Фарове

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Фарове

Мнение от Atsalov » 01 Ное 2014, 17:48

Нищо общо няма,това ти е за адаптивните светлини. Свали фара и пробвай с баласта за запалване на фара от другия дали ще светне.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 Е70 3.0si

Мнение от Tinaki » 29 Ное 2014, 10:40

Колеги, ядовете не свършват.... имам страшно слаби къси светлини(С Dynamic Drive и Ксенон съм ) и смених първия път с китайски крушки( след като взех колата ) и пак са слаби, сега си взех Osram Night breaker усилени D1S 400лв крушки и една идея по добре са, но пак са доста слаби и не мога да разбера вече какъв е проблема... на самите фарове над късите и дълги светлини пише H7 но пък съм с ксенон, другото което е на самия фар лупата не прави хубава точка

Ето и снимки на самите фарове и светлината която прави:
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing

П.С. Ходих на регулиране и пак ми казаха че е слаба светлината( но е по добре от старите крушки )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 29 Ное 2014, 10:43

Tinaki написа:Колеги, ядовете не свършват.... имам страшно слаби къси светлини(С Dynamic Drive и Ксенон съм ) и смених първия път с китайски крушки( след като взех колата ) и пак са слаби, сега си взех Osram Night breaker усилени D1S 400лв крушки и една идея по добре са, но пак са доста слаби и не мога да разбера вече какъв е проблема... на самите фарове над късите и дълги светлини пише H7 но пък съм с ксенон, другото което е на самия фар лупата не прави хубава точка

Ето и снимки на самите фарове и светлината която прави:
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing

П.С. Ходих на регулиране и пак ми казаха че е слаба светлината( но е по добре от старите крушки )

Колега каквото и да правиш няма да светнат както ти се иска - просто тея фарове са си калпави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tinaki » 29 Ное 2014, 10:48

Смисъл такъв, и при вазе ли на фара прави такова петно ( по средата на петното все едно не свети, а само очертава кръг )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 29 Ное 2014, 10:57

Вместо да беше давал 400лв. за крушки да си беше взел едни фейсови фарове да се родиш. Вярно двойно по скъпо ама и щеше да има ефект.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tinaki » 29 Ное 2014, 12:23

Добре де а защо ма фаровете от горната страна пише H7 а на лупата пише D2S пък съм с крушки d1s

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 29 Ное 2014, 12:29

Tinaki написа:Добре де а защо ма фаровете от горната страна пише H7 а на лупата пише D2S пък съм с крушки d1s

Колега не знам ти защо си с D1S но аз миналата седмица си смених крушките и сложих D2S!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tinaki » 29 Ное 2014, 12:37

А преди това с д2с ли си бил?
Как мога да разбера с какви крушки точно трябва да съм?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 29 Ное 2014, 13:01

Tinaki написа:А преди това с д2с ли си бил?
Как мога да разбера с какви крушки точно трябва да съм?

Е много ясно че съм бил с D2S, то на самия фар си пише D2S... Значи отваряш капачето, завърташ на ляво запалвачката ( или там как се казва ) и като се завърти излиза кабелчето което влиза в нея, след това има две скобички, махаш ги и крушката излиза... След това по обратния ред, сглобяваш...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 29 Ное 2014, 13:19

Tinaki написа:Добре де а защо ма фаровете от горната страна пише H7 а на лупата пише D2S пък съм с крушки d1s

На един автомобил друга марка сложих допълнително ксенон(имаше лупи но оригинал беше с халогенна крушка) и се получи нещо подобно на твоя случай.Причината според мен е в дъжината на крушката .Ако е различна от оригинала фокуса се изменя и се получава това петно.Доколкото знам D1S и D2S имат различни дължини и лупите им са различни.Вече как и какво е правено по твойте фарове трудно някой друг ще установи , а също и как ще вържеш D1S на мястото на D2S.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tinaki » 29 Ное 2014, 13:39

memorex написа:

На един автомобил друга марка сложих допълнително ксенон(имаше лупи но оригинал беше с халогенна крушка) и се получи нещо подобно на твоя случай.Причината според мен е в дъжината на крушката .Ако е различна от оригинала фокуса се изменя и се получава това петно.Доколкото знам D1S и D2S имат различни дължини и лупите им са различни.Вече как и какво е правено по твойте фарове трудно някой друг ще установи , а също и как ще вържеш D1S на мястото на D2S.

Еми колега до сега гледах как стоят Д2С и горе долу са еднакви, само където на Д2С Запалката се отделя от крушката кабела за запалките на крушките са едентични, не мога да разбера и аз какво е правено, но и баластите който имам са Д1С :confused: вече не знам какво да правя с тези мъртви фарове

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 29 Ное 2014, 14:34

В такъв случай излиза че някой преди теб е събрал фаровете със каквото е имал подръка.Като се има предвид че лупите са за 2ка и се сменят по-трудно от трафовете,а пък и Д2 крушките са три пъти по-евтини май най удачно ще е да намериш Д2 баласти и Д2 крушки.Между впрочем по ВИН какви светлини излизат?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 29 Ное 2014, 14:41

Те баламутите са еднакви, запалките са различни, но реално на Д1С може да се сложи без проблем Д2С, някъде бях гледал. Трябва да се видят рефлекторите в какво състояние са, защото ако е изгорял рефлектора каквото и да му сложиш, все едно, няма да свети.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tinaki » 29 Ное 2014, 14:50

Колега не знам къде точно да видя, но последните цифри от рамата: cn31594

Iceblast: по какъв начин могат да се проверят рефлекторите ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 29 Ное 2014, 15:05

Tinaki, не ги слушай, че PRE не стават за нищо. Имаш някъде проблем, за да не светят добре :)

Това е светлината, когато няма проблеми.. нека да е зле :bchug:

download/file.php?id=258620&mode=view

http://oi60.tinypic.com/2jcc6fn.jpg

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61