С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

Мнение от DigitalExile » 26 Ное 2016, 20:01

badsharki написа:Аз пък имам три 4х4 коли и си блъскам главата какъв график да им направя да ги карам зимата. :help:
:mhihi:

Тя пък една зима в София последните години, мани-мани. :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 26 Ное 2016, 22:15

dextuar написа:
CrazyElement написа:Заглавие: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

dextuar написа:Аз пак да се повторя - 535д не е космически кораб и поддръжката му не е като совалка на НАСА. Ама иначе пестим от зимни гуми...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Абе ти някакъв проблем ли имаш бе? Я спри да се заяждаш щото ми писна кура богаташче много голяма работа го раздаваш шефче ти кво караш некфо умрело 320д и слагаш най-хубавите зимни гуми за 150 лева нали? Ай млъкни стига си плямпал след всеки мой коментар.

Оставям това тук, без да намирам причина да ти отговарям на лично :help: Ако искаш, може да се срещнем на живо... да ти покажа умрелото 320д

Яд ме е, че си си купил за 19к ЛЕВА Е60 2004 и орева форума за стъргане на дискове и евтинджос зимни гуми, аре бегай...

Приятел усещаш ли колко си комплексиран в момента , никой тука не го интересува дали ще си купя гуми за 200 лева или 450 , имам приятели дето карат коли за 200 000 лева и карат с втора ръка гуми , но кво от това? Аз тука питах най-нормално дали някой е питал за офертата , която беше постната по горе колко струват смяната на дискове , ти се заяждаш, защо ? Защо намеси въпроса с гумите , еми ще ти отговоря , ЗАЩОТО СИ КОМПЛЕКСАР !

Няма абсолютно никакъв проблем да ме баннете от този форум пълен с комплексари като тебе и доктора , защото реално не получавам никаква помощ и адекватни мнения , мога да ти покажа личните си съобщения да видиш колко хора са ми писали как съм разрешил различни проблеми за , които съм питал, защото за разлика от тебе аз не седя да спамя ами във всяка една тема , където някой е имал проблем гледам му помогна , а не да му казвам

" ЕЙ БЕДЕН ТИ ЩО КАРАШ Е60 БЕ, да нямаш пари да отидеш в бмв да ти оправят" .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 26 Ное 2016, 22:31

CrazyElement написа:" ЕЙ БЕДЕН ТИ ЩО КАРАШ Е60 БЕ, да нямаш пари да отидеш в бмв да ти оправят" .

Напълно сериозно ти отговарям, че през последните няколко години не съм видял човек с високи доходи да управлява БМВ Е60. Тия които зная, че карат БМВ Е60 са с ниски доходи или имат много дребен бизнес. Дори не влизат и в законовата дефиницията за собственик на малко предприятие. :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 26 Ное 2016, 22:42

atanasov_aa написа:
CrazyElement написа:" ЕЙ БЕДЕН ТИ ЩО КАРАШ Е60 БЕ, да нямаш пари да отидеш в бмв да ти оправят" .

Напълно сериозно ти отговарям, че през последните няколко години не съм видял човек с високи доходи да управлява БМВ Е60. Тия които зная, че карат БМВ Е60 са с ниски доходи или имат много дребен бизнес. Дори не влизат и в законовата дефиницията за собственик на малко предприятие. :D

Е да де , ама от изказванията на колегата горе излиза , че аз съм някакъв бедняк щото карам колата със зимни гуми за 170 лева бройката :D и според другия колега трябва да ме е срам защото съм нямал 1500 лева за да сменя предни спирачки , защото ми свирят .. еми не знам човек мен вече ми писна във всяка тема да се обяснявам защо карам колата си с такива гуми и прочие. И 100 пъти им обяснявам , че колата ми е със спортно окачване и М брони и опирам на доста от софийските улици дори и без сняг , а със сняг съм обречен дори да я изкарам от кооперацията в която живее , е ВСЕ тая мен не ме бърка , че няма да мога да си карам колата там няколко дни докато се нормализира снега + това имам и друга кола.

Аз колата си я гледам много и я поддържам със средствата с които разполагам, мога да кажа на тези колеги , че има хора дето и един лев не дават за е60ките си, преди време си мерих маслото на кауфланд и един колега с 530д вика е чекай да видя моето , проверих му го и маслото му беше 2 см под минимума, и човека просто си затвори капака и тръгна на кик даун .. именно затова ми писна да се коментира във всяка тема някаква парични възможности и прочие , тука говорим за неща свързани с колите , а не кой колко богат бил!

Ама това не е тука всеки се изтъква с нещо и гледа да те настъпи, аз го виждам като форум за мерене на п**ки отколкото форум на марката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 26 Ное 2016, 22:52

:OT:
CrazyElement написа:... именно затова ми писна да се коментира във всяка тема някаква парични възможности и прочие , тука говорим за неща свързани с колите , а не кой колко богат бил!

Ама това не е тука всеки се изтъква с нещо и гледа да те настъпи, аз го виждам като форум за мерене на п**ки отколкото форум на марката.

Този форум не е само "подсекция Е60", така че генерализирането ти не е удачно.

Спрете се с личните нападки или просто игнорирайте другия събеседник и да продължаваме напред. Кой какво пише и колко е вярно - само той си знае, а да си хабите нервите точно за тези неща е безсмилено. :)

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 26 Ное 2016, 23:01

deank написа::OT:
CrazyElement написа:... именно затова ми писна да се коментира във всяка тема някаква парични възможности и прочие , тука говорим за неща свързани с колите , а не кой колко богат бил!

Този форум не е само "подсекция Е60", така че генерализирането ти не е удачно.

Спрете се с личните нападки или просто игнорирайте другия събеседник и да продължаваме напред. Кой какво пише и колко е вярно - само той си знае, а да си хабите нервите точно за тези неща е безсмилено. :)

Да бе аз съм го решил колегата avodet и dextuar ги игнорирам няма смисъл да им чета комплексите :) :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 27 Ное 2016, 0:48

CrazyElement написа:
Benord написа:Е на 535д само предните са толкова 465 е единия диск двата съответно 930 лева и накладките са около 450 накладките , все тази осираме темата с излишен спам нека спрем до тука.

Извинявам се,че ви се намесвам в спора,ама откъде ги вадите тези цени? Предните вентилирани дискове са по 66Е,задните вентилирани 47Е,накладките предни 78Е комплект,задни 58Е комплект.АТЕ оригинален продукт всичките. Сметката е 362Е пълната смяна на предните и задните накладки и дискове с нови.

Говорим за оригинални BMW , тъй като се носят слухове , че АТЕ не са толкова добри , колкото BMW макар че уж били едни и същи! И айде прати тези цени защото аз най-евтините , които намерих бяха 185 евро за двете.[/quote]

Вижте тук колега www.x1-autoteile.de .Сайта не е от евтините ,но това което виждате е проверено. Сега доколко АТЕ с печатче на БМВ не е като без не ми се спори,но от сменените досега не мога да определя някаква разлика в качеството.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 27 Ное 2016, 0:51

Купувате си едни LPR-ки и сте готови :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 27 Ное 2016, 11:09

Че какво им е на LPR? Аз съм слагал техни маркучи, защото ми искаха по близо 50лв/бр за АТЕ и си карах 3 години без никакви проблеми. Със сигурност има хора с е60 с дискове и накладки на LPR и са доволни, просто най-вероятно не присъстват във форумните среди. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 27 Ное 2016, 11:20

Нищо им няма и аз съм карал с такива и бях доволен, В момента и голфа е с такива и пак са си окей. За мен само някой луд може да отиде до BMW да даде 4 пъти повече пари за дискове и накладки които ще вършат същата работа реално, но т'ва си е лично мое мнение просто бих дал другите пари за да си купя нещо друго смислено, но разни хора - разни идеали както се казва :D

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 27 Ное 2016, 14:34

Колеги, да се върнем към темата за МАСЛО иначе ще се почувствам длъжен да продължа с хранитбата към колегата Крейзи, а никой, който търси инфо за масло, няма да спечели от това ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 28 Ное 2016, 16:47

Последния път помолих модераторите да отключт темата, защото въпреки всичко е сравнително важна и потребна (поне с мненията обвързани със заглавието на темата). Затова - моля ви да съсредоточите енергията си в нещо друго. Или си се разбирайте другаде.

Другата седмица вероятно ще сменя маслото (за симата ще сложа 5w30, иначе обикновено карам с 5w40), че чакакм и торка да пристигне. А сторато ще пратя до Хамерика, както ви бях обещал.

Хубав ден и спорна седмица, и дайте като по-зрели хора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 28 Ное 2016, 21:27

Тук се изражда всичко, защото колите са милионерки или на по 250000 с четири смени на масло, а сред маслата е бъкано с боклук / менте!

Sent from my F3111 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 29 Ное 2016, 14:54

Я кажете последно кой е намерил масло менте? Че като гледам всеки втори коментира, че навсякъде било пълно с ментета - дайте някой тест да видим :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316i / Е39 520i
Мечтае да кара: E34 с V8

Мнение от eXed0 » 29 Ное 2016, 17:49

Аз съм с Е36 и моля да ме извините, ако това не е правилното място да пиша, но искам да се изкажа по въпроса за маслата "менте" :ranting: .
Понеже вече е зима и температурите спаднаха доста, реших да сменя маслото с малко "по-добро" 0W40. По съвет на майстори колата я карах с 10W40 на Кастрол, но след като се поинтересувах и почетох за маслата реших, че за зимата ще е по-добре да сложа пълна синтетика. Насочих се към Liqui Moly - влезнах в техния сайт и намерих официалния вносител за БГ, след което си поръчах маслото. Значи преди това бях говорил с дилър на БМВ и ми гарантираха, че маслото, което те предлагат е оригинално, но поради някаква причина аз се отказах. Разликата в цената на двете масла беше много малка, но аз все пак реших да пробвам Liqui Moly. Така де, получих маслото и какво да видя - разни дефекти по тубата:
IMG_20161113_134534.jpg
IMG_20161113_134458.jpg
IMG_20161113_134518.jpg

Веднага си усъмних, че са ми пратили менте, понеже до колкото знам оригинална туба за масло не трябва да има дефекти, но нямаше как да върна маслото и затова го сипах в колата. Много добре помня как ми обясняваха, че при ниски температури 0W40 стигало критичните места в двигателя за 3 секунди, 5W40 за 6 секунди, 10W40 за 28 секунди и разни такива теории. Реших да си направя един експеримент и в две туби за минерална вода по 500 мл. напълних малко масло. В едната туба сипах въпросното 0W40, а в другата 10W40 на Кастрол, след което ги оставих във фризера за една нощ на -15 градуса. Това 0W40, което толкова много ми го хвалеха беше станало на грес и едвам се стичаше. Видимо нямаше никаква разлика в течливостта на двете масла в ниски температури. Като прибавим и това, че този код от последната снимка се изтри много лесно, сякаш беше написано с химикал + дефектите по тубата (стрелката на дъното да тубата от втората снимка едвам може да се разчете) съм сигурен, че маслото е менте :banghead: :banghead: . Смея да твърдя, че съм попаднал на менте понеже гледах масла на Liqui Moly на няколко места където се предлагат и нямаше никакви дефекти по тях! Нямам думи просто...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61