Дискове за Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Дискове за Е60
stefan8898 написа:Да споделя и аз челен опит- сложих накладки textar, дисковете - отпред феродо, отзад бош, минал съм вече 1000 км, всичко е 6, добре спира колата, и ми прави впечатление, че накладките не цапат, за 200 - 300 км и съвсем леко има по джантата накладка, а преди, незнам каква е била накладката, ама за 100 км и всичко е черно.
То ако не цапат пак не е добре - твърдо феродо което ще ти изяде дисковете.
А онова дето цапа по-меко ли е или по-черно?Шегата настрана но и моите предните накладки много цапаха.То направо да те хване срам като спреш на по-така място. 

Аз пък много харесвам какво стават джантите от феродото даже обмислям да ги боядисам в цвят феродо".
Колеги само за информация в случай, че тръгвате да сменяте дискове заради тресене или други причини - проверявайте и главините за кривини. Аз първоначално шлайфах дисковете, но ефекта беше около 300 км, след което пак затресе. Закарах я скоро за смяна на дискове и момчетата ми казаха, че едната главина е доста крива - около 3 пъти над нормалните граници. Трябваше да я сменя и засега всичко е наред, дано и дисковете да са читави.
- adovet
- старши ентусиаст
-
goppe написа:Колеги само за информация в случай, че тръгвате да сменяте дискове заради тресене или други причини - проверявайте и главините за кривини. Аз първоначално шлайфах дисковете, но ефекта беше около 300 км, след което пак затресе. Закарах я скоро за смяна на дискове и момчетата ми казаха, че едната главина е доста крива - около 3 пъти над нормалните граници. Трябваше да я сменя и засега всичко е наред, дано и дисковете да са читави.
Само не разбрах ако проблема е от главина си шлайфал дисковете и се е оправило. Според мен си за нови дискове
Сменил съм главина и дискове, накладки, датчик Адо. Първоначално шлайфах старите дискове, но почти нямаше ефект, след което закарах колата за смяна на дискове, където откриха и кривина на главината. Написах го това, защото не малко колеги се оплакваха, че са сменяли криви дискове, след което новите са давали същите симптоми. А ако има криви главини смяната само на дискове се обезмисля...
- adovet
- старши ентусиаст
-
goppe написа:Сменил съм главина и дискове, накладки, датчик Адо. Първоначално шлайфах старите дискове, но почти нямаше ефект, след което закарах колата за смяна на дискове, където откриха и кривина на главината. Написах го това, защото не малко колеги се оплакваха, че са сменяли криви дискове, след което новите са давали същите симптоми. А ако има криви главини смяната само на дискове се обезмисля...
Е добре де тая главина нямаше ли някакъв шум, до сега не съм виждал крива главина

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Има крива главина и без шум,лично аз няколко пъти съм сменял.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Atsalov написа:Има крива главина и без шум,лично аз няколко пъти съм сменял.
Поне аз си го представям, че ако е крива главината вътре лагера ще стърже яко
Cinder написа:И на мен ми е интересно от какво се криви главина
И аз това ги питах, казаха ми следните причини - удар (може би най-вероятно), много голяма неравност (напр. удар в тротоар) или силно пристягане на болтовете на гумата (най-малко вероятно). Каквото и да е от тези, не се е случило при мен, освен евентуално пристягане на болтовете, но се съмнявам.
Иначе нямах никакви шумове.
Тя главината ако е крива трябва колата да ти тресе постоянно
не само при спиране, за да заподозреш дисковете 

Мисля, че не задължително да тресе постоянно, поне от това, което бях попрочел...Особено ако кривината е малка може да не се усети, но пък дисковете си се накривяват постепенно и при спиране се почва тресенето...
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
iceblast написа:Тя главината ако е крива трябва колата да ти тресе постоянноне само при спиране, за да заподозреш дисковете
Боби,за това което говориш ще има и задължително крив шенкел .
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Как се диагностицира въпросната главина ?
Аз смених дисковете с накладките преди 25000км , дискове АТЕ , накладки TRW.
И при мен се появи тресене при спиране като от криви дискове, но не съм спирал рязко.
При свалянето на джантите , забелязах че болтовете бяха доста натегнати и за развиването им , ползвах един метър траба
Демонтирах спирачните апарати за да се върти свободно диска и започнах да го въртя. Има съответно звук при самото вартене , но неусещам луфт.
Прощедурата я направих и на другото колело и резултата е същия.
Аз смених дисковете с накладките преди 25000км , дискове АТЕ , накладки TRW.
И при мен се появи тресене при спиране като от криви дискове, но не съм спирал рязко.
При свалянето на джантите , забелязах че болтовете бяха доста натегнати и за развиването им , ползвах един метър траба

Демонтирах спирачните апарати за да се върти свободно диска и започнах да го въртя. Има съответно звук при самото вартене , но неусещам луфт.
Прощедурата я направих и на другото колело и резултата е същия.