Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
jordanpar написа:двама от тях направо си казаха ''Абе не ме интересува какво ми изброяваш че си сменил или подновил или добавил към колата,М брони ако сложиш и ще я взема,имай ме в предвид''
Офтопик: такива си заслужават да им сложиш стъклопласта и да ги пуснеш по пързалката.

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
При всички положения Е60 си беше далеч по-безрисково да се купи допреди 3 години,сега е твърде апетитно за нашите търгаши на коли от Италия и се купуват за запълване на автовоза при добра сделка.
Аз лично пък над 35К лева не бих дал вече за Е60 по-добре да търкалям каквото има и след година и половина Ф10.
Коли е добре да се купуват в два случая-едногодишни екземпляри от представителства,особено които са били демонстрационни,защото обикновено са с фул екстри и екстериор.И малко след пика на актуалност на модела-тоест точно когато му излезе освежаващия фейслифт,цената пада рязко в него момент,но моделът може да се продаде на сносна цена допреди да се появят рендер изображения на новата моделна гама.
В момент като сега когато чакаме фейслифта на Ф10 да купуваш Е60 преди фейса е меко казано да си купиш непродаваем автомобил.
Всеки си знае обаче в кой гьол иска да кряка
Аз лично пък над 35К лева не бих дал вече за Е60 по-добре да търкалям каквото има и след година и половина Ф10.
Коли е добре да се купуват в два случая-едногодишни екземпляри от представителства,особено които са били демонстрационни,защото обикновено са с фул екстри и екстериор.И малко след пика на актуалност на модела-тоест точно когато му излезе освежаващия фейслифт,цената пада рязко в него момент,но моделът може да се продаде на сносна цена допреди да се появят рендер изображения на новата моделна гама.
В момент като сега когато чакаме фейслифта на Ф10 да купуваш Е60 преди фейса е меко казано да си купиш непродаваем автомобил.

jordanpar написа:Плюс това димоди ти каза че не търсиш кола от ''търгаш'',е по една бърза справка за ''съфорумника'' продаващ врачанската Е60 той е точно в тази категория,цитирамbigmata написа: ,,,,,,, Постоянно пътувам за коли,но какви цени виждам за,,,,,
Знам, че въпросният е търговец. Просто колата наистина много ми харесва и то основно заради салона - от едно време имам слабост към този цвят, който се среща доста рядко. Преди десетина години в Германия се качих на едно Е39 с такъв салон и оттогава не ми излиза от главата.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
jordanpar написа:Коли е добре да се купуват в два случая-едногодишни екземпляри от представителства,особено които са били демонстрационни,защото обикновено са с фул екстри и екстериор.И малко след пика на актуалност на модела-тоест точно когато му излезе освежаващия фейслифт,цената пада рязко в него момент,но моделът може да се продаде на сносна цена допреди да се появят рендер изображения на новата моделна гама.
Напълно съм съгласен с това мнение

Каквото и да си говорим Е60 от първите си е стар кош вече и в дългосрочна перспектива няма голям смисъл да се купува.
П.С. Ся, не ни гледайте олд скуул феновете на Е30/34/32 и по-старите, дето всеки ден реанимираме мъртъвци, там е друго

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Alexch написа:
Каквото и да си говорим Е60 от първите си е стар кош вече и в дългосрочна перспектива няма голям смисъл да се купува.
Стар кош е примерно Е39, който скоро ще чукне 20 години. Е60 откъм дизайн си е доста актуален и няма смисъл да се купува, ако възнамеряваш да го потъркаляш малко и да го продадеш на същата или долу-горе близка цена. Но това по принцип си важи за всички коли - колата просто не е разумна инвестиция, там в момента на покупката вече си на загуба.

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
2023-та горе-долу ф10 ще доиде колкото една биваща в момента е60 преди фейса
ф10 е толкова скъпа че някой ако ми каже че си я е купил като е сабирал пари от заплатата само , просто няма да му повярвам. Могат да си я позволят само хора с доста голям бизнес и някой идиоти продали имоти и инвестират в коли
след някой година ще ги различите кой къв е бил
Относно коя е по-изгодната покупка за мен е по добре една преди фейс за около 16-17к отколкото както каза колегата да инвестираш 50-60к в ф10
естествено на всеки му се кара ф10 , но след 5 години примерно с е60-то си 10к назад според пазарната му стоиност а с ф10 си 40к назад ЧЕСТИТО 
преди 6 години мой близки си взека Е класа за 55к а аз си взех ауди б5 за 10к , в момента Е класата не е повече от 15-16к а мойто ауди е 4к сами можете да си направите сметката
ф10 е толкова скъпа че някой ако ми каже че си я е купил като е сабирал пари от заплатата само , просто няма да му повярвам. Могат да си я позволят само хора с доста голям бизнес и някой идиоти продали имоти и инвестират в коли

Относно коя е по-изгодната покупка за мен е по добре една преди фейс за около 16-17к отколкото както каза колегата да инвестираш 50-60к в ф10

преди 6 години мой близки си взека Е класа за 55к а аз си взех ауди б5 за 10к , в момента Е класата не е повече от 15-16к а мойто ауди е 4к сами можете да си направите сметката
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Всеки си знае колко са му големи топките,за да реши в какви гащи да си ги носи,нали така????
Да му мислят хората ,които имат пари за голф5 а си купуват Е60.
Напълно излишно е да си говорим колко струвало сега ф10 и колко щяло да струва след 5 години и как да си купуваме 10 годишни кошари,на които много ясно, че обезценяването им в абсолютна стойност е далеч по-малко.Това не е форум на таксиметраджиите,да си смятаме амортизацията на колата като дълготраен актив.Имаш-плащаш-караш.Нямаш-купуваш друга марка автомобил по-нова година за същите пари,това е.
Проблемът ни като нация е че все се надскачаме,за да приличаме малко повече на големите батки.
Е60 подфорума започна да прилича на Е36-всеки трети побългарява,в къщи си правим ъпдейт на скоростната кутия и после се питаме к'о стаа,другия слагал дунапрен и навит канап във филтъра на картерните газове,третия незнам си какво........
Може би по-''старите'' собственици на Е60 трябва да свикнем че това стана новото масово бмв5 и ще има какви ли не теми за в бъдеще.
Един колега във форума много правилна приказка имаше--брадичката си иска гребенче да я сресваш,колкото е по-голяма и масрафа ти е по-голям.
Да му мислят хората ,които имат пари за голф5 а си купуват Е60.
Напълно излишно е да си говорим колко струвало сега ф10 и колко щяло да струва след 5 години и как да си купуваме 10 годишни кошари,на които много ясно, че обезценяването им в абсолютна стойност е далеч по-малко.Това не е форум на таксиметраджиите,да си смятаме амортизацията на колата като дълготраен актив.Имаш-плащаш-караш.Нямаш-купуваш друга марка автомобил по-нова година за същите пари,това е.
Проблемът ни като нация е че все се надскачаме,за да приличаме малко повече на големите батки.
Е60 подфорума започна да прилича на Е36-всеки трети побългарява,в къщи си правим ъпдейт на скоростната кутия и после се питаме к'о стаа,другия слагал дунапрен и навит канап във филтъра на картерните газове,третия незнам си какво........
Може би по-''старите'' собственици на Е60 трябва да свикнем че това стана новото масово бмв5 и ще има какви ли не теми за в бъдеще.
Един колега във форума много правилна приказка имаше--брадичката си иска гребенче да я сресваш,колкото е по-голяма и масрафа ти е по-голям.
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Без излишни разсъждения относно разни комплекси..... тая кола с врачанската регистрация изглежда доста добре визуално и с богато оборудване. Аз ако търсех Е60 бих отишъл да я видя. Това, че е от враца, в общия случай може да е страшно, но не е задължително да е така!
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Дюзите да не изпущат, калчища се навиват. Радиатора ако тече, едно пакетче червен пипер слагаш

jordanpar написа:Това не е форум на таксиметраджиите,да си смятаме амортизацията на колата като дълготраен актив.Имаш-плащаш-караш.Нямаш-купуваш друга марка автомобил по-нова година за същите пари,това е.
Именно това казвам и аз. Няма как да се гледа на колата като на някаква инвестиция. Един познат скоро като разбра, че търся Е60 ми казва: "Ти знаеш ли колко пари и е само амортизацията на тази кола на месец?"

В момента средната цена на Е60 е завишена с около 1-2к лв. спрямо октомври-ноември месец 2012г. 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
по начало цените на колите и доста други стоки като апсолютна стойност вървят нагоре от както евросъюза напечатаха няколкостотин милиарда евро и ги раздадоха на закъсалите държави и няма как да е иначе ,парите се обезцениха с едни 10% поне
- Slay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525Д'09
- Мечтае да кара: по хубави пътища
dimodi написа:Alexch написа:
Стар кош е примерно Е39, който скоро ще чукне 20 години. Е60 откъм дизайн си е доста актуален и няма смисъл да се купува, ако възнамеряваш да го потъркаляш малко и да го продадеш на същата или долу-горе близка цена. Но това по принцип си важи за всички коли - колата просто не е разумна инвестиция, там в момента на покупката вече си на загуба.Но ако моделът просто ти харесва и смяташ да го караш дългосрочно, не виждам причина да не си го вземеш. А и не мисля, че е близко времето, в което F10 ще стане чак толкова достъпно.
Така мисля и аз . И така постъпих.
dimodi написа:kolp написа:тази не ти ли харесва повече?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Цената е 5к отгоре, а е и нов внос като гледам. Регистрация, застраховки и сметката става съвсем дебела. Честно казано предпочитам кола от собственик, карана в България, а не от търговец.
Само да кажа че въпросния човек внася само от Франция, и само подбрани коли, които се продават за отрицателно време, много хора са го научили вече, само 4 мои колеги всичките от там са си взели. сега единия ще вземе Volvo S80, като старата му е пак от него. супер коректен и сериозен! Това БМВ се позастоя там, само защото за тези пари повечето хора търсят хем фейслифт, хем 3.0 с повече мощност. Ще го пусне за 2-3 надолу без проблем.
- Инаф
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: много
- Мечтае да кара: винаги
Колеги, виждали ли сте тази 530д и има ли някой, който знае нещо за нея относно състоянието й, да знам дали да ходя до Пловдив?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3f0fqj
Благодаря!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3f0fqj
Благодаря!
E60 ///M5 is the ultimate BMW.
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."