Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от dimodi » 03 Юли 2013, 21:25

jordanpar написа:двама от тях направо си казаха ''Абе не ме интересува какво ми изброяваш че си сменил или подновил или добавил към колата,М брони ако сложиш и ще я взема,имай ме в предвид''

Офтопик: такива си заслужават да им сложиш стъклопласта и да ги пуснеш по пързалката. :lol: :lol:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 03 Юли 2013, 21:31

При всички положения Е60 си беше далеч по-безрисково да се купи допреди 3 години,сега е твърде апетитно за нашите търгаши на коли от Италия и се купуват за запълване на автовоза при добра сделка.
Аз лично пък над 35К лева не бих дал вече за Е60 по-добре да търкалям каквото има и след година и половина Ф10.
Коли е добре да се купуват в два случая-едногодишни екземпляри от представителства,особено които са били демонстрационни,защото обикновено са с фул екстри и екстериор.И малко след пика на актуалност на модела-тоест точно когато му излезе освежаващия фейслифт,цената пада рязко в него момент,но моделът може да се продаде на сносна цена допреди да се появят рендер изображения на новата моделна гама.
В момент като сега когато чакаме фейслифта на Ф10 да купуваш Е60 преди фейса е меко казано да си купиш непродаваем автомобил.
Всеки си знае обаче в кой гьол иска да кряка ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 03 Юли 2013, 21:55

jordanpar написа:Плюс това димоди ти каза че не търсиш кола от ''търгаш'',е по една бърза справка за ''съфорумника'' продаващ врачанската Е60 той е точно в тази категория,цитирам
bigmata написа: ,,,,,,, Постоянно пътувам за коли,но какви цени виждам за,,,,,

Знам, че въпросният е търговец. Просто колата наистина много ми харесва и то основно заради салона - от едно време имам слабост към този цвят, който се среща доста рядко. Преди десетина години в Германия се качих на едно Е39 с такъв салон и оттогава не ми излиза от главата. :D Там тоя салон го наричат с благозвучното "цимт" - канела. :D

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 03 Юли 2013, 23:16

jordanpar написа:Коли е добре да се купуват в два случая-едногодишни екземпляри от представителства,особено които са били демонстрационни,защото обикновено са с фул екстри и екстериор.И малко след пика на актуалност на модела-тоест точно когато му излезе освежаващия фейслифт,цената пада рязко в него момент,но моделът може да се продаде на сносна цена допреди да се появят рендер изображения на новата моделна гама.
В момент като сега когато чакаме фейслифта на Ф10 да купуваш Е60 преди фейса е меко казано да си купиш непродаваем автомобил.
Всеки си знае обаче в кой гьол иска да кряка ;)

Напълно съм съгласен с това мнение :yes:
Каквото и да си говорим Е60 от първите си е стар кош вече и в дългосрочна перспектива няма голям смисъл да се купува.

П.С. Ся, не ни гледайте олд скуул феновете на Е30/34/32 и по-старите, дето всеки ден реанимираме мъртъвци, там е друго :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 03 Юли 2013, 23:50

Alexch написа:
Каквото и да си говорим Е60 от първите си е стар кош вече и в дългосрочна перспектива няма голям смисъл да се купува.

Стар кош е примерно Е39, който скоро ще чукне 20 години. Е60 откъм дизайн си е доста актуален и няма смисъл да се купува, ако възнамеряваш да го потъркаляш малко и да го продадеш на същата или долу-горе близка цена. Но това по принцип си важи за всички коли - колата просто не е разумна инвестиция, там в момента на покупката вече си на загуба. :D Но ако моделът просто ти харесва и смяташ да го караш дългосрочно, не виждам причина да не си го вземеш. А и не мисля, че е близко времето, в което F10 ще стане чак толкова достъпно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 04 Юли 2013, 8:24

2023-та горе-долу ф10 ще доиде колкото една биваща в момента е60 преди фейса
ф10 е толкова скъпа че някой ако ми каже че си я е купил като е сабирал пари от заплатата само , просто няма да му повярвам. Могат да си я позволят само хора с доста голям бизнес и някой идиоти продали имоти и инвестират в коли :mrgreen: след някой година ще ги различите кой къв е бил
Относно коя е по-изгодната покупка за мен е по добре една преди фейс за около 16-17к отколкото както каза колегата да инвестираш 50-60к в ф10 :) естествено на всеки му се кара ф10 , но след 5 години примерно с е60-то си 10к назад според пазарната му стоиност а с ф10 си 40к назад ЧЕСТИТО :)

преди 6 години мой близки си взека Е класа за 55к а аз си взех ауди б5 за 10к , в момента Е класата не е повече от 15-16к а мойто ауди е 4к сами можете да си направите сметката

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 04 Юли 2013, 10:17

Всеки си знае колко са му големи топките,за да реши в какви гащи да си ги носи,нали така????
Да му мислят хората ,които имат пари за голф5 а си купуват Е60.
Напълно излишно е да си говорим колко струвало сега ф10 и колко щяло да струва след 5 години и как да си купуваме 10 годишни кошари,на които много ясно, че обезценяването им в абсолютна стойност е далеч по-малко.Това не е форум на таксиметраджиите,да си смятаме амортизацията на колата като дълготраен актив.Имаш-плащаш-караш.Нямаш-купуваш друга марка автомобил по-нова година за същите пари,това е.
Проблемът ни като нация е че все се надскачаме,за да приличаме малко повече на големите батки.
Е60 подфорума започна да прилича на Е36-всеки трети побългарява,в къщи си правим ъпдейт на скоростната кутия и после се питаме к'о стаа,другия слагал дунапрен и навит канап във филтъра на картерните газове,третия незнам си какво........
Може би по-''старите'' собственици на Е60 трябва да свикнем че това стана новото масово бмв5 и ще има какви ли не теми за в бъдеще.
Един колега във форума много правилна приказка имаше--брадичката си иска гребенче да я сресваш,колкото е по-голяма и масрафа ти е по-голям.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 04 Юли 2013, 10:51

Без излишни разсъждения относно разни комплекси..... тая кола с врачанската регистрация изглежда доста добре визуално и с богато оборудване. Аз ако търсех Е60 бих отишъл да я видя. Това, че е от враца, в общия случай може да е страшно, но не е задължително да е така!
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 04 Юли 2013, 10:53

Дюзите да не изпущат, калчища се навиват. Радиатора ако тече, едно пакетче червен пипер слагаш :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 04 Юли 2013, 11:22

jordanpar написа:Това не е форум на таксиметраджиите,да си смятаме амортизацията на колата като дълготраен актив.Имаш-плащаш-караш.Нямаш-купуваш друга марка автомобил по-нова година за същите пари,това е.

Именно това казвам и аз. Няма как да се гледа на колата като на някаква инвестиция. Един познат скоро като разбра, че търся Е60 ми казва: "Ти знаеш ли колко пари и е само амортизацията на тази кола на месец?" :D Е то ако всички разсъждават така не трябва изобщо да се продават коли, още по-малко пък чисто нови. :D Харесва ти, имаш парите, можеш да си я позволиш откъм поддръжка - съответно купуваш, качваш се и караш. Дай всички да си стискаме парите и да караме 20 годишна опел корса, щото видиш ли там загубите са най-малки. :dunno: В крайна сметка веднъж се живее. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 04 Юли 2013, 12:13

В момента средната цена на Е60 е завишена с около 1-2к лв. спрямо октомври-ноември месец 2012г. :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 04 Юли 2013, 13:08

по начало цените на колите и доста други стоки като апсолютна стойност вървят нагоре от както евросъюза напечатаха няколкостотин милиарда евро и ги раздадоха на закъсалите държави и няма как да е иначе ,парите се обезцениха с едни 10% поне

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525Д'09
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от Slay » 04 Юли 2013, 13:26

dimodi написа:
Alexch написа:

Стар кош е примерно Е39, който скоро ще чукне 20 години. Е60 откъм дизайн си е доста актуален и няма смисъл да се купува, ако възнамеряваш да го потъркаляш малко и да го продадеш на същата или долу-горе близка цена. Но това по принцип си важи за всички коли - колата просто не е разумна инвестиция, там в момента на покупката вече си на загуба. :D Но ако моделът просто ти харесва и смяташ да го караш дългосрочно, не виждам причина да не си го вземеш. А и не мисля, че е близко времето, в което F10 ще стане чак толкова достъпно.

Така мисля и аз . И така постъпих.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 04 Юли 2013, 13:35

dimodi написа:
kolp написа:тази не ти ли харесва повече?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Цената е 5к отгоре, а е и нов внос като гледам. Регистрация, застраховки и сметката става съвсем дебела. Честно казано предпочитам кола от собственик, карана в България, а не от търговец. :)

Само да кажа че въпросния човек внася само от Франция, и само подбрани коли, които се продават за отрицателно време, много хора са го научили вече, само 4 мои колеги всичките от там са си взели. сега единия ще вземе Volvo S80, като старата му е пак от него. супер коректен и сериозен! Това БМВ се позастоя там, само защото за тези пари повечето хора търсят хем фейслифт, хем 3.0 с повече мощност. Ще го пусне за 2-3 надолу без проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: много
Мечтае да кара: винаги

Мнение от Инаф » 07 Юли 2013, 12:19

Колеги, виждали ли сте тази 530д и има ли някой, който знае нещо за нея относно състоянието й, да знам дали да ходя до Пловдив?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3f0fqj
Благодаря!
E60 ///M5 is the ultimate BMW.

..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61