Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Разход на нашите автомобили
Няма как да пуши черно от хидротрансформатора... Обаче си вижте всякаквите регулатори на налягане по рейла и турбините - могат спокойно да качат и разхода, и да тормозят дюзите без да записват грешки.
Never mistake motion for action...
Стара Загора - София с отиване до ВАС на бул. Стамболийски (не в пиков час) и оттам обратно до Стара Загора - 6,3 л по борд. Скорост около и малко над 130 км/ч по магистралата, голяма част от тях на темпомат. 

- ziko_86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: X6
За 765 км. предимно извънградско средна скорост 61 км/ч. По борд 7.4, по колонка 8.1л.
Ex Alfa Romeo 156 1.9
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
Защо като карам по инерция без да подавам газ колата мисля е на 1-2ра моментния разход седи на 20? Друг път като спирам на светофар колкото повече намалявам скоростта толкова повече се качва стрелката на моментния разход и като спра пада на 0 

Защото въпреки, че не натискаш педала на газта колата си харчи определено количество гориво (колкото да поддържа оборотите), а същевременно се движи, но намалява скоростта. Така за едно и също количество гориво изминаваш все по-малко метри и затова разхода ти се вдига. Когато колата спре, тогава вече стрелката се прибира. 

Simeon24 написа:Защо като карам по инерция без да подавам газ колата мисля е на 1-2ра моментния разход седи на 20? Друг път като спирам на светофар колкото повече намалявам скоростта толкова повече се качва стрелката на моментния разход и като спра пада на 0
Не е нормално това търси причина.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Нормално е като се движа с под 20км/ч без да подавам газ да ми показва моментен разход 20
не искам да си представя ако бутна газта
Благодаря все пак.

Благодаря все пак.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Simeon24 написа:Нормално е като се движа с под 20км/ч без да подавам газ да ми показва моментен разход 20не искам да си представя ако бутна газта
![]()
Благодаря все пак.
Този разходомер не е верен под 30км/ч или беше под 20км/ч така че няма какво да го гледаш когато скоростта е под минималната...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Да, но според мен като ми показва такъв моментен разход, без да подавам газ се объркват и показателите по борда 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Simeon24 написа:Да, но според мен като ми показва такъв моментен разход, без да подавам газ се объркват и показателите по борда
Колега ти изобщо четеш ли какво ти се пише!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
stocky написа::nono: Абсолютно нормално е! Това е моментен разход!
Точно защото е моментен разход това което показва стрелката,без газ трябва да стои на минимума.Струва ми се излишно да се спори като всеки сам може да провери как при него.Причината при колегата най-вероятно се крие в някой датчик или каквото е там .
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
И при мен го има това явление и съм на 200% сигурен, че е абсолютно нормално. Даже ми е странно, че вместо с по-полезни теми, се занимаваме с такава дребна глупост....
themoldestone написа:И при мен го има това явление и съм на 200% сигурен, че е абсолютно нормално. Даже ми е странно, че вместо с по-полезни теми, се занимаваме с такава дребна глупост....
Колега, просто си обсъждаме, няма спорове, няма нищо

memorex написа: Точно защото е моментен разход това което показва стрелката,без газ трябва да стои на минимума.Струва ми се излишно да се спори като всеки сам може да провери как при него.Причината при колегата най-вероятно се крие в някой датчик или каквото е там .
Да, колега, моментен разход е, но колата се движи (макар и много бавно преди да спре) и стрелката мери разхода на база разхода на гориво в положение N към скоростта на движение на колата. И тъй като разхода на гориво при N е един и същ, то когато колата намалява, моментния разход би трябвало да се покачи до момента в който колата спре и стрелката се върне на минимума.
Това са мои разсъждения, не твърдя че са верни, но според мен са логични. Моя разходомер също работи по този начин