С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
badsharki написа:Аз пък имам три 4х4 коли и си блъскам главата какъв график да им направя да ги карам зимата.![]()
Тя пък една зима в София последните години, мани-мани.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
dextuar написа:CrazyElement написа:Заглавие: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.dextuar написа:Аз пак да се повторя - 535д не е космически кораб и поддръжката му не е като совалка на НАСА. Ама иначе пестим от зимни гуми...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Абе ти някакъв проблем ли имаш бе? Я спри да се заяждаш щото ми писна кура богаташче много голяма работа го раздаваш шефче ти кво караш некфо умрело 320д и слагаш най-хубавите зимни гуми за 150 лева нали? Ай млъкни стига си плямпал след всеки мой коментар.
Оставям това тук, без да намирам причина да ти отговарям на личноАко искаш, може да се срещнем на живо... да ти покажа умрелото 320д
Яд ме е, че си си купил за 19к ЛЕВА Е60 2004 и орева форума за стъргане на дискове и евтинджос зимни гуми, аре бегай...
Приятел усещаш ли колко си комплексиран в момента , никой тука не го интересува дали ще си купя гуми за 200 лева или 450 , имам приятели дето карат коли за 200 000 лева и карат с втора ръка гуми , но кво от това? Аз тука питах най-нормално дали някой е питал за офертата , която беше постната по горе колко струват смяната на дискове , ти се заяждаш, защо ? Защо намеси въпроса с гумите , еми ще ти отговоря , ЗАЩОТО СИ КОМПЛЕКСАР !
Няма абсолютно никакъв проблем да ме баннете от този форум пълен с комплексари като тебе и доктора , защото реално не получавам никаква помощ и адекватни мнения , мога да ти покажа личните си съобщения да видиш колко хора са ми писали как съм разрешил различни проблеми за , които съм питал, защото за разлика от тебе аз не седя да спамя ами във всяка една тема , където някой е имал проблем гледам му помогна , а не да му казвам
" ЕЙ БЕДЕН ТИ ЩО КАРАШ Е60 БЕ, да нямаш пари да отидеш в бмв да ти оправят" .
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
CrazyElement написа:" ЕЙ БЕДЕН ТИ ЩО КАРАШ Е60 БЕ, да нямаш пари да отидеш в бмв да ти оправят" .
Напълно сериозно ти отговарям, че през последните няколко години не съм видял човек с високи доходи да управлява БМВ Е60. Тия които зная, че карат БМВ Е60 са с ниски доходи или имат много дребен бизнес. Дори не влизат и в законовата дефиницията за собственик на малко предприятие.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
atanasov_aa написа:CrazyElement написа:" ЕЙ БЕДЕН ТИ ЩО КАРАШ Е60 БЕ, да нямаш пари да отидеш в бмв да ти оправят" .
Напълно сериозно ти отговарям, че през последните няколко години не съм видял човек с високи доходи да управлява БМВ Е60. Тия които зная, че карат БМВ Е60 са с ниски доходи или имат много дребен бизнес. Дори не влизат и в законовата дефиницията за собственик на малко предприятие.
Е да де , ама от изказванията на колегата горе излиза , че аз съм някакъв бедняк щото карам колата със зимни гуми за 170 лева бройката

Аз колата си я гледам много и я поддържам със средствата с които разполагам, мога да кажа на тези колеги , че има хора дето и един лев не дават за е60ките си, преди време си мерих маслото на кауфланд и един колега с 530д вика е чекай да видя моето , проверих му го и маслото му беше 2 см под минимума, и човека просто си затвори капака и тръгна на кик даун .. именно затова ми писна да се коментира във всяка тема някаква парични възможности и прочие , тука говорим за неща свързани с колите , а не кой колко богат бил!
Ама това не е тука всеки се изтъква с нещо и гледа да те настъпи, аз го виждам като форум за мерене на п**ки отколкото форум на марката.

CrazyElement написа:... именно затова ми писна да се коментира във всяка тема някаква парични възможности и прочие , тука говорим за неща свързани с колите , а не кой колко богат бил!
Ама това не е тука всеки се изтъква с нещо и гледа да те настъпи, аз го виждам като форум за мерене на п**ки отколкото форум на марката.
Този форум не е само "подсекция Е60", така че генерализирането ти не е удачно.
Спрете се с личните нападки или просто игнорирайте другия събеседник и да продължаваме напред. Кой какво пише и колко е вярно - само той си знае, а да си хабите нервите точно за тези неща е безсмилено.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
deank написа::OT:CrazyElement написа:... именно затова ми писна да се коментира във всяка тема някаква парични възможности и прочие , тука говорим за неща свързани с колите , а не кой колко богат бил!
Този форум не е само "подсекция Е60", така че генерализирането ти не е удачно.
Спрете се с личните нападки или просто игнорирайте другия събеседник и да продължаваме напред. Кой какво пише и колко е вярно - само той си знае, а да си хабите нервите точно за тези неща е безсмилено.
Да бе аз съм го решил колегата avodet и dextuar ги игнорирам няма смисъл да им чета комплексите

CrazyElement написа:Benord написа:Е на 535д само предните са толкова 465 е единия диск двата съответно 930 лева и накладките са около 450 накладките , все тази осираме темата с излишен спам нека спрем до тука.
Извинявам се,че ви се намесвам в спора,ама откъде ги вадите тези цени? Предните вентилирани дискове са по 66Е,задните вентилирани 47Е,накладките предни 78Е комплект,задни 58Е комплект.АТЕ оригинален продукт всичките. Сметката е 362Е пълната смяна на предните и задните накладки и дискове с нови.
Говорим за оригинални BMW , тъй като се носят слухове , че АТЕ не са толкова добри , колкото BMW макар че уж били едни и същи! И айде прати тези цени защото аз най-евтините , които намерих бяха 185 евро за двете.[/quote]
Вижте тук колега www.x1-autoteile.de .Сайта не е от евтините ,но това което виждате е проверено. Сега доколко АТЕ с печатче на БМВ не е като без не ми се спори,но от сменените досега не мога да определя някаква разлика в качеството.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Купувате си едни LPR-ки и сте готови 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Че какво им е на LPR? Аз съм слагал техни маркучи, защото ми искаха по близо 50лв/бр за АТЕ и си карах 3 години без никакви проблеми. Със сигурност има хора с е60 с дискове и накладки на LPR и са доволни, просто най-вероятно не присъстват във форумните среди. 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Нищо им няма и аз съм карал с такива и бях доволен, В момента и голфа е с такива и пак са си окей. За мен само някой луд може да отиде до BMW да даде 4 пъти повече пари за дискове и накладки които ще вършат същата работа реално, но т'ва си е лично мое мнение просто бих дал другите пари за да си купя нещо друго смислено, но разни хора - разни идеали както се казва 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Колеги, да се върнем към темата за МАСЛО иначе ще се почувствам длъжен да продължа с хранитбата към колегата Крейзи, а никой, който търси инфо за масло, няма да спечели от това 

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Последния път помолих модераторите да отключт темата, защото въпреки всичко е сравнително важна и потребна (поне с мненията обвързани със заглавието на темата). Затова - моля ви да съсредоточите енергията си в нещо друго. Или си се разбирайте другаде.
Другата седмица вероятно ще сменя маслото (за симата ще сложа 5w30, иначе обикновено карам с 5w40), че чакакм и торка да пристигне. А сторато ще пратя до Хамерика, както ви бях обещал.
Хубав ден и спорна седмица, и дайте като по-зрели хора.
Другата седмица вероятно ще сменя маслото (за симата ще сложа 5w30, иначе обикновено карам с 5w40), че чакакм и торка да пристигне. А сторато ще пратя до Хамерика, както ви бях обещал.
Хубав ден и спорна седмица, и дайте като по-зрели хора.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Тук се изражда всичко, защото колите са милионерки или на по 250000 с четири смени на масло, а сред маслата е бъкано с боклук / менте!
Sent from my F3111 using Tapatalk
Sent from my F3111 using Tapatalk
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Я кажете последно кой е намерил масло менте? Че като гледам всеки втори коментира, че навсякъде било пълно с ментета - дайте някой тест да видим

- eXed0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i / Е39 520i
- Мечтае да кара: E34 с V8
Аз съм с Е36 и моля да ме извините, ако това не е правилното място да пиша, но искам да се изкажа по въпроса за маслата "менте"
.
Понеже вече е зима и температурите спаднаха доста, реших да сменя маслото с малко "по-добро" 0W40. По съвет на майстори колата я карах с 10W40 на Кастрол, но след като се поинтересувах и почетох за маслата реших, че за зимата ще е по-добре да сложа пълна синтетика. Насочих се към Liqui Moly - влезнах в техния сайт и намерих официалния вносител за БГ, след което си поръчах маслото. Значи преди това бях говорил с дилър на БМВ и ми гарантираха, че маслото, което те предлагат е оригинално, но поради някаква причина аз се отказах. Разликата в цената на двете масла беше много малка, но аз все пак реших да пробвам Liqui Moly. Така де, получих маслото и какво да видя - разни дефекти по тубата:
Веднага си усъмних, че са ми пратили менте, понеже до колкото знам оригинална туба за масло не трябва да има дефекти, но нямаше как да върна маслото и затова го сипах в колата. Много добре помня как ми обясняваха, че при ниски температури 0W40 стигало критичните места в двигателя за 3 секунди, 5W40 за 6 секунди, 10W40 за 28 секунди и разни такива теории. Реших да си направя един експеримент и в две туби за минерална вода по 500 мл. напълних малко масло. В едната туба сипах въпросното 0W40, а в другата 10W40 на Кастрол, след което ги оставих във фризера за една нощ на -15 градуса. Това 0W40, което толкова много ми го хвалеха беше станало на грес и едвам се стичаше. Видимо нямаше никаква разлика в течливостта на двете масла в ниски температури. Като прибавим и това, че този код от последната снимка се изтри много лесно, сякаш беше написано с химикал + дефектите по тубата (стрелката на дъното да тубата от втората снимка едвам може да се разчете) съм сигурен, че маслото е менте
. Смея да твърдя, че съм попаднал на менте понеже гледах масла на Liqui Moly на няколко места където се предлагат и нямаше никакви дефекти по тях! Нямам думи просто...

Понеже вече е зима и температурите спаднаха доста, реших да сменя маслото с малко "по-добро" 0W40. По съвет на майстори колата я карах с 10W40 на Кастрол, но след като се поинтересувах и почетох за маслата реших, че за зимата ще е по-добре да сложа пълна синтетика. Насочих се към Liqui Moly - влезнах в техния сайт и намерих официалния вносител за БГ, след което си поръчах маслото. Значи преди това бях говорил с дилър на БМВ и ми гарантираха, че маслото, което те предлагат е оригинално, но поради някаква причина аз се отказах. Разликата в цената на двете масла беше много малка, но аз все пак реших да пробвам Liqui Moly. Така де, получих маслото и какво да видя - разни дефекти по тубата:
Веднага си усъмних, че са ми пратили менте, понеже до колкото знам оригинална туба за масло не трябва да има дефекти, но нямаше как да върна маслото и затова го сипах в колата. Много добре помня как ми обясняваха, че при ниски температури 0W40 стигало критичните места в двигателя за 3 секунди, 5W40 за 6 секунди, 10W40 за 28 секунди и разни такива теории. Реших да си направя един експеримент и в две туби за минерална вода по 500 мл. напълних малко масло. В едната туба сипах въпросното 0W40, а в другата 10W40 на Кастрол, след което ги оставих във фризера за една нощ на -15 градуса. Това 0W40, което толкова много ми го хвалеха беше станало на грес и едвам се стичаше. Видимо нямаше никаква разлика в течливостта на двете масла в ниски температури. Като прибавим и това, че този код от последната снимка се изтри много лесно, сякаш беше написано с химикал + дефектите по тубата (стрелката на дъното да тубата от втората снимка едвам може да се разчете) съм сигурен, че маслото е менте

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.