Разбиха колата! Дайте съвет!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Разбиха колата! Дайте съвет!
a1n написа:Другото е да си вземеш кола без екстри и с малък двигател, обеден съм че няма да си правят труда и ще нарочат друг някой с екстри.
За това съм си спокоен за мойта

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Trixster написа:...
Значи ако не си наведеш главата под волана (както в случая като правих снимката) няма начин да го видиш... просто завърташ един ключ и толкова.
Предпочитам малко естетичен дискомфорт от колкото да изпитам усещането с празното паркинг място...

AmW написа:Trixster написа:...
Значи ако не си наведеш главата под волана (както в случая като правих снимката) няма начин да го видиш... просто завърташ един ключ и толкова.
Предпочитам малко естетичен дискомфорт от колкото да изпитам усещането с празното паркинг място...
Колега, дай инфо къде е правено и колко пари? Трудно ли се бута ключа като е толкова отдолу?
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Пренареждане на кабелите в буксите за комуникация и скрито ключе (режеш важен кабел и събираш двата края в скрито копче) на тайно място много забавят и дори отказват крадците.
- bmwss
- Потребител
-
- Кара: 530 xd
- Детайли за колата: 530 xd, LCI
Днес и аз имах неприятна сутрин - когато отидох до колата видях, че предните странични стъкла са отворени (и двете) по около 5см и след това видях че патрона на ключалката е изчезнал (съвсем професионално и чисто- малко капачето е деформирано, но е наистина минимално) -
Интересното е, че не са взели нищо от колата (и колата си беше там което е супер
), но като приключи цялата работа с полицията забелязах, че капачето за ОДБ буксата е отворено с други думи все пак са пипали нещо (полицията не е пипала там).
Та интересно ми е какво са правили с колата толко -взет патрон и ръчкане по софта...
А най-интересното е, че ми трошиха патрона по същия начин средата на миналата година, но тогава патрона си беше там
... 2 пъти да минава някой случайно и да не могат да я откраднат ми се струва странна работа...
Някой от вас да има някаква идея какво може да навържат толко с тоя патрон и софта - разбирасе може и да е просто неуспешен опит за кражба

Интересното е, че не са взели нищо от колата (и колата си беше там което е супер

Та интересно ми е какво са правили с колата толко -взет патрон и ръчкане по софта...

А най-интересното е, че ми трошиха патрона по същия начин средата на миналата година, но тогава патрона си беше там
... 2 пъти да минава някой случайно и да не могат да я откраднат ми се струва странна работа...
Някой от вас да има някаква идея какво може да навържат толко с тоя патрон и софта - разбирасе може и да е просто неуспешен опит за кражба
щом и патрона го няма най-вероятно подготвят ключа, свалили са инфото от компютъра и следващия път няма да я видиш - или нещо ги е уплашило или просто не са могли да сколасат..и другия път просто ще си я отнесат като собственици..
Дано се бъркам, но това ми се струва най-логичният вариянт..а и са ми разказвали познати за същото нещо..двама от четири общо собственика не си я видяха повече - пак само патрона липсваше, за капачето на буксата не знам
Дано се бъркам, но това ми се струва най-логичният вариянт..а и са ми разказвали познати за същото нещо..двама от четири общо собственика не си я видяха повече - пак само патрона липсваше, за капачето на буксата не знам
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
патрона го няма, защото чрез изкъртването му задействат комфорт модула и влизат в колата. не им трябва да ти крадат патрона да правят ключ. ако запалят и изчезват, ако не бягат, но няма гаранция, че няма да се върнат пак.
предполагам, че не са ти взели CAS модула, което е срещано при неуспешни кражби?
в темата са обсъждани няколко най-често срещани превантивни мярки срещу джамбазите, но няма 100 процентова гаранция
предполагам, че не са ти взели CAS модула, което е срещано при неуспешни кражби?
в темата са обсъждани няколко най-често срещани превантивни мярки срещу джамбазите, но няма 100 процентова гаранция
nikolayp написа:патрона го няма, защото чрез изкъртването му задействат комфорт модула и влизат в колата. не им трябва да ти крадат патрона да правят ключ. ако запалят и изчезват, ако не бягат, но няма гаранция, че няма да се върнат пак.
Какъв е този комфорт модул и всички ли го имат?
- kartel
- Потребител
-
- Кара: E60 525 xd
Здравейте колеги,
наскоро купих и аз Е60 и сложих някаква джаджа (за която се споменава на няколко пъти в темата), която ограничава достъпа до CAS модула...всъщност изцяло този модул е "невидим" софтуерно. Тази джаджа е много малка и позволява монтиране на всевъзможни места по шините за данни (поне така пише в документа издаден от сервиза, не съм я виждал
).....един вид трудно би била намерена....
Дадоха ми документ и листче с код (трябва да изтържеш с нещо за да го видиш)...
Та тоя код се вкарва с помощта на мигачите и тогава модула вече е "видим" и можеш ако искаш да го провериш на диагностика за грешки, да обучаваш ключове и т.н.
Някой правил ли го е това и има ли някой правил го, но това да не е възпряло джамбазите?
Нещото във въпросния сервиз струваше около 260 лв.
Поздрави
наскоро купих и аз Е60 и сложих някаква джаджа (за която се споменава на няколко пъти в темата), която ограничава достъпа до CAS модула...всъщност изцяло този модул е "невидим" софтуерно. Тази джаджа е много малка и позволява монтиране на всевъзможни места по шините за данни (поне така пише в документа издаден от сервиза, не съм я виждал

Дадоха ми документ и листче с код (трябва да изтържеш с нещо за да го видиш)...
Та тоя код се вкарва с помощта на мигачите и тогава модула вече е "видим" и можеш ако искаш да го провериш на диагностика за грешки, да обучаваш ключове и т.н.
Някой правил ли го е това и има ли някой правил го, но това да не е възпряло джамбазите?
Нещото във въпросния сервиз струваше около 260 лв.
Поздрави
- toncho83
- младши ентусиаст
-
bmwss написа:Днес и аз имах неприятна сутрин - когато отидох до колата видях, че предните странични стъкла са отворени (и двете) по около 5см и след това видях че патрона на ключалката е изчезнал (съвсем професионално и чисто- малко капачето е деформирано, но е наистина минимално) -![]()
![]()
Интересното е, че не са взели нищо от колата (и колата си беше там което е супер), но като приключи цялата работа с полицията забелязах, че капачето за ОДБ буксата е отворено с други думи все пак са пипали нещо (полицията не е пипала там).
Та интересно ми е какво са правили с колата толко -взет патрон и ръчкане по софта...![]()
Когато преди години,намерих моето е-46 по същия начин ми обясниха,че закачат "нещо" с обучен ключ и палят.При мен буксата беше пренаредена и това ме е спасило или нещо ги е уплашило.
Къде я държиш колата колега?На улицата ли?
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Това с ключа под волана го имам и аз. Монтирано е от предишният собственик в Италия. Обаче при мен не се забелязва. Има дупка в самата пластмаса под волана, ключа влиза в механизма и се вижда само крайната пластмасова част която е малка. Първите 2 години не знаех какво е въртях и мислех, че е някоя щипка за пластмасата
. Един ден като си играх взех, че го натиснах и завъртях. Заключи се волана и изкарах ключ за мое удивление. Тогава разбрах какво е пуснах и тема, и запознати колеги казаха, че си е супер екстра.

- bmwss
- Потребител
-
nikolayp написа:патрона го няма, защото чрез изкъртването му задействат комфорт модула и влизат в колата. не им трябва да ти крадат патрона да правят ключ. ако запалят и изчезват, ако не бягат, но няма гаранция, че няма да се върнат пак.
Ще гледам и аз да взема някоя от превантивните мерки.
Иначе не съм много наясно с тоя модул, но да си кажа всичко освен това че патрона го няма си е на мястото, колата се заключва с ключа и т.н.
Има ли начин да са го откраднали тоя модул и да не съм разбрал ? (както казах невеж съм)
- bmwss
- Потребител
-
toncho83 написа:bmwss написа:Днес и аз имах неприятна сутрин - когато отидох до колата видях, че предните странични стъкла са отворени (и двете) по около 5см и след това видях че патрона на ключалката е изчезнал (съвсем професионално и чисто- малко капачето е деформирано, но е наистина минимално) -![]()
![]()
Интересното е, че не са взели нищо от колата (и колата си беше там което е супер), но като приключи цялата работа с полицията забелязах, че капачето за ОДБ буксата е отворено с други думи все пак са пипали нещо (полицията не е пипала там).
Та интересно ми е какво са правили с колата толко -взет патрон и ръчкане по софта...![]()
Когато преди години,намерих моето е-46 по същия начин ми обясниха,че закачат "нещо" с обучен ключ и палят.При мен буксата беше пренаредена и това ме е спасило или нещо ги е уплашило.
Къде я държиш колата колега?На улицата ли?
На улицата е колега и за съжаление няма опция за гараж

Там си е модула, ако го нямаше, нямаше да запалиш. За да го махнат, трябва да поразглобят, а те толкова време нямат.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
Все още си е риск да оставиш е60/61 на улицата да нощува,макар и с каско.