Коя нафта е най качествена в BG?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Коя нафта е най качествена в BG?
Днес свърших резервоара на Shell V-Power Diesel, на цена 2.80/литър.
Даде ми около 10.5-11.0 градско, което за дадените условия не ме удовлетворява.
През ноември един резервоар ОМВ Дизел само на градско даде 10 литра разход. Дори да приемем че времето е причината и разхода всъщност е еднакъв, литър на Шел струва 2.80, а литър ОМВ е 2.53. Да не говорим че бензиностанциите на Шел са пълна мизерия.
Така че днес заредих резервоара при ОМВ на 2.53 с нормален дизел, и ще видим какъв ще е резултата в зимни условия.
През ноември един резервоар ОМВ Дизел само на градско даде 10 литра разход. Дори да приемем че времето е причината и разхода всъщност е еднакъв, литър на Шел струва 2.80, а литър ОМВ е 2.53. Да не говорим че бензиностанциите на Шел са пълна мизерия.
Така че днес заредих резервоара при ОМВ на 2.53 с нормален дизел, и ще видим какъв ще е резултата в зимни условия.

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
da6ip написа:Днес свърших резервоара на Shell V-Power Diesel, на цена 2.80/литър.
А добавяш ли някаква присадка? Аз карам предимно с нафтата на ЕКО и по рядко с Рометрол, но се чудя за зимата дали де не взема една добавка на Castrol TDA.
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
И при мен дава разход 9-10 градско с ОМВ дизел, в следващите няколко месеца имат и промоция Happy Dayz и на някои бензиностанции всички горива са с намалена цена всеки четвъртък и петък.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Не, за 3.5 години не съм слагал нищо допълнително в горивото.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Аз си слагам често добавка на Liqui moly diesel sport и се усеща подобрение
- VGZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
- Мечтае да кара: 300 hp+
Все още не карам БМВ , с Тойота Ленд Круизер съм 3.0 Д4Д.
Минал съм през всички бензиностанций с изключение на Петрол и Ромпетрол (за която съм чувал добри отзиви)
Като цяло няма разлика между повечето ,но на съпругата на Яриса (също Д4Д) ми направи впечатление шумната работа на мотора.
Тя зарежда само на ЕКО (имало някава програма 5 ст от цената отивала за SOS детски селища).
Накарах я да зареди на Лукойл от новия ЕКТО Дизел... разлика нямаше съществена, както и с обикновенния дизел на ОМВ.
Тогава реших да пробвам Шел Ви-Пауър, след препоръка от приател с Таурег V10 TDI , и разлика имаше осезаема.
Колата стана по-тиха ,пъргава и спря "изпушването" пр обороти над 3500.
В последствие се сдобих с карта за 10 ст отстъпка на Лукойл и реших да направя тест.пълно зареждане + добавка http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4408 при една проста сметка с отстъпката от 10 ст при дизел 2.53 ст излиза почти равностойно като цена, а резултата от добавката наистина е осезаем, дори и при студен старт при -15 колата заработи перфектно през познатото притракване и леко притрисане с което бях свикнал , колата върви като с Ви-Пауър ,разхода е сходен.
Да знам че не е БМВ а това е БМВ форум просто споделям с вас опита си от горивата в България и то след горчивия опит с 4 нови дюзи на Круйзера (на 90000 км)
Забравих да спомена Яриса е на 45к км закупен нов от ТМ-Ауто, Круйзера е на 170000к (последните 80к безпроблемно с тази схема...).
Минал съм през всички бензиностанций с изключение на Петрол и Ромпетрол (за която съм чувал добри отзиви)
Като цяло няма разлика между повечето ,но на съпругата на Яриса (също Д4Д) ми направи впечатление шумната работа на мотора.
Тя зарежда само на ЕКО (имало някава програма 5 ст от цената отивала за SOS детски селища).
Накарах я да зареди на Лукойл от новия ЕКТО Дизел... разлика нямаше съществена, както и с обикновенния дизел на ОМВ.
Тогава реших да пробвам Шел Ви-Пауър, след препоръка от приател с Таурег V10 TDI , и разлика имаше осезаема.
Колата стана по-тиха ,пъргава и спря "изпушването" пр обороти над 3500.
В последствие се сдобих с карта за 10 ст отстъпка на Лукойл и реших да направя тест.пълно зареждане + добавка http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4408 при една проста сметка с отстъпката от 10 ст при дизел 2.53 ст излиза почти равностойно като цена, а резултата от добавката наистина е осезаем, дори и при студен старт при -15 колата заработи перфектно през познатото притракване и леко притрисане с което бях свикнал , колата върви като с Ви-Пауър ,разхода е сходен.
Да знам че не е БМВ а това е БМВ форум просто споделям с вас опита си от горивата в България и то след горчивия опит с 4 нови дюзи на Круйзера (на 90000 км)
Забравих да спомена Яриса е на 45к км закупен нов от ТМ-Ауто, Круйзера е на 170000к (последните 80к безпроблемно с тази схема...).
Аз само шел зареждам вече,но и той явно не струва . Имаме селскотапанска машина със система ,която дава всякаква информация в интернет.Така де :да можеш да следиш работата и да гледаш дали се краде нафта.Та тази екстра има функцията да сигнализира за зареждане с нискокачествена нафта .Зарежда се само в шел и за един месец засече няколко грешки за лошо качество
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Ivel написа:Аз само шел зареждам вече,но и той явно не струва . Имаме селскотапанска машина със система ,която дава всякаква информация в интернет.Така де :да можеш да следиш работата и да гледаш дали се краде нафта.Та тази екстра има функцията да сигнализира за зареждане с нискокачествена нафта .Зарежда се само в шел и за един месец засече няколко грешки за лошо качество
Ами давай през всички горива и ще имаме добро инфо

- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Ivel написа:Аз само шел зареждам вече,но и той явно не струва . Имаме селскотапанска машина със система ,която дава всякаква информация в интернет.Така де :да можеш да следиш работата и да гледаш дали се краде нафта.Та тази екстра има функцията да сигнализира за зареждане с нискокачествена нафта .Зарежда се само в шел и за един месец засече няколко грешки за лошо качество
Предполагам става дума за нормален дизел, не v-power.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
Един познат с такова чудо каза, че от всички които е наливал пищи... смятайxerial написа:Ами давай през всички горива и ще имаме добро инфоот която най-малко пищи слагаме и ние

Tool - Fear Inoculum
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Онзи ден карах Бургас - Варна. Заредих догоре Лукойл Екто на изхода на Бургас. Карах със 110-120 през целия път, само на завоите 80-90. Колата изпи точно 9л за 130км - 6,9л/100. С развален термостат. Шапка
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Emooo написа:Един познат с такова чудо каза, че от всички които е наливал пищи... смятайxerial написа:Ами давай през всички горива и ще имаме добро инфоот която най-малко пищи слагаме и ние
.
По повод бълвоча в БГ наречен - Горива - тази новата система, която предстои да бъде инсталирана в Нефтохим от Лукойл до колко ще се отрази на качеството, някой по-запознат ?
До колкото знам технологията изцяло се подменя на обработка на първичният материал и би следвало горивото което се произвежда да бъде по-добро

Естествено ,че не е в-пауър . Аз от 5години никога не съм зареждал различно от в-пауър и макс моушън на омв или алпин дизел ,когато го сменяха за зимата ,така че нямам особени наблюдения върху останалата нафта.За бензин 5.0л на мерцедес 306коня го зареждам само от обикновенния а95 пак на тези бензиностанций,но един път му сложих за 15лв на една супер измислена бензиностанция до Асеновград ,иначе трябваше да бутам и не усетих абсолютно никаква разлика. Брат ми кара 2.0tfsi 200коня на VW и при него много се усеща разликата според него .Екото 100 било най-добре май май .Аз съм усещал петрол ,че я прави по тромава.
- bmwss
- Потребител
-
- Кара: 530 xd
- Детайли за колата: 530 xd, LCI
малко
леле вие ме шашнахте с тоя разход на тва време. Аз зареждам само на ЕКО и без никакви добавки (уж нямам оплакване досега) Но за моя пробег от 15 км на ден градско (дианабад-бизнеспарк и обратно) не падам под 14,5-15,5. Това число се променя и стига до 12 ако обикалям повечко по големите булеварди. Извънградско харчи почти по книга ма 10 разход не виждам и лятото....
С др бензиностанции, същия разход иначе се постига.

С др бензиностанции, същия разход иначе се постига.
- p.valkanov
- Потребител
-
- Кара: Таралясник
- Детайли за колата: Караме Каквото има, колите горят колкото им сипеш!
Колеги, аз зареждам на ЕКО с карта за отстъпка обикновен дизел. Те имат и промоция уикенда отстъпката ти е по голяма (мисля 7ст/литър)
Не съм имал кой знае какви проблеми и като цяло разхода ми, който винаги засичам върви в границите:
11-12 градско 6.7-7.4 извънградско. 530XD 235к.с. е колата и не я жаля особено
.
От мой приятел който е франчайзер на ЕКО знам че предимно дизел-а им е гръцки с малки изключения, защото в някой моменти не стигали доставките а в други просто е мешели с бургаска нафта в акцизния им склад в софия ... който е на Лукойл
.
Отделно искам да споделя че колкото пъти съм в западна Европа и заредя най-обикновен дизел от ОМВ или Шел там разликата е огромна. Просто нашите балкански горива са си "бамбашка" както казват
Не съм имал кой знае какви проблеми и като цяло разхода ми, който винаги засичам върви в границите:
11-12 градско 6.7-7.4 извънградско. 530XD 235к.с. е колата и не я жаля особено

От мой приятел който е франчайзер на ЕКО знам че предимно дизел-а им е гръцки с малки изключения, защото в някой моменти не стигали доставките а в други просто е мешели с бургаска нафта в акцизния им склад в софия ... който е на Лукойл

Отделно искам да споделя че колкото пъти съм в западна Европа и заредя най-обикновен дизел от ОМВ или Шел там разликата е огромна. Просто нашите балкански горива са си "бамбашка" както казват