разход на масло
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- LArgo50
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: конджул...
- Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR
Re: разход на масло
Alex 320i Cabrio написа:dpetrov написа:За какъв двигател иде реч, колега?
S85B50
59,500км пробег - от БМВ Дилър с БМВ Сервизна Книжка

- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
LArgo50 написа:Alex 320i Cabrio написа:dpetrov написа:За какъв двигател иде реч, колега?
S85B50
59,500км пробег - от БМВ Дилър с БМВ Сервизна Книжка
1лтр./ 6000км. за ///Mpower не е много нормално. Като казваш, че я караш и леко
Питах в БМВ и от там не ми повярваха - бил съм първия с толкова много пробег от 1лтр масло... Според тях, 1лтр на 3000км бил нещо абсолютно нормално... Полите на буталата са супер малки, алузиловия блок си е иска масълце, та така... На фона на останалите разходи, 1лтр масло се губи в детайлите...

Power is Nothing Without Insanity
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Колеги, някой от вас има ли таблица от завода производител с примерен разход на масло за дизеловите мотори, бях гледал такава преди време в нета, но за Ауди.
Прави ми впечатление че за около 5000 км. ми е дръпнала 0,5 литра масло, вижда ми се нормално но все пак...
Прави ми впечатление че за около 5000 км. ми е дръпнала 0,5 литра масло, вижда ми се нормално но все пак...
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
мисля че е нормално... мойта за над 14000км ми глътна 2 литра 5в30... но пък турбината ми си пуска по малко от уплътненията....
bordo_77 написа:Колеги, някой от вас има ли таблица от завода производител с примерен разход на масло за дизеловите мотори, бях гледал такава преди време в нета, но за Ауди.
Перфектен си

разход на масло
Дали е нормално - аз не знам, но и аз забелязвам абсолютно същия разход, така че можем да го пишем "в норма" 
:beer:

:beer:
F07 535d
F07 530d
E60 530d
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
Вече минах над 10000км., от които 6000-7000 извън града. Долял съм 1.5 литра и нивото е малко под средата. Мисля все пак да видя какво е положението с турбината тия дни. Явно си хапва малко повече от нормалното.
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
bordo_77 написа:Вече минах над 10000км., от които 6000-7000 извън града. Долял съм 1.5 литра и нивото е малко под средата. Мисля все пак да видя какво е положението с турбината тия дни. Явно си хапва малко повече от нормалното.

Не би трябвало да се долива от смяна до смяна/което го определя компа чрез разните му там датчици/На които му пада маслото под минимума да си измери компресията и да си каже пробега.
То е ясно че всеки двигател разходва масло но си има норми и ако при някого са надвишени да не подвежда колегите.То не че ако на някой не му гори ще се трогне но виждам че някой колеги здраво си доливат.Иначе за бранда на маслото според мен спора е излишен и важното е да се спазват характеристиките препоръчани от производителя.Аз лично спазвам препоръките на дилъра и като факт не доливам до смяна /73к/
То е ясно че всеки двигател разходва масло но си има норми и ако при някого са надвишени да не подвежда колегите.То не че ако на някой не му гори ще се трогне но виждам че някой колеги здраво си доливат.Иначе за бранда на маслото според мен спора е излишен и важното е да се спазват характеристиките препоръчани от производителя.Аз лично спазвам препоръките на дилъра и като факт не доливам до смяна /73к/
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
И на мен ми се виждат малко странни тези доливания от по 1 - 1,5л. масло. До смяна на масло /20000км./ никога не съм доливал. Нивото спада до 3 -4 мм. над минимума , но за коли с изминати 150 - 200 хил. км. , мисля че е нормално.
Лична констатация от едно Е34 бензин, едно Е39 дизел , три Е46 бензин и дизел и едно Е60 /че го покарах повече
/ дизел.
Лична констатация от едно Е34 бензин, едно Е39 дизел , три Е46 бензин и дизел и едно Е60 /че го покарах повече

- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
batzlati написа:И на мен ми се виждат малко странни тези доливания от по 1 - 1,5л. масло. До смяна на масло /20000км./ никога не съм доливал. Нивото спада до 3 -4 мм. над минимума , но за коли с изминати 150 - 200 хил. км. , мисля че е нормално.
Лична констатация от едно Е34 бензин, едно Е39 дизел , три Е46 бензин и дизел и едно Е60 /че го покарах повече/ дизел.
И аз съм така,за 4-ри смени до сега не съм доливал масло. Аз карам бензин де, не знам как е с дизелите и колата ми е на 66к
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Ново Ф 25 на първите 10к км,доливане от 600мл!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
На колко ти направиха първата смяна на маслото и какъв беше коментара ?Да знаем ако си купим ново
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
bordo_77 написа:Вече минах над 10000км., от които 6000-7000 извън града. Долял съм 1.5 литра и нивото е малко под средата. Мисля все пак да видя какво е положението с турбината тия дни. Явно си хапва малко повече от нормалното.
Ходих при едни момчета които са се доказали в диагностика и ремонт на турбини. Съвета им беше да не бутам турбината за сега, а само да мина на 5W40 заради пробега наближаващ 270000 км. Четох доста и се оказва че не е проблем да сложа такова масло, естествено трябва да отговаря на изискванията, но се чудя каква марка да е то. Ако може някой колега да ме насочи към качествено масло 5W40.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
bordo_77 написа:bordo_77 написа:Вече минах над 10000км., от които 6000-7000 извън града. Долял съм 1.5 литра и нивото е малко под средата. Мисля все пак да видя какво е положението с турбината тия дни. Явно си хапва малко повече от нормалното.
Ходих при едни момчета които са се доказали в диагностика и ремонт на турбини. Съвета им беше да не бутам турбината за сега, а само да мина на 5W40 заради пробега наближаващ 270000 км. Четох доста и се оказва че не е проблем да сложа такова масло, естествено трябва да отговаря на изискванията, но се чудя каква марка да е то. Ако може някой колега да ме насочи към качествено масло 5W40.
Kaква е обосновката им да слагаш такова масло заради пробега? Че ще е една идея по-гъсто и няма да го харчи толкова ли?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com