуга по изпращане.Рециклират в "ЗФ".Свалят ви "торка",диктувате им номера и вече рециклиран "торк" пътува към вас.Като дойде им връщате вашия.Отнема от 3 до 7 работни дни.Излиза по-скъпо от "рекро"!

А колко излиза от Елит кар тази услуга...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 19 Юни 2014, 9:43

Към 1000лв зависи от модела на "торка".Това е с доставката.При тях има камион,който се движи по определен маршрут и по-всяко време знаеш къде се намира.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 19 Юни 2014, 9:54

toncho83 написа:Към 1000лв зависи от модела на "торка".Това е с доставката.При тях има камион,който се движи по определен маршрут и по-всяко време знаеш къде се намира.

Ами колега все ми се струва че в Рекро излиза по евтино!!! Ти как го сметна че е по скъпо???
П.С. Извинявам се, май не съм те разбрал правилно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61