Бързи въпроси и отговори

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от lazomilev » 28 Юни 2017, 11:03

motofan написа:
crusherr1 написа:Тази как ви изглежда на пръв поглед, според обявата и цената ? :mhihi:

Имала сервизна книжка, сменен съединител с маховик, всмукателния колектор и той е сменен , пише че е правена на фейс и че е чистен дпф а .
100% чужденец (99% вероятност да е турчин) :mhihi:
2 от летните гуменки са за смяна.
По снимки оценки не давам, но по скоро бих дал пари за нещо такова https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 1-216-1596

Тази тема не е съдадена, за да се обсъждат конкретни обяви, а за бързи въпроси и отговори за модела изобщо :ranting:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Юни 2017, 9:46

Пичове отнасяйте се по сериозно към нещата, ще ми се да се придържате към правилата, да няма лични обиди и нападки, като ви се пише пишете нещо смислено :yes:
Ако не ви мързи направете по някой друг DAY за някой интересен ъпгрейд или ремонт вместо да се чудите как да пльокнете нещо ей така с любимата на всички ни емот икона :mhihi:
Да направим раздела истински технически раздел с полезна информация :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: bmw 530d e60

Мнение от random123 » 29 Юни 2017, 12:57

Здравейте,
искам да попитам,някой дали знае откъде може да се намери такава кора за преден десен Airbag(точно до предно стъкло) с капачка?В повечето сайтове се предлагат интериорни кори за самите врати,но не намирам такива за Airbag-a.

Пускам снимка да стане по-ясно за какво точно става дума:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 29 Юни 2017, 13:13

вземи си от некоя морга

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BWM e60 530xD

Мнение от Pumba » 29 Юни 2017, 14:49

Здравейте,
Поразтърсих се из форума, но не успях да намеря отговор на въпроса ми.
Можете ли да ми кажете къде да търся причината за това да не ми светят плафоните в жабката, багажника и тези които се водят за четене(ако правилно го обяснявам), но пък всички останали плафони в купето да работят при отваряне на врата или при пускане от бутона.
Тези плафони, които са за четене не светят след пускане от бутона...
Не са изгорели крушките, защото при отваряне на на багажника плафона светва за 3 секунди и угасва, същото е и с жабката и с плафоните за четене, ако оставя бутона във включено положение.
Закачих я на диагностика, но нямаше нищо свързано с LM-a (ако той ги управлява)
Ако някой се е сблъсквал с този проблем или има идея как да го оправя, ще съм много благодарен ако удари едно рамо и ще черпя бира :bchug:

Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 29 Юни 2017, 16:13

Pumba написа:Здравейте,
Можете ли да ми кажете къде да търся причината за това да не ми светят плафоните в жабката, багажника и тези които се водят за четене(ако правилно го обяснявам), но пък всички останали плафони в купето да работят при отваряне на врата или при пускане от бутона.
Не са изгорели крушките, защото при отваряне на на багажника плафона светва за 3 секунди и угасва, същото е и с жабката и с плафоните за четене, ако оставя бутона във включено положение.
Ако някой се е сблъсквал с този проблем или има идея как да го оправя, ще съм много благодарен ако удари едно рамо и ще черпя бира :bchug:

Благодаря предварително!

виш си бушоните но на мен ми се струва че имаш прекъснат кабел .замери с мултицет ;)

П.П. Каква е тази мода да слагате избождащи очите цветове и прочие ? :conf:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 29 Юни 2017, 17:53

B.Stoimenov написа:

Такива са правилата на темата!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pumba » 30 Юни 2017, 7:35

B.Stoimenov написа:

Благодаря предварително!

виш си бушоните но на мен ми се струва че имаш прекъснат кабел .замери с мултицет ;)

Ако беше изгорял бушон нямаше ли изобщо да не светят тези крушки?
Забравих да спомена по-горе, че ако оставя бутона на светлините за четене включен, при отваряне на врата или гасене на колата, те присветват отново за 2-3 секунди...

Ако проблема е в бушон, дали бихте могли да ме насочите кой номер бушон да търся :)
Или ако се сетите за друга вероятна причина.

Благодаря предварително!

P.S. Колегата badsharki е отговорил на въпроса за цвета, за което му благодаря :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 30 Юни 2017, 9:22

Pumba написа:...

За цвета - пропуснал съм :oops:

За проблема - бушоните може да ги рпегледаш общо (в момента не мога да ти кажа кой точно е за осветлението в купето). Реално според мен, по-скоро някъде окъсява кабел или свръзка и при вибрация можеби дава контакт за секунда. Малко хвърлям боб де .. Но от там бих започнал аз.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pumba » 30 Юни 2017, 9:34

B.Stoimenov написа:
Pumba написа:...

За цвета - пропуснал съм :oops:

За проблема - бушоните може да ги рпегледаш общо (в момента не мога да ти кажа кой точно е за осветлението в купето). Реално според мен, по-скоро някъде окъсява кабел или свръзка и при вибрация можеби дава контакт за секунда. Малко хвърлям боб де .. Но от там бих започнал аз.

Благодаря за бързия отговор колега.
Взех си схемата на бушоните от багажника и сега ги разучавам, ама лошото е че са на немски, а това не ми е силната страна хах :)
Съмнявам ме обаче да е прекъснат кабел, защото при отваряне на която и да е врата съответния плафон за четене присветва, по същия начин е и плафона в багажника.
Също така, присветват при палене и гасене на колата... закачих я с INPA, но не намерих нищо свързано с това, освен грешка в IBS, което не би трябвало според мен да има общо..

Продължавам да търся проблема и когато го отстраня ще пиша отново.

Моля ако някой се сети за нещо друго да каже :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от Gpenev » 30 Юни 2017, 10:52

Благодаря предварително!

Колега имах подобен проблем с плафоните на задния номер, не ми светеха, мислех че е прекъснат някои кабел, но всички бяха здрави. Карах я на майстор, каза че в лайт модула е проблема, смених го с такъв втора ръка и всичко заспа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d

Мнение от Stuttgy » 30 Юни 2017, 12:24

Здравейте колеги,купих си софтуер Inpa 5.50 от склад66,имам затруднения с инсталацията,звънях им да ми съдействат,но ми помогнаха до някъде и ме оставиха да си ги оправям сам нещата,явно нямаха време мн много.Молбата ми е ако има някой който е в час с тея неща да ми помогне за инсталацията.От Шумен съм,но в радиус 100км няма проблем да дойда в удобно време.Естествено ще си платя.Благодаря предварително.
.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Юни 2017, 15:14

Пиши подробно какъв ти е проблема, ще ти помогнем дистанционно да се оправиш.
Инсталацията е елементарна.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 30 Юни 2017, 15:41

Stuttgy написа:Здравейте колеги,купих си софтуер Inpa 5.50 от склад66,имам затруднения с инсталацията,звънях им да ми съдействат,но ми помогнаха до някъде и ме оставиха да си ги оправям сам нещата,явно нямаха време мн много.Молбата ми е ако има някой който е в час с тея неща да ми помогне за инсталацията.От Шумен съм,но в радиус 100км няма проблем да дойда в удобно време.Естествено ще си платя.Благодаря предварително.
.

колега аз като си го купих от тях на диска имаше подробно как се инсталира мисля,че документа се казваше Readme.BG или нещо подобно.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pumba » 30 Юни 2017, 15:55

BorislavB написа:
Stuttgy написа:Здравейте колеги,купих си софтуер Inpa 5.50 от склад66,имам затруднения с инсталацията,звънях им да ми съдействат,но ми помогнаха до някъде и ме оставиха да си ги оправям сам нещата,явно нямаха време мн много.Молбата ми е ако има някой който е в час с тея неща да ми помогне за инсталацията.От Шумен съм,но в радиус 100км няма проблем да дойда в удобно време.Естествено ще си платя.Благодаря предварително.
.

колега аз като си го купих от тях на диска имаше подробно как се инсталира мисля,че документа се казваше Readme.BG или нещо подобно.

Потвърждавам, че е така. Такъв файл трябва да има като името му е ReadmeBG.txt
Кажи какъв ти е проблема и до къде стигаш при инсталацията на INPA?

Погледни и тази тема, ако ще ти свърши работа viewtopic.php?f=1&t=404395

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61