Проблеми със скоростна кутия

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd LCI

Re: проблем с ... скоростна кутия?

Мнение от Grey » 04 Юли 2015, 15:07

Мерси ,Колега Taruno !!! Ще се насоча в тази посока.Взех си интерфейс и софтуер от склад66,но нещо,не можах да подкарам INPAта ,нито ISTA???За уикенда,реших да се поровя,ама.....ми дава No response from control unit,както и Language variants do not match.Malfunction possible??? ...явно,ше трябва драйвери пак да качвам? А,грешките ми ги четоха с друг софтуер и за това нямаше как да прочетат модула на скоростите,индивидуално :))) Трябва ми човек,дето е добър с нашия софтуер за диагностика и насоки,че нещата се понатопорчват все повече в $$$$ план.Разполагам с най-добрият механик,но за съжаление ,не толкова добър в диагностиката :( ,приемам предложения на лични,за София!!! Още веднъж,Благодаря!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grey » 04 Юли 2015, 15:10

А иначе,смяна на соленоидите,ясно,но какво имаш предвид под чистене???....ше ме извиниш за тъпия въпрос,но,скоростите са ми най-големия мрак и кошмар,като цяло. :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 04 Юли 2015, 15:18

Ами мекатрониката(питата със соленоидните клапани) се чисти понякога това е най-евтиния бърз и безболезнен ремонт, но ако така и така се сваля е хубаво през inpa или rheingold да се мине тест на клапаните, ако има проблемни да се сменят. След това ресет на адаптациите и кутията е нова.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grey » 04 Юли 2015, 16:19

Много Благодарско,Колега!!!! :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 04 Юли 2015, 19:37

Колега , имаш износен пакет на пета предавка.
"Лекува" се със смяна на съединителчетата /пакета/. НО всеки самоуважаващ се майстор на автоматици ще направи замерване и на другите пакети , дали са в норма. И задължително чистене на мозъка на кутията. При необходимост - подмяна на гумички /акумулаторчета/ на челата на буталцата в мозъка. Пълна смяна на маслото и нов филтър. Използвай момента за смяна и на уплътнението на буксата , че се разкопчава от вътре.
А ако ти се идва на море , ела , ще комбинираш полезното с приятното :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 04 Юли 2015, 20:00

Ххаха колега недей да казваш толкова точна диагноза, абсолютно същите неща ги прави и при проблем със клапани освен това той е с новата кутия и буксата е от новия вид, който не протича с черното уплътнение. Преди да се направи хубава диагностика не слушай никой това са скорости всички само може да тълкуваме. Грешките, китп са записани също не лазват това, което твърдиш. Подмяна на пакети замерване и всичко, което си описал е по-добре направо да вземе още една кутия 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grey » 05 Юли 2015, 7:43

Благодаря за офертата,Колега batzlati ! :yes: Засега обаче,не мога да мръдна от софето и ще трябва да търся някой,тук на място,грамотен и добросъвестен,който да е наясно със скоростите,че хич не ми се отива на вариант-друга кутия,чееее......$$$$$ :shock: ама квото сабя покаже.Някой има ли идея,дали може да е нещо свързано с римапа,защото ,за пръв път ми го направи точно стотина км.,след интервенцията? Втория път,след около 4000км.? Твърде слабо вероятно е това,щото ,доколкото знам,тази кутия, 700нм. издържа без проблем,ама ,да питам все пак?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 05 Юли 2015, 8:23

6hp26 кутиите ZF им дават 600 Nm таван.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/ZF_6HP26_transmission

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grey » 05 Юли 2015, 8:53

Колега,до колкото си спомням,има разлика в кутиите след фейсбука?! ZF правят ъпгрейд на 6HP26,нещо като втора генерация и се означава 6HP28 и тя е до 700нм.Не знам ,кога точно почват да ги вграждат,но ако не се лъжа,след септември 2009 са такива кутиите на 530d и 535d??? Четох го някъде,не намирам линка обаче,та не знам дали е 100% истина??? А по-отношение на ремапа,болшинството коли им ги изтрелват,даже малко над 600нм.??? как не им гърмят кутиите???,аз изрично им казах ,че искам да си пазя ресурса на колата и те бяха,даже леко разочаровани пичовете,че търся толкова ниски стойности :mhihi: Иначе си свършиха работата перфектно и направиха точно каквото исках.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batzlati » 05 Юли 2015, 14:03

Колега , просто и е дошло времето на кутията. Ама с това не идва края на света :D Ще стискам палци да не съм прав , но това няма да доведе до подобрение.
Мисля , че си достатъчно интелигентен , да решиш дали да си ремонтираш своята кутия , или да дадеш някоя хилядарка за втора употреба и да не знаеш колко ще изкара. Практиката показва , че това не е добър вариант , особено като ще си караш колата още няколко години.
Относно уплътнението на буксата на фейсовите кутии - то не е вечно. И за мене е абсолютно безумие да разглобиш и ремонтираш скорости и да не смениш гумичка за 15лв.
Поздрави - Злати :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grey » 05 Юли 2015, 17:13

Благодарско batzlati ! Ще я ремонтирам пущината.Аз също предпочитам този вариант.Само трябва да ида някъде да я диагностицират в детайли и ще се пускам в приключението.То,аз двигателя си отремонтирах,след като скъсах верига със 180 и всичко беше на кайма вътре,а имаше ,тука специалисти дето ме съветваха,че втора ръка,цял мотор за 3 бинки, си зимам -"перфектен"......и съм аз :mhihi: Та и аз не съм фен на втора ръка нещата,тва си е възможно най-последния вариант като опция.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batzlati » 05 Юли 2015, 17:47

Радвам се , че си ме разбрал правилно :yes:
На диагностика ще ти даде ниско налягане и приплъзване във фрикциони на пета предавка /преведено на български/ .
Доста често проблема е и в износени втулки в статора на първичния вал. В твоя случай - на пета. По принцип се сменят всички втулки. Ако пакетите са здрави , е заминала някоя втулка.
Това на диагностика няма как да се види. Само разглобяване , за жалост.
Имай в предвид , че ако си карал колата известно време , докато е била в авариен режим , твърде вероятно е да е почернила и дисковете в хидрото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 05 Юли 2015, 18:52

Как преценявате ,че проблема е в 5та?Заради пакет "Е" ли?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Grey » 06 Юли 2015, 7:44

batzlati,в авариен режим съм я карал,само колкото да намаля и да отбия докато спра-примерно стотина метра да са били и двата пъти :shock: После като я запаля,няма авариен,всичко ОК.Пета предавка,предполагам идва от Clutch E ? Ако беше втора,да речем,сигурно щеше да е Clutch B ?Знам ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 06 Юли 2015, 9:32

Clutch E заключва 4та,5та и 6та предавка по следния начин:
4та - А+Е
5та - В+Е
6та - Е+С
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61